حساسیت به چای

برخی خوراکیها ممکنه برای یه سری افراد سازگار باشه و برای برخی دیگه موجب بروز حساسیت بشه. در مورد مصرف دمنوشهای گیاهی هم وضع به همین منواله. به طوری که حساسیت به چای بحث مهمی هست که گاهی اوقات افراد از اون غافل میشن. این حساسیت به دلایل مختلفی رخ میده. ممکنه افراد از داروهای خاصی استفاده میکنن و تداخل سبب بروز حساسیت میشه. همچنین گاهی افراد به صورت ژنتیکی به مصرف گیاهان حساسیت دارن. در برخی موارد هم افراد هیچگونه آلرژی ندارن اما در شرایط جسمی و دوران خاصی از زندگی با این پدیده روبهرو میشن.
علاوه بر این بدن برخی افراد به کافئین موجود در چای واکنش نشون میده. همچنین برخی افراد هم به انواع محصولات تقلبی حساسیت دارن که قبل از خرید باید بررسی بشه. البته این مطلب بسیار مهمه که با توجه به خواص چای سبز یا سیاه برای سلامتی مصرف رو متوقف نکنیم بلکه به درمان بپردازیم. بنابراین اگه به اطلاعات بیشتری در این رابطه نیاز دارین، در ادامه با ما همراه باشین.
مهمترین عوامل حساسیت به چای
برخی افراد موقع بوییدن گل یا نوشیدن دمنوشهای گیاهی به حساسیت مبتلا میشن و واکنشهای آلرژیک در بدن اونها آشکار میشه. به طوری که حساسیت به چای هم میتونه در این دستهبندی جای بگیره. یافتههای محققان ثابت کرده واکنشهای آلرژیک به صورتهای مختلفی در این افراد نمود پیدا میکنه. باید بررسی بشه افرادی که به گیاهان آلرژی دارن، به بوته گیاه کاملیا سیننسیس که انواع دمنوش سیاه و سبز از اون به دست میاد هم حساس هستن یا خیر.
همچنین با توجه به خواص چای برای سلامتی این نکته هم حائز اهمیته که به قطعیت برسین به چه نوعی از چای حساس هستین. به طوری که در نهایت درمان تکمیلی و قطعی رو انتخاب کنین. خارش، تعریق، تورم در ناحیه صورت، لب، دهان و تنفس نامنظم که شدتش در افراد مختلف متفاوته از جمله علائمی هستن که پس از مصرف گیاه بروز پیدا میکنن و حساسیت اطلاق میشه. این عوارض در مورد چای به درد و گرفتگی عضلات معده، سندروم روده تحریکپذیر و حتی اسهال هم میرسه.
عوارض برای برخی افراد شدیدتره و به صورت سرگیجه، غش و تشنج، حالت تهوع و استفراغ و ریتم نامنظم ضربان قلب بروز پیدا میکنه. البته در حالت کلی با مصرف اصولی و به قاعده دمنوشها برای افراد عادی حساسیت عجیب و شدیدی گزارش نشده. اما همیشه باید جوانب احتیاط رو علیالخصوص برای برخی افراد خاص در نظر گرفت.
افراد باردار و آلرژی به چای
افراد باردار و شیرده دوران ویژهای رو در زندگی خودشون تجربه میکنن. این افراد تنها به خودشون و سلامتیشون فکر نمیکنن بلکه سلامت جنین، نوع تغذیه و روند رشد او هم بسیار مهمه. این بانوان برای شیوه مصرف هر ماده غذایی نیاز به مشاوره با پزشک دارن. در این رابطه باید بدونین میزان کافئین در انواع دمنوشهای گیاهی با هم متفاوته. به طوری که باید میزان کافئین مصرفی روزانه در خوراکیهای مختلف سنجیده بشه. در دوران بارداری بهتره که دوز مصرف به کمتر از 200 میلیگرم در روز کاهش پیدا کنه.
پیامدهای سهلانگاری در این مورد به کاهش وزن جنین ختم میشه و حتی در مواردی که مادر حساسیت بیشتری داشته باشه ممکنه به سقط جنین منجر بشه. در نهایت این افراد بهتره چند مورد مهم رو سرلوحه کارشون قرار بدن:
- آرامش خود رو حفظ کنن؛
- مصرف مواد غذایی سالم رو در اولویت قرار بدن؛
- برای استفاده از خواص چای سیاه برای قلب، پوست، گوارش و هضم بهتر به صورت اصولی چای بنوشن.
افرادی که آلرژی در درونشون نهادینه شده اگه در دوران بارداری قرار بگیرن، باید مصرف تمام مواردی که به اون آلرژی دارن و همچنین حساسیت به چای رو چک کنن. به طوری که پزشک باید در این زمینه راهکاری ارائه بده که با سلامتی مادر و جنین تعارضی نداشته باشه. بنابراین با رعایت تمام اصول و چهارچوبها میتونن این دوران رو بیدغدغه پشت سر بذارن.
مصرف دارو و چگونگی حساسیت به مصرف چای!
افرادی هستن که از دوران کودکی سابقه آلرژیهای مختلف دارن. این افراد به صورت ژنتیکی به گلها و برخی گیاهان حساس هستن و هنگامیکه در معرض اون قرار میگیرن، واکنشهای شدیدتری به سراغشون میاد. حالا به این موارد مصرف داروهای خاص رو هم اضافه کنین. افرادی که به صورت روتین از داروهای مختلف استفاده میکنن، در صورتی که حساسیت به چای دارن باید بررسی کنن که این دو مورد با هم تداخل مصرف دارن یا خیر. در برخی موارد مصرف مقدار زیاد چای در حین مصرف قرصها فرد رو دچار مسمومیت دارویی میکنه.
البته در مواردی که بتونین نحوه مصرف رو کنترل کنین و شاهد بروز عوارضی نباشین، مشکلی وجود نداره. اما اگه حدس میزنین اثر داروهای مصرفی بر بدن کاهش پیدا کرده یا در گوارش و هضم احساس ناراحتی میکنین، ممکنه به دلیل عارضه پس از مصرف چای باشه. به طوری که شاید دچار کولیک روده تحریکپذیر شده باشین. در این گونه مواقع پزشک نمونهبرداری انجام میده و با تجویز و بررسی نتیجه آزمایشات، شیوه درمان نهایی رو بهتون ارائه میده.
آلرژی به چای و کافئین موجود در آن
در حالت عادی مصرف میزان متعادلی از کافئین در روز مشکلی برای بدن ایجاد نمیکنه. به طوری که حتی بسیاری از افراد معتقد هستن که برای سرحال شدن و هوشیاری بیشتر در امور روزانه و کار باید از مقداری کافئین استفاده کنن. کافئین در خوراکیهای بسیاری وجود داره و چای سیاه کافئین بیشتری نسبت به نوع سبز داره. به هر حال برای اینکه به این نکته پی ببرین که حساسیت به چای دارین یا نه، باید بدونین پزشک با انجام یه آزمایش پوستی ساده به واکنش بدن در مواجهه با کافئین پی میبره.
این مبحث در علم پزشکی خیلی مهمه و پیامدهای بیتوجهی به اون سبب خارش، کهیر و تورم میشه. مصرف زیاد کافئین ممکنه منجر به شوک آنافیلاکتیک بشه که باید با مراجعه به پزشک از داروهای تزریقی برای رفع حساسیت استفاده بشه.
چگونه حساسیت به چای رو به صفر برسونیم؟
برای افرادی که به صورت ژنتیکی و موروثی حساسیت و آلرژیهای غذایی دارن، در برخی موارد درمان قطعی وجود نداره. این افراد باید شیوههایی رو در پیش بگیرن که بدنشون به مرور زمان به دمنوش عادت کنه و در روزهای بعد به صورت جزئی مقدار مصرف رو افزایش بدن. افرادی که در مراحل پیشرفته حساسیت به چای قرار دارن، راه درستش اینه که با متخصصی در حیطه تشخیص آلرژی مشورت کنن. به طوری که پزشک با مشاهده نتایج آزمایش، نوع و علل حساسیت رو بررسی میکنه و راههای درمان صحیح رو بهتون اطلاع میده.
در این رابطه باید بدونین دمنوشهای طبیعی ایرانی سرشار از ویتامینها هستن و با تعادل در مصرف هیچگاه دچار عوارض مصرف نمیشین و حساسیتهای ناشی از اون رو تجربه نمیکنین. حالا اگه فکر میکنین با وجود آلرژی قصد ندارین مصرف روزانه این چای رو قطع کنین، برای جلوگیری از تاثیرات منفی این نوشیدنی، همچنان با ما همراه باشین.
استفاده از مصلح مناسب برای رفع آلرژی به چای
برای اینکه درمانی طبیعی برای حساسیت به چای پیدا کنین و بتونین این معضل رو به کنترل خودتون در بیارین، میتونین از خوراکیهای طبیعی برای تنظیم طبع چای کمک بگیرین. به تعبیر طب سنتی این مواد افزودنی به خوراکی اصلی مصلح نامیده میشه. بنابراین ما اینجا برای کمک به شما به برخی از مصلحهای چای برای رفع حساسیت به این نوشیدنی اشاره میکنیم:
- چای رو دم کنین و در هنگام مصرف دمنوش تازهدم مقداری عسل طبیعی رو به اون اضافه کنین. عسل سرشار از ویتامینها و مواد مغذیه و برای تقویت و سلامت پوست هم بسیار مفیده. بنابراین با این تدبیر از خواص چای برای پوست هم بهرهمند میشین.
- اگه دوست ندارین از ماده شیرین استفاده کنین، پیشنهاد میکنیم در هنگام دمکردن چای کمی زنجبیل تازه به اون اضافه کنین. با این کار اجازه بدین خاصیتها و فواید مفید زنجبیل به عنوان یه آنتیهیستامین طبیعی به بدنتون منتقل بشه.
- لیمو و آبلیموی تازه هم میزان حساسیت به چای رو کاهش میده.
- ترکیب آبلیمو و عسل در چای هم معجزهای در دنیای سلامتی محسوب میشه.
دقت داشته باشین که همه این موارد برای سلامت بیشتر و جلوگیری از بروز بیماریه. در حالت کلی آنتیاکسیدان موجود در این دمنوش خواص درمانی ویژهای داره و برای پیشگیری از امراض گوناگون و تقویت سیستم ایمنی و عصبی نوشیدنی ارزشمندی محسوب میشه.
کلام آخر
ما در این مقاله تلاش کردیم آنچه که باید درباره آلرژی به چای بدونین رو در اختیارتون قرار بدیم. حالا علاوه بر موارد ذکر شده جالبه بدونین نه تنها افرادی که آلرژی و حساسیت به چای دارن بلکه همه افراد باید برای خرید چای باکیفیت و مرغوب اهتمام بورزن. چون که خرید و فروش محصولات تقلبی به نوعی بازی با جون آدمهاست و پیامدهای خطرناکی به بار میاره. پس اگه به دنبال تهیه بهترین محصولات در بین نوشیدنیهای طبیعی هستین، باید به فروشگاه محلی واجارو سر بزنین.
وبسایت اینترنتی واجارو بهترین و ممتازترین محصولات کشاورزی رو با نازلترین قیمت عرضه کرده. حالا چرا با قیمتی کمتر؟ چون در واجارو یه سیستمی طراحی شده که خریدار و ارائهدهنده محصول رودروی هم قرار میگیرن. در این بین هیچ واسطهای وجود نداره و مانند یه بازار سنتی با خود تولیدکننده محصول در جای جای کشور ارتباط مستقیم برقرار میکنین. این مزیت سبب شده استقبال بینظیری از واجارو بشه. پس شما هم بشتابین و خریدی با اطمینان از واجارو داشته باشین!