خواص فندق برای دیابتی ها

امروزه فندق نه تنها در کشور ما بلکه در سایر کشورها هم بسیار پرخاصیت و پراستفاده هست. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم در مورد خواص فندق برای دیابتی ها صحبت کنیم. مصرف غذاها و خوراکیهای مختلف قند لازم رو وارد جریان خون میکنه. پانکراس یا لوزالمعده وظیفه کنترل میزان قندخون در بدن رو به عهده داره. گاهی اوقات بدن قادر به کنترل قند یا گلوکز اضافه نیست و در این صورت هست که افزایش قندخون یا هایپرگلایسمی به وجود میاد و به این بیماری دیابت گفته میشه.
اما چه ارتباطی بین مصرف فندق و دیابت وجود داره؟ پیشگیری و درمان اصولی دیابت با این دانه روغنی چگونه هست؟ بهترین شیوه استفاده از این مغز خوشمزه برای مبتلایان به دیابت به چه صورتیه؟ در ادامه به این قبیل سوالاتی که در ذهن افراد مبتلا به دیابت وجود داره، پاسخ میدیم و راهکارهای سادهای رو برای بهبود این عارضه مطرح میکنیم. با ما همراه باشین.
چند مورد از مهم ترین خواص فندق برای دیابتی ها
عواملی مثل ژنتیک و ارث، سابقه بیماری، افزایش وزن و چاقی مفرط، بیتحرکی و افزایش سن در روند صعودی بیماری دیابت تاثیرگذار هستن. دیابت درجات مختلفی داره و گاهی اوقات درمان قطعی برای اون وجود نداره. پس باید کاری کنیم روال عادی زندگی و برنامه غذایی دچار اختلال نشه. روش هوشمندانه اینه که از داروها و درمانهای شیمیایی فاصله بگیرین و با خوراکیهای مفید مثل فندق برای دیابتیها آشتی کنین. اما اولین اقدام شناسایی نوع و شدت دیابت هست. اگه اطلاعی از میزان قند خون ندارین، به پزشک مراجعه کنین و آزمایشهای مربوط رو انجام بدین. نتایج آزمایش ناشتا نشون میده که در کدوم یک از چهار گروه دیابتیها قرار دارین و افزایش سطح قند شما به چه میزانه.
از اینجا به بعد باید تغذیه خودتون رو در یه سیستم غذایی درست چیدمان کنین. بهترین راه اینه که مغزهای مفید جایگزین خوراکیهای مضر و غیراصولی بشه و از فواید اونها مثل خواص فندق بهرهمند بشین. خوبه بدونین مغزی مثل فندق مواد ارزشمندی همچون آنتیاکسیدان، نشاسته، فیبر، اسید چرب امگا 6 و 9، چربی اشباعنشده و پروتئین داره. کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، منگنز، منیزیم، مس، روی، پتاسیم، نیاسین، فولات و ویتامین A,B,C,E هم در رساندن انرژی و قوت به بدن بسیار اهمیت دارن. به طوری که تمامی این خواص برای افراد دیابتی لازم هستن اما این فواید به همینها ختم نمیشه. بنابراین در ادامه به دیگر خواص فندق برای افراد دیابتی اشاره میکنیم.
مصرف فندق سبب کاهش وزن میشه
شاید برخی عوامل بروز دیابت مانند ژنتیک رو نتونین تغییر بدین اما عاملی مثل چاقی و افزایش وزن که تاثیر مستقیمی بر افزایش قندخون داره، رو میشه تحت کنترل قرار داد. در این بخش توضیح میدیم که چجوری با مصرف این دانه روغنی میشه تا حدود زیادی وزن رو کاهش داد. لاغری با فندق با رعایت چند اصل ساده قابل انجامه. مصرف روزانه چند دانه از این مغز مفید، تاثیر زیادی در کاهش وزن داره. مصرف این دانه روغنی پرویتامین احساس سیری طولانی به افراد میده و اشتهای کاذب رو برطرف میکنه.
وجود مواد مغذی و ویتامینها زمینه پیشرفت و ابتلا به دیابت رو کاهش میده. اینطور میتونیم نتیجه بگیریم که مصرف بهجا و بهاندازه فندق میزان قندخون رو به کنترل خودش درمیاره. برای کنترل قند خون لازمه از تغذیه بیبرنامه و بیهدف خودداری کنین و به جای تنقلات رنگارنگ و مضر از خواص فندق برای دیابتی ها بهرهمند بشین. رژیم غذایی مناسب یعنی مصرف فیبر بالا و پیوستن به برنامه غذایی کمچرب و کمکالری. علاوه بر اینها لازم به ذکره که منیزیمی که در این مغز وجود داره، به تنظیم قندخون در بدن کمک میکنه.
با مصرف فندق به سلامتی ایده آل می رسین
مصرف فندق و فرآوردههای جانبی اون مثل کره، پودر و روغن سبب تقویت سیستم ایمنی، تقویت عضلات، سلامت دندان و تقویت سیستم عصبی بدن میشه. این امر نشون میده با اینکه حجم غذاهای مصرفی رو کاهش میدین، می تونین بدون کمبود مواد ارزشمند به سلامتی جسمی برسین. پروتئین و کربوهیدراتی که در این مغز وجود داره، بدن رو تقویت میکنه و استحکام استخوان رو به دنبال داره. در حین تلاش برای کاهش میزان قندخون باید حواستون به مصرف ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن هم باشه.
برای اینکه روند درمان و پیشگیری از دیابت رو با مصرف این مغز کامل کنین و از خواص فندق برای دیابتی ها استفاده کنین، باید در زمان مناسب و به میزان درست از اون استفاده کنین. اگه برای درمان و کنترل قند خون به مراکز درمانی هم مراجعه کنین، اولین پیشنهاد مصرف مغزهای پرخاصیت مثل فندق در اولویت قرار میگیره. چراکه میزان اسید چربی که در این دانهها وجود داره، قند رو به ثبات میرسونه.
اصلی ترین خواص فندق برای دیابتی ها تثبیت قند خونه
قندهایی مثل ساکاروز، فروکتوز و گلوکز در مواد غذایی مختلف مثل فندق وجود دارن و بسته به نوع و انتخاب خوراکیها جذب بدن میشن. ساکاروز دریافتی از مواد غذایی وارد خون میشه. هورمونی به نام انسولین این قند رو تبدیل به گلوکز میکنه. میزان گلوکز نشاندهنده عدد قند خون در بدنه. اگه میزان گلوکز بیش از حد مجاز روزانه باشه، دچار افزایش میزان قندخون در بدنتون هستین. گلوکز در واقع انرژی و سوخت سلولها بهشمار میره و باید توسط فعالیت ماهیچهها و حرکات عضلات سوزانده و به انرژی تبدیل بشه.
در بیماری دیابت این روند به دو دلیل با اختلال مواجهه. یا میزان ترشح انسولین در بدن با مشکلی روبهرو میشه یا اینکه قند موجود در خون به گلوکز تبدیل نمیشه. فرقی نمیکنه دیابت به کدوم دلیل اتفاق افتاده؛ مهم اینه که پزشکان باور دارن مصرف میزان مشخصی از این مغز یا کره تهیه شده از اون در وعده صبحانه، نیاز افراد به مواد قندی رو بیش از پیش کاهش میده.
پس برنامهای منسجم برای رژیم غذایی خود تعریف کنین. با مواد غذایی طبیعی و سالم مانند انواع آجیل، مغزهای مقوی، میوهها و سبزیجات در برنامه به همراه کمی ورزش و پیادهروی روزانه میتونین کنترل مطلوبی روی این بیماری داشته باشین. با استفاده از خواص فندق برای دیابتی ها به مرور زمان میتونین ردپای این بیماری رو از زندگی سلامت محور خودتون پاک کنین.
دیگر خواص فندق برای افراد دیابتی
جالبه بدونین میزان کالری موجود در فندق به صورت استاندارد سبب میشه میل به غذاهای قندی در افراد کاهش پیدا کنه. همچنین پژوهشها نشون داده افرادی که به صورت روتین از آجیل و این دانه روغنی استفاده میکنن، میزان قند بدن اونها به صورت ناشتا کاهش قابل توجهی داشته.
دیگر خواص فندق برای دیابتی ها وجود مواد معدنی و نشاسته هست. این دو ماده هم برای افرادی که مبتلا به دیابت هستن، مفیده. افراد دیابتی به غذاهای مفید و مغذی که انرژی بدن رو تامین کنه، نیاز دارن. بنابراین با این جایگزینی از مصرف مواد غذایی مضر و شیرین پرهیز میکنن.
نکات مهم برای دیابتی ها در استفاده از خواص فندق
یکی از مهمترین نکاتی که افراد دیابتی باید به اون توجه کنن، بروز حساسیت و ایجاد آلرژی هست. برخی افراد حساسیت به فندق دارن و باید دقت زیادی به این امر داشته باشن. چرا که ممکنه پس از مصرف احساس خارش پوست یا علائمی نظیر تنگی نفس، اسهال، گلودرد، دردهای شکمی و غیره داشته باشن.
در بیماران دیابتی از نوع حاد، زخم و التهابات پوستی به سختی بهبود پیدا میکنه و در این مواقع مشکل دوچندان میشه. بهتره برای حفظ سلامتی افراد دیابتی از بروز هرگونه زخم پیشگیری بشه. چرا که با بیتوجهی، زخم بیمار در وضعیت اورژانسی قرار میگیره و منجر به مرگ سلول و تخریب بافت میشه. سعی کنین به گونهای رفتار کنین که به درمانهای نهایی نرسین و در همون ابتدا با بهرهمندی از خواص فندق برای دیابتی ها تدابیر ویژهای برای کنترل بیماری بیندیشین.
کلام آخر
همونطور که مطالعه کردین خواص فندق برای دیابتی ها به اثبات رسیده و مصرف اون برای مبتلایان به دیابت خطری نداره. نکته مهمی که باید مدنظر قرار بگیره، استفاده از فندق تازه و باکیفیت هست. اگه هنگام تهیه این محصول دقت لازم رو داشته باشین، مصرف مغز مرغوب در بهبود و پیشگیری از این بیماری تاثیر بسیاری داره.
ترکیه اولین تولیدکننده فندق در جهانه. یونان، ایتالیا، گرجستان و همچنین آمریکا، اسپانیا و انگلستان مناطقی رو به کشت درختان فندق اختصاص دادن. سطح زیر کشت این دانه روغنی خوشمزه در ایران هم جایگاه قابل قبولی داره. با توجه به این موارد برای خرید فندق کافیه سری به فروشگاه واجارو بزنین. برای مصرف در وعده صبحانه، میانوعده یا استفاده در آجیل کافیه در وبسایت واجارو به دنبال تولیدکننده این دانه روغنی باشین. در این بازار محلی این قبیل محصولات کشاورزی به وفور یافت میشه و مزیت اصلی اون خریداری محصولات از شخص تولیدکننده و باغدار هست. به سادگی آب خوردن ثبت سفارش کنین و محصول رو درب منزل تحویل بگیرین.
ممنون، مطلب مفیدی بود
بسیارعالی. توضیحات کامل درباره فندق هست.