خورش گردو

از غذاهای خوشمزه با گردو این بار سراغ طرز تهیه خورش گردو اومدیم. خورش گردو یه خورش اصیل ایرانیه که با گردوی خرد شده، گوشت گوسفند و زرشک درست میشه. این خورشت خوشمزه غذایی سالم از دیدگاه طب سنتی به حساب میاد به این دلیل که طبع گرم گوشت گوسفند و گردو با وجود طبع سرد زرشک به تعادل میرسه. خورشت گردو به خاطر وجود رب انار ترشی دلپذیری داره. این غذا به خاطر مواد تشکیل دهندش هم فوق‌العاده مقویه و هم یه غذای مجلسی به شمار میاد.

طرز تهیه خورش گردو

در بعضی از شهرهای ایران به خورشت فسجون که با مرغ درست میشه میگن خورشت گردو و حتی در سطح جهان و توی کشورهای دیگه خورشت ایرانی‌ای که توش گردو داره رو همون خورشت فسجون می‌دونند. ولی شما در نظر داشته باشید که اسامی اصلا اهمیتی ندارند، دستور پخت و مواد تشکیل دهنده غذاست که هویت غذا رو مشخص میکنه و از اونجایی که هر گل یه بویی داره هر دو خورشت محترم فسجون و گردو خوشمزگی‌های خودشون رو دارند.

این غذا زمان زیادی از شما نمی‌گیره در واقع لازم نیست کل زمان آماده شدن غذا شما سرپا کنار گاز باشید. زمان پختن غذاهم بستگی به گوشت گوسفندی داره که استفاده می‌کنید. هرچه گوشتی که استفاده می‌کنید مرغوب‌تر باشه تو زمان کمتری میپزه.

خورش گردو با بقیه خورشت‌هایی که توشون از گردو استفاده میشه یه تفاوت اصلی داره اونم اینه که توی خورش گردو مغز گردو آسیاب نمیشه بلکه یه جوری باید خرد بشه که شکل و شمایل مغز گردو بودنش حفظ بشه.

مواد لازم برای تهیه خورش گردو برای ۴ نفر

  • گردو خرد شده: ۲۵۰ گرم
  • رب انار: ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
  • گوشت گوسفند:۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • زرشک: ۳ قاشق غذا خوری
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • شکر، کره و زعفران: به مقدار لازم برای تفت دادن زرشک (استفاده از این مواد اختیاریه)

مرحله اول: تفت دادن گوشت گوسفند با پیاز

مثل اکثر غذاهای ایرانی که با پیاز شروع میشه خورشت گردو هم از این قاعده مستثنی نیست. پیاز رو نگینی خرد می‌کنیم بعد توی قابلمه‌مون پیاز رو با کمی روغن تفت میدیم در حین تفت دادن به پیازمون زرد چوبه و نمک رو میزنیم. قبل از اینکه پیاز کاملا سرخ بشه گوشت رو اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم و یه تفت کوچک دیگه میدیم، بعد دولیوان آب میریزیم و بعدش توی این مرحله فلفل سیاه رو اضافه می‌کنیم (دلیلش هم اینکه فلفل کمک میکنه که بوی زهم گوشت گرفته بشه) و درب قابله رو میذاریم.

چهار نکته برای پخت بهتر گوشت

در مورد گوشت اول اینکه حتما دقت کنید که با تیکه‌های هم اندازه خرد شده باشند. این موضوع تاثیر مستقیم رو این داره که تمام تیکه‌های گوشت به یک اندازه بپزند و موقع میل کردن غذا، گوشت سفت نپخته نیاد زیر دندون خودتون یا مهموناتون.

گوشت گوسفندی

دوم اینکه حرارت شعله گاز توی پخت گوشت اهمیت خیلی زیادی داره اگه حرارت زیاد باشه گوشتتون سفت میشه وبعد هر چقدر هم روی گاز بمونه نمیپزه و نرم و لذیذ نمیشه پس حرارت در هنگام پخت گوشت باید کم باشد.

سوم اینکه از آب گرم برای ریختن توی قابلمه استفاده کنید. چه بهتر که وقتی می‌خواین شروع به آشپزی کنید آب هم بذارید جوش بیاد که هر وقت خواستید آب به خورشت اضافه کنید آب گرم دم دستتون باشه.

و در آخر اینکه اگه گوشتتون توی فریزره از فریزر درش بیارید اجازه بدید یخش آب بشه بعد ازش برای پخت و پز استفاده کنید اگه گوشت یخ زده رو تفت بدید سطح بیرونی گوشت سرخ میشه در حالی که گرما به داخلش نفوذ نکرده.

با رعایت چهار نکته ساده ولی مهم، احتمال اینکه در حین آشپزی از نپز بودن گوشتتون عصبانی بشید میاد پایین.

مرحله دوم: تفت دادن گردو

توی ماهیتابه دیگه گردو های خرد شده رو تفت میدیم. گردوهای خرد شده لازم نیست خیلی سرخ بشن چون خورشت رو در آخر تلخ می‌کنه. همین‌که یه کم تفت داده بشه و یه حرارتی ببینه کافیه.

گردو تازه

مرحله سوم: اضافه کردن گردو و رب انار به قابلمه گوشت

بعد از گذشت حدودا ۲۰ دقیقه از پختن گوشت گوسفند وقتشه که رب انار و گردو رو به قابلمه اضافه کنیم،‌ مواد رو باهم هم بزنیم و درب قابلمه رو بذاریم و اجازه بدیم غذا جا بیوفته.

مرحله آخر: آماده کردن زرشک و اضافه کردنش به غذا

توی ماهیتابه روغن و کره میریزم وقتی کره گرم شد. به ماهیتابه زرشک رو همراه کمی آب اضافه می‌کنیم و برای چند ثانیه تفت می‌دیم بعد کمی شکر هم اضافه می‌کنیم و هم میزنیم و بعد سریع زیر ماهیتابه رو خاموش می‌کنیم.

توی این قسمت اگه دوست داشتید می‌تونید به زرشک کمی زعفران دم کرده هم اضافه کنید. هر وقت که خورشت گردومون حسابی جا افتاد زرشک رو به قابلمه اضافه می‌کنیم و بلافاصله بعدش گاز رو خاموش می‌کنیم. بعد از خاموش کردن گاز خورش گردو لذیذمون آماده نوش‌جان کردنه.

نکاتی که باید در تهیه خورش گردو به آن توجه کنید.

ترش، شیرین و ملس بودن رب اناری که توی خورشت گردو استفاده میشه، مزه نهایی خورشت رو مشخص می‌کنه و انتخاب مزه رب انار بستگی به ذائقه خودتون داره ولی از ما به شما نصیحت که رب انار ملسی که رو به ترشی میره توی خورش گردو خوب جواب میده.

در مرحله آماده کردن زرشک حواستون باشه که روغن و کره نباید خیلی داغ بشن همین‌که گرم بشن کافیه چون در غیر این صورت زرشک میسوزه. خورشت گردو رو می‌تونید در هنگام سرو غذا با دونه‌های انار تزیین کنید.

خورش گردو یه غذای مناسب برای وقتاییه که مهمون دارید چون ظاهر جذاب و جدیدش رنگ و لعاب سفره روجذاب‌تر می‌کنه. این خورشت خوشمزه با برنج سرو میشه وبا سبزی خوردن خیلی میچسبه.

اگه طرز تهیه خورش گردو تا این انتها خوب مطالعه کرده باشید متوجه شدید که درست کردن این غذا چقدر آسونه ولی دقت کنید که توش یه سری نکات خیلی ریز و ساده داره که رعایت کردن همون نکات ساده به خصوص توی پخت گوشت کیفیت و خوشمزه شدن غذاتون رو مشخص میکنه. اگه در آشپزی حرفی واسه گفتن داشته باشید که همون ابتدای آموزش با دیدن مواد اولیه تا ته خط رو خوندید اگرم که که تازه کارید ما نکات ریز و درشت رو هم توی آموزش جا دادیم. امیدواریم که هر وقت این غذای خوشمزه رو درست کردید از خوردنش لذت ببرید.

خرید گردو خوب و با کیفیت ممکنه کمی سخت باشه، ولی نگران نباشید ما تو واجارو این کارو براتون آسون کردیم، گردوی با کیفیت برای خورشت گردوتون با ما!

7 پاسخ به “خورش گردو”

  1. 9214216960 گفت:

    همین بشه فسنجون بهتره

  2. 9906525261 گفت:

    غذای خوبیه

  3. 9906525261 گفت:

    غذای خوبیه و خوشمزه

  4. 9923923488 گفت:

    ممنون از مقاله خوبتون اینم مثل بقیه مقاله ها عالی بود

  5. 9197360907 گفت:

    فیلم اموزش هم بزارین

  6. 9362735427 گفت:

    خوب بود ممنون

  7. 9164427587 گفت:

    فسنجون بهتره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *