خواص فندق

فندق جزء خوشمزهترین دونههای خوراکی و آجیله که از نظر میزان محبوبیت تقریبا نظیر نداره. بافت جالب و لطیف اون بسیار مغذی و دارای خواص بینظیریه. از مجموعه ویتامینهای موجود توی فندق گرفته تا کالری مناسب و چربی مفید، همه خواص فندق هستن. استفاده از این خوراکی توی آجیل و آشپزی تا کاربردش در ساخت صنایع دستی، همه جزئی از خواص این گیاه بینظیر محسوب میشن.
از فندق بهعنوان دارو برای درمان بیماریهای مختلف و همینطور برای رفع ضعف جسمانی و تقویت بنیه استفاده میشه. جالب اینه که خواص فندق هم توی پزشکی مدرن به شکل دارو و هم به شکل معمولش توی طب سنتی کاربرد داره. فندق هم مثل بقیه دونههای خوراکی از قبیل بادام زمینی، گردو و پسته، نوعی از تنقلاته و از اون توی مناسبتها بهعنوان آجیل استفاده میشه. همچنین طرفدارای پروپاقرصی هم داره که اون رو با لذت تمام نوش جان میکنن. تقریبا هیچ بخشی از این گیاه مفید بیثمر نمیمونه و از تک تک اجزای اون استفاده میشه. اگه این مطلب رو تا آخر بخونین، با کلی از خواص فندق و فایدههای درخت اون آشنا میشین.
خواص فندق چیه؟
هر دونه فندق که کاملا رسیده و آماده خوردن بشه، از کالری بالایی بهرهمنده که منبع خوبی از انرژیه. دونه شکسته میشه و هسته اون خورده میشه یا به مصارف دارویی میرسه. برگ و بخشهایی از ریشه درخت هم که خواص دارویی دارن، سر از کارخانجات داروسازی یا عطاریهای سنتی درمیارن. پوسته، ریشه و حتی شاخ و برگ درخت فندق هم بیفایده نیستن. از ساخت مبلمان گرفته تا بافت سبدهای حصیری از جمله مصارف شاخ و برگ این درخته!
طعم هسته فندق بهصورت تازه خیلی عالی و استثناییه و کمتر مورد مشابهی براش پیدا میشه، ولی تمام محصول فندق یک سال رو نمیشه تازه مصرف کرد. بخش بزرگی از اون خشک و تفت داده میشه و بهصورت آجیل درمیاد. این آجیل خوشمزه هم توی کشور خودمون طرفداران خوبی داره و هم مقداریش صادر میشه و از این طریق درآمد خوبی بهدست میاد. خواص فندق توی چند جمله خلاصه نمیشه. چون که از هر جهت مفیده و توی زمینههای مختلف هم کاربرد داره. گاهی بهعنوان ماده غذایی بهتنهایی مصرف میشه و گاهی توی تهیه سس، شکلات صبحونه یا کرمهای خوشمزه کاربرد داره. توی هر شکلی از مصرف فندق، خواص بینظیر اون برای بدن محفوظه و از اونها استفاده میشه.
خواص دارویی و شفابخش فندق چجوریه؟
از کشت فندق قرنها میگذره. حالا انواع درختهای فندق با محصولاتی متفاوت کشت میشن و بهتدریج با گذشت زمان اصلاح نژاد هم شدن. همین تغییرات باعث شده تا امروزه فندقهایی با انواع مختلف کشت و برداشت بشه که از نظر طول دوره ثمردهی، میزان چربی، مواد مغذی و سایر شرایط با هم تفاوت دارن. اما این تازه شروع داستان فندق و فواید اونه. این درخت پرثمر توی تمام قسمتها از برگ تا ریشه خواصی داره که تقریبا از همه اونا استفاده میشه. از جمله خواص دارویی این دونه خوراکی به موارد زیر اشاره میکنیم:
- پوست این گیاه برای درمان زخمهای قدیمی، بواسیر و روماتیسم مفیده و سرماخوردگی رو بهآسونی درمان میکنه. البته طرز استفاده از بخشهای مختلف و خواص فندق رو اطبا سنتی خوب میدونن و با استفاده از کمک اونها توی این زمینه، خواص این خوراکی بیشتر جذب میشه.
- جوشونده برگهای فندق یه ماسک عالی برای تقویت و جلای موهاست و ریشه اونها رو هم قوی میکنه.
- بعضی از بانوان سوزونده مغز فندق رو بهشکل سرمه برای تقویت و آرایش چشمهاشون بهکار میبرن.
- مغز فندق تقویتکننده قوای عقلیه و برای افرادی که فعالیتهای فکری دارن، بسیار مفیده. از این جهت خیلی خوبه که اون رو توی وعده غذایی بچهها که در حال تحصیل هستن، قرار بدیم. همینطور برای بزرگسالانی که فعالیتهای ذهنی دارن، فندق کمک زیادی به روند کاریشون میکنه.
- فندق با جذب خوب کلسیم توی خون، به استحکام استخوانها کمک میکنه و مصرفش توی سن رشد، از پوکی استخوان در پیری هم جلوگیری میکنه.
چرا با خوردن فندق کمتر احساس ضعف میکنیم؟
فندق کالری بالایی داره و کمبود انرژی رو توی افراد بهخوبی برطرف میکنه. مصرف تنها چند دونه فندق تا حدود زیادی به بدن انرژی میرسونه. حجم کم و امکان نگهداری آسون دونههای فندق اونها رو به یه میانوعده مناسب برای افرادی که فرصت زیادی برای غذا خوردن ندارن، تبدیل کرده. بهدلیل سنگینی و پرانرژی بودن این دونههای مغذی و خوشمزه نباید توی استفاده از اونها زیادهروی کرد. چون که در اینصورت ممکنه که مشکلات گوارشی ایجاد بشه.
وجود انواع یونهای مفید و عناصر لازم برای بدن، فندق رو بهطرز جالبی برای انسانها سرشار از خاصیت کرده. تازه این ترکیبات باعث شدن تا این ماده منبع انرژی و سلامتی حساب بشه و بهراحتی جایگزین گوشت و سبزیجات باشه. اینطوری حتی انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه رو به فرد میده، بدون اینکه براش مشکلات حساسیتی ایجاد کنه.
دلیل ضد سرطان بودن فندق چیه؟
ویتامین E در عالم پزشکی به ویتامین ضد سرطان معروفه. این ویتامین از پیدایش و رشد تومورهای مغزی پیشگیری میکنه و از این نظر بسیار مشهوره. خوشبختانه از جمله خواص فندق، وجود مقادیر زیادی از این ویتامین توی اونه. به طوری که باعث شده خوردن این دونه خوراکی و خوشمزه برای پیشگیری از سرطان توصیه بشه. آخرین تحقیقات پزشکان حاکی از اینه که موارد تازهای از ضد سرطان بودن بین سایر خواص فندق کشف شده. این تحقیقات ثابت میکنه که این گیاه خصوصا توی پیشگیری از سرطان پستان، تخمدان و ریه عملکرد عالی و موفقی داره.
مورد مشابه به این خواص فندق قبلا توی پوست درخت سرخدار شناخته شده بود؛ اما دسترسی و مصرف این دونههای خوشمزه و استفاده از خواص فندق کجا و استفاده از پوست درخت سرخدار کجا؟ انتخاب دونههای فندق بهعنوان یه ماده گیاهی سالم برای درمان سرطان، یکی از راههای سالم و آسون برای پیشگیری از این بیماریه. تازه همه افراد هم به این خوراکی دسترسی مناسبی دارن و کسی موقع خرید فندق دچار مشکل نمیشه.
فندق و بیماریهای قلبی
بیماریهای قلبی توی چند دهه اخیر به یک مشکل بزرگ برای سلامتی مردم تبدیل شدن. دلایل زیادی هم برای بهوجود اومدن اونها مطرح میشه. شیوه غلط زندگی، ناراحتیهای عصبی، تغذیه ناسالم و جای خالی ورزش توی برنامه زندگی از جمله دلایل این بیماریه. به هرحال دلیلش هر چی که باشه، راههای مختلفی هم برای جلوگیری از این بیماری وجود داره. استفاده از غذاهایی که رگهای بدن رو از چربی پاک میکنن، یکی از همین راههاست. برای مثال مواد حاوی ویتامینE پاک کننده خوبی برای رگهای خونی بهحساب میاد. چون که اینطوری به عملکرد قلب کمک میکنه.
خواص فندق جزء همین مواردیه که به قلب کمک میکنه و روند کار اون رو آسانتر میکنه. اسیدهای چرب مفید موجود توی فندق برای سهولت کارکرد عروق خونی خیلی مفیده و از رسوب چربی توی جداره رگها و ایجاد بیماری تصلب شرایین جلوگیری میکنه. از ترکیب دو نوع ویتامین E و گروه ویتامینهای B توی بدن، موقعیت مناسبی برای بهبود عملکرد عضلات مختلف بهوجود میاد و تاثیر خوبی روی کارکرد قلب و ریهها میزاره. وجود این ویتامینها توی فندق باعث شده تا این دونه خوراکی به تقویتکننده قلب معروف بشه و مصرف اون برای پیشگیری از گرفتگی عروق قلبی توصیه بشه.
خواص فندق برای بانوان باردار و جنین چیه؟
جالبه بدونین که این دونه خوراکی برخلاف خیلی از خوراکیها و داروهایی که توصیه میشه توی زمان بارداری مصرف نشن، برای افراد باردار خیلی مناسبه. چون که اسید فولیک موجود توی اون باعث میشه که بافتهای جنین رشد بهتری داشته باشه. در واقع مواد مغذی زیادی توی این آجیل وجود داره که تغذیه و رشد مناسب جنین رو تضمین میکنه. بخاطر همین هم امروزه توصیه میشه که بانوان باردار از فندق توی رژیم غذاییشون به مقدار مناسبی استفاده کنن. اینطوری نه تنها سلامتی خودشون، بلکه سلامتی و رشد جنینشون هم تضمین میشه.
نتیجه
از گفتههای این مقاله اینطور برمیاد که خواص فندق توی موارد خوراکی، دارویی و صنعتی بیشماره. از مصرفش بهعنوان یه دونه خوشمزه و مقوی توی وعدههای غذایی گرفته تا استفاده از برگ و ساقههای درختش بهجای دارو، همگی از خواص بینظیر این دونه خوراکیه. بخاطر همین توی این مقاله براتون توضیح دادیم که فندق برای پیشگیری از سرطان، درمان بیماریهای قلبی و عروقی، افزایش سیستم ایمنی بدن، افزایش انرژی، رشد مناسب جنین و خیلی موارد دیگه موثره.
خوشبختانه دسترسی آسون به این گیاه مفید توی کشور ما هم بهراحتی میسره و توی فصل برداشت اون میشه از دونههای تازه و توی سایر فصول از فندق خشک و برشته استفاده کرد. تازه برای خرید فندق تازه و سالم با قیمت مناسب بهتره که به سایت واجارو مراجعه کنین. اینطوری نه تنها از بقیه مواد غذایی ارگانیک موجود توی این سایت دیدن میکنین، بلکه محصول مورد نظرتون رو توی زمان کوتاه و با هزینهای مناسب سفارش میدین و درب منزل تحویلش میگیرین.