Warning: Declaration of WeDevs\DokanPro\Modules\Elementor\Widgets\StoreFollowButton::render_text() should be compatible with Elementor\Widget_Button::render_text(?Elementor\Widget_Base $instance = NULL) in /home/jovgtpcw/public_html/wp-content/plugins/dokan-pro/modules/elementor/includes/Widgets/StoreFollowButton.php on line 147
خورش بادمجان و گردو | واجارو
واجارو
0 محصولات نمایش سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

خورش بادمجان و گردو

خورش بادمجان و گردو

خورش بادمجان و گردو غذای اصیل و سنتی استان سمنانه. این خورشت سمنانی خیلی شبیه به خورشت فسجونه ولی طعمش با خورشت فسجون یک مقدار فرق می‌کنه و میتونه تنوع خوبی به لیست غذاهاتون بده.

گردو، بادمجان و گوشت از مواد اصلی تشکیل دهنده این خورشت سنتی سمنانی‌اند. خورشت بادمجون و گردو به دلیل وجود گردو و گوشت یک منبع عالی برای پروتئین‌های حیوانی و گیاهیه، همچنین شما با نوش‌جان کردن این خورشت از فواید بادمجان که شامل آهن و مس می‌شه بهره می‌برید.

در این مطلب می‌خوایم طرز تهیه خورش بادمجان و گردو برای ۴ نفر رو بهتون آموزش بدیم، پس در ادامه با واجارو همراه باشید، امیدواریم که در انتها بتونید یه غذای خوشمزه و لذیذ بپزید و در کنار خانواده از خوردنش لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه خورش بادمجان و گردو

  • مغز گردو آسیاب شده: 250 گرم
  • گوشت چرخ کرده: 250 گرم
  • بادمجان : 4 عدد متوسط
  • پیاز: 1عدد بزرگ
  • رب انار: 1 قاشق غذا خوری
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذا خوری
  • آب: دو لیوان
  • نمک: به میزان لازم
  • ادویه خورشتی یا فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم

مرحله اول: آماده کردن بادمجون‌

قبل از شروع پخت غذا و در مرحله آماده سازی مواد اولیه باید پوست بادمجون‌ها رو بگیریم و نمک بزنیم و اجازه بدیم 30 تا 60 دقیقه استراحت کنه و بعد با آب بشوریم. اگر بادمجون‌ها تازه بودند می‌تونیم برای تزئین غذا پوستشون رو به صورت راه راه بگیریم چون در این غذا بادمجون به صورت کامل استفاده میشه و خرد نمیشه .

بادمجان

مرحله دوم: تفت دادن گردوهای آسیاب شده

در مرحله دوم گردوهای آسیاب شده رو در مقداری روغن با شعله ملایم تفت می‌دیم، در این مرحله باید حواسمون به غذا باشه و مرتب هم بزنیم تا ته نگیره وگرنه خورشت تلخ میشه. توجه کنید که لازم نیست گردوها خیلی تفت داده بشن. بعد از تفت دادن دو لیوان آب به قابلمه اضافه می‌کنیم و به خوبی هم می‌زنیم تا آب و مغز گردوهای آسیاب شده کاملا باهم مخلوط بشن. شعله گاز رو کم می کنیم و اجازه می‌دیم گردو جا بیوفته و میریم سراغ بادمجون‌ها.

مرحله سوم: سرخ کردن بادمجون‌ها

بعد از اینکه بادمجان‌ها رو که توی مرحله اول نمک زده بودیم آبکشی کردیم، روشون به صورت افقی برش ایجاد می‌کنیم و درون ماهیتابه کاملا سرخشون می‌کنیم. توی این مرحله نیاز نیست نمک یا ادویه به بادمجون‌ها اضافه بشه.

مرحله چهارم: آماده کردن گوشت‌های قلقلی

برای این مرحله گوشت چرخ کرده و پیاز رو به دو قسمت تقسیم می‌کنیم. در ابتدا نصف پیاز رو به خوبی رنده می‌کنیم و آبشو می‌گیریم و با نصف گوشت چرخ‌کرده مخلوط می‌کنیم و بهش نمک، فلفل و زردچوبه اضافه می‌کنیم و خوب ورزش می‌دیم تا گوشت حالت چسبندگی پیدا کنه. در انتها مخلوط گوشت چرخ‌کرده و پیاز و ادویه رو به قلقلی‌های کوچک، اندازه گردو در میاریم و بعد سرخشون می‌کنیم.

گوشت چرخ کرده

مرحله پنجم: سرخ کردن گوشت چرخ کرده

در مرحله پنجم نصف دیگه پیاز رو نگینی خرد می‌کنیم و با کمی نمک و زردچوبه تفتش می‌دیم بعد نصف دیگه گوشت چرخ کرده رو بهش اضافه می‌کنیم و تفت می‌دیم و بعد دوقاشق رب گوجه رو به موادمون اضافه می‌کنیم و چند دقیقه دیگه روی حرارت قرار می‌دیم تا گوشت به خوبی سرخ بشه و بعد از روی گاز برش می‌داریم.

دقت داشته باشید در این مرحله اگر نیاز بود کمی آب به ماهیتابه اضافه کنید تا گوشت بهتر آماده بشه و خامیش گرفته بشه.

مرحله ششم: آماده کردن بادمجون‌های شکم پر

در این مرحله اول گوشت چرخ کرده و پیازی که توی مرحله پنجم سرخ کرده بودیم رو به چهار قسمت تقسیم می‌کنیم بعد اون خطی که روی بادمجون‌ها قبل از سرخ کردنشون ایجاد کرده بودیم رو پیدا می‌کنیم و از اونجا شکم بادمجون‌ها رو از مواد پر ‌می‌کنیم.

مرحله هفتم: اضافه کردن رب انار، بادمجون های شکم‌پر و گوشت قلقلی به گردو

در این مرحله به گردو که در مرحله دوم روی شعله کم در حال آماده شدن بود یه قاشق رب انار اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم و بعد بادمجون های شکم پر رو به آرامی درون قابلمه گردو قرار می‌دیم و بعد درش رو میذاریم و اجازه می‌دیم با شعله خیلی کم غذامون خوب بپزه بعد از ده الی بیست دقیقه گوشت های قلقلی رو هم به مواد اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دیم غذا خوب جا بیوفته.

خورش بادمجان و گردو هر چی غلیظ تر باشه خوشمزه‌تر و دلباب ‌تر میشه ولی بنا به سلیقه خودتون می‌تونید بعد از اضافه کردن گوشت‌های قلقلی‌ها زیر گاز رو خاموش کنید و غذا رو نوش‌جان کنید.

خورش بادمجان و گردو

نکاتی که باید در تهیه خورش بادمجان و گردو به اونها توجه کنید

  • توجه کنید که در مرحله دوم اگه بعد از تفت دادن گردو به جای دولیوان آب هم دمای محیط، دولیوان آب سرد به گردوهای آسیاب شده در حال تفت اضافه کنید، به گردو شوک وارد میشه و روغن پس می‌ده و خورشت بادمجان و گردو خوش رنگ و لعا‌ب‌تر می‌شه و به خاطر اون روغن طبیعی که گردو پس می‌ده طعم لذیذتری پیدا می‌کنه. تکنیک اضافه کرد آب سرد به این خورشت مشابه تکنیک اضافه کردن تیکه‌های کوچک یخ به خورشت فسجونه.
  • هنگام سرو این غذا می‌تونید بنا به سلیقه‌تون از رب انار و آبلیمو استفاده کنید.
  • اضافه کردن سبزی‌های خشک معطر مثل نعناع به مواد گوشتی هم از تکنیک‌های خوشمزه‌تر کردن این غذا به حساب میاد که کاملا بستگی به سلیقه خودتون داره.

در پایان طرز تهیه خورش بادمجان و گردو جا داره به این موضوع اشاره کنیم که اگه می‌خواید غذای جدید و خوشمزه‌ای رو تجربه کنید که مزه‌ش براتون آشنا باشه، خورشت بادمجون و گردو یک گزینه عالی برای اینکاره. شاید مراحل پختش طولانی به نظر برسه ولی درست کردنش خیلی راحته.

مهم‌ترین اصل اینه که نترسید و تجربه کنید. امیدواریم که این دستور غذای خورش بادمجون و گردو براتون مفید بوده باشه. برای خرید گردو درجه یک و با کیفیت هم می‌تونید روی واجارو حساب کنید، ما بهترین‌ها رو برای شما می‌خوایم.

برای دیدن انواع غذاهایی که با گردو درست میشه روی لینک زیر کلیک کنید:

لیست غذاهای خوشمزه با گردو

6
دیدگاه‌های نوشته

*
*

    9164427587 فروردین 26, 1401 پاسخ

    مقاله ای درجه یک

    9362735427 فروردین 26, 1401 پاسخ

    عالی بود ممنون

    9197360907 فروردین 26, 1401 پاسخ

    ممنون اموزشتون خوب بود

    9145243538 فروردین 25, 1401 پاسخ

    توضیحش عالی بود

    9365851833 فروردین 24, 1401 پاسخ

    خوب کامل توضیح داده

    9104842210 فروردین 23, 1401 پاسخ

    چ غذای خوشمزه ای