برای اولین بار حدود 5000 سال قبل بوته‌های چای در کشور چین به‌عنوان یک گیاه خودرو کشف شد.
۲۶ مرداد

ترکیبات چای

نام گیاهی زیبا که دمنوش‌های خوش طعم زیادی از اون به‌دست میاد، کاملیا سیننسیس (camellia sinensis) هست. انواع دمنوش سیاه، سفید، سبز و اولانگ با استفاده از همین گیاه تهیه و تولید می‌شه. اما آیا در مورد محتویات و ترکیبات چای اطلاعی دارین؟ در عصر حاضر کشورهایی مثل چین، ژاپن، هند، برزیل، فرانسه، روسیه، بنگلادش، اندونزی، سریلانکا، ایران و غیره به کشت، فرآوری و مصرف این محصول رو آوردن. گسترش این نوشیدنی در نقاط مختلف جهان نشون می‌ده ترکیبات تشکیل‌دهنده این محصول اهمیت زیادی نزد مردم پیدا کرده. این امر اهمیت مواد ارزشمند موجود در چای رو دوچندان می‌کنه. به همین دلیل در ادامه به تک تک محتویات و مواد مغذی موجود در این دمنوش‌ها اشاره می‌کنیم و پیرامون این مبحث سری به تحقیقات علمی می‌زنیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان مقاله ما رو همراهی کنین.

نوشیدن سه فنجان دمنوش طبیعی در روز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

ترکیبات چای و مکانیسم اثر هر یک بر بدن انسان

برای اولین بار حدود ۵۰۰۰ سال قبل بوته‌های چای در کشور چین به‌عنوان یک گیاه خودرو کشف شد. این گیاه قدمتی دیرینه در چین داره. این نوشیدنی پس از چین به هند انتقال یافته و ایرانیان این بذر باارزش رو از هند وارد کشور کردن. در حال حاضر  بیش از ۲۵ هزار هکتار از اراضی شمال کشور به کشت این محصول اختصاص پیدا کرده.  برگ‌های سبز در برخی کشورها مثل هندوستان درشت‌تر و پهن‌تر هستن. همچنین انواع چای در هند آنتی‌اکسیدان ویژه‌ و بیشتری دارن. هندی‌ها اعتقاد دارن نوشیدن این دمنوش سبب می‌شه رادیکال‌های آزاد بدن از بین بره و با این شیوه سلول‌ها عملکرد بهتری دارن.

در فرآوری و تولید چای هم فرآیند اکسیداسیون صورت می‌گیره که این امر خواص اون رو افزایش می‌ده. با این روند به میزان آنتی‌اکسیدان در این نوشیدنی افزوده می‌شه. از همین برگ‌های چای انواع نوشیدنی تولید و به تمام نقاط دنیا صادر شده و در ایران هم نمونه‌های اون رو می‌بینیم. در سال‌های اخیر پژوهش‌های زیادی روی مضرات و خواص چای انجام شده و حالا سوال اینه که علاوه بر آنتی‌اکسیدان چه ترکیبات مفید و مهمی ‌در این نوشیدنی وجود داره. بنابراین در ادامه به مهم‌ترین ترکیبات چای اشاره می‌کنیم.

برای اولین بار حدود 5000 سال قبل بوته‌های چای در کشور چین به‌عنوان یک گیاه خودرو کشف شد.

کافئین

در انواع دمنوش‌هایی که مصرف می‌کنیم، کافئین وجود داره. ماده‌ای بی رنگ، بدون بدو و تلخ مزه که ضربان قلب رو افزایش می‌ده. این ماده خستگی و افسردگی رو تا حدود زیادی کاهش می‌ده. برای همینه که برای رفع تنش‌های روزمره و آرامش اعصاب، افراد به دنبال نوشیدن و استفاده از ترکیبات چای هستن. نوشیدن به‌اندازه این دمنوش خستگی و استرس رو از بین می‌بره و موجب شادی و آرامش روحی می‌شه. البته باید به این نکته مهم هم توجه داشته باشین که اگه از کافئین به میزان زیاد و غیراصولی استفاده بشه، عوارض زیادی در بدن ایجاد می‌کنه. پس باید راهکاری اصولی در میزان مصرف اتخاذ بشه.

فلاونوئید

فلاونوئید نوعی آنتی‌اکسیدان قوی برای حفظ سلامت قلب و جلوگیری از لخته‌شدن خون در رگ‌ها هست. اگه بتونین میزان مصرف این نوشیدنی رو در حد متعادل حفظ کنین، این اطمینان وجود داره که از بدنتون در برابر بیماری‌های قلبی عروقی محافظت می‌شه. بنابراین اگه قصد دارین به صورت بسیار ساده عملکرد خون‌رسانی در رگ‌ها رو تنظیم کنین، گرفتگی عروق کرونر برطرف بشه و  اگر می‌خواین پمپاژ خون به صورت صحیح و منظم انجام بگیره، از ترکیبات چای استفاده کنین. چون که نوشیدن سه فنجان دمنوش طبیعی در روز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی رو کاهش می‌ده، کاهش کلسترول هم از خواص چای سبز برای قلب هست.

تئوفیلین

در ترکیبات چای مقدار مشخصی تئوفیلین موجوده که به نوعی افزایش‌دهنده جریان خون و  شل‌کننده عضلاته. برای برطرف کردن هر گونه التهاب در بدن و همچنین برای تقویت و تنظیم ضربان قلب روی این ماده حساب کنین.

کاتچن

جالبه بدونین کاتچن یکی دیگه از محتویات چای هست. این ماده مفید از افزایش قند و فشار خون در بدن جلوگیری می‌کنه و چربی خون رو کاهش می‌ده. در علوم پزشکی کاتچن به عنوان ماده ضدسرطانی شناخته شده و همچنین نوعی آنتی ویروس به‌شمار می‌ره.

ترکیبات چای عملکرد خون‌رسانی در رگ‌ها را تنظیم می‌کند.

تانن

تلخی و گسی این دسته از نوشیدنی‌ها به دلیل وجود تانن هست. این ماده به تمدد و آرامش اعصاب کمک زیادی می‌کنه و در چای پررنگ به وفور یافت می‌شه. البته در صورت مصرف زیاد سبب اختلال در معده و روده‌ها می‌شه. اسهال و یبوست ناراحتی‌هایی هستن که بسیار آزاردهنده هست که ممکنه بروز پیدا کنه. بنابراین همه نوشیدنی‌ها باید به اندازه و طبق برنامه استاندارد مصرف بشن وگرنه معده با مصرف نادرست، دچار زخم و التهاب می‌شه و همچنین ریفلاکس یا ترش کردن هم می‌تونه پیامد مصرف نادرست باشه. اما مصرف به اندازه و اصولی اون برای جذب مواد معدنی علی‌الخصوص آهن بسیار حائز اهمیته و به دفع مواد زائد کمک می‌کنه. جالبه بدونین این ماده در اکثر گیاهان به مقدار زیاد وجود داره.

پلی فنول

پلی‌فنول موجود در ترکیبات چای توسط جریان خون جذب می‌شه و بر عملکرد کبد و روده تاثیر داره. همچنین این مواد موجود در چای از تجمع چربی‌ها جلوگیری می‌کنه و موجب کاهش وزن می‌شه. به همین دلیل هست که استفاده از چای سبز برای کاهش وزن توصیه شده.

پلی ساکارید

پلی‌ساکارید یکی دیگه از ترکیبات چای هست که جذب گلوکز در بدن رو کاهش می‌ده. در نتیجه از جذب قند اضافی در بدن جلوگیری می‌کنه. پس با خیالی آسوده محصولی درجه یک تهیه کنین و با روشی ساده، طبیعی و ارزان از ابتلا به دیابت پیشگیری کنین. در این رابطه باید بدونین امروزه پژوهش‌های محققان ثابت کرده مصرف چای و دیابت ارتباط مستقیمی ‌با هم دارن. نوشیدن چند فنجان دمنوش اصیل ایرانی خطر ابتلا به انواع این بیماری علی‌الخصوص دیابت نوع دو رو کاهش می‌ده.

سایر ترکیبات چای

چای سیاه و سبز علاوه بر آنچه گفته شد، حاوی مقادیر زیادی از کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم هستن. تیانین، کلروفیل، پوریک و غیره از جمله مواد تاثیرگذار بر سلامت انسان هستن که در این نوشیدنی وجود دارن. ویتامین‌هایی مانند B1,B2,B6,E,K، آهن، فولات و سایر مواد مغذی موجود در چای هم از بروز کم خونی جلوگیری می‌کنن. البته توجه داشته باشید که ممکنه میزان هر کدوم از ترکیبات چای در انواع مختلف این نوشیدنی متغیر باشه اما نوع برنامه‌ریزی افراد مشخص می‌کنه یه نوشیدنی تا چه میزان برای بدن سودمنده.

همچنین باید به این مطلب توجه کنین که اگه دمنوش‌های باکیفیت، درست و به موقع استفاده بشه، علاوه بر کمک به عملکرد سیستم گوارش، تقویت سیستم دفاعی بدن رو به دنبال داره که این موارد از خواص چای محسوب می‌شه. در مورد آنتی‌اکسیدان صحبت کردیم. خوبه بدونین در ترکیب چای سیاه هم مثل دمنوش سبز، آنتی‌اکسیدان وجود داره. این ماده در حفظ زیبایی، شادابی و جوانسازی پوست هم بسیار موثره. اگر قصد دارین با پیری خداحافظی کنین، با نوشیدن این دمنوش‌ها پوست خودتون رو از افتادگی و چروک دور نگه دارین.

نوشیدن به‌ اندازه چای خستگی و استرس را از بین می‌برد.

کلام آخر

در این مقاله شما با تمامی محتویات و مواد موجود در انواع چای آشنا شدین. همچنین متوجه شدین که مقدار این مواد از جمله آنتی اکسیدان، کاتچن و غیره در انواع این محصول متغیره. علاوه بر این گفتیم که وقتی برای آرامش روح و روان، پای یه نوشیدنی پرخاصیت وسطه، باید به ترکیبات چای هم توجه کرد و محصولی درجه یک و مرغوب رو به خونه برد. به طوری که خرید چای باکیفیت تاثیر زیادی در سلامتی داره. در این رابطه باید بدونین واجارو یه فروشگاه آنلاینه که در زمینه فروش محصولات کشاورزی فعاله و مرغوبت‌ترین محصولات رو به بازار عرضه می‌کنه. در این بازار محلی می‌تونین به سراغ تولیدکننده و کشاورز برین و بدون حضور واسطه محصول مورد نظر رو از خود تولیدکننده خریداری کنین.پس برای تهیه انواع چای به وب‌سایت واجارو مراجعه کنین، توضیح محصول رو مطالعه کنین. همچنین قیمت‌ها رو مقایسه کنین و نمونه محصول دلخواهتون رو سفارش بدین و در اولین فرصت درب منزل تحویل بگیرین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *