پشت زمستان دلم، هست بهاری که نگو ...

غمگینیم

طبع زیتون

زیتون یکی از خوراکی‌هایی هست که خیلی از ما همراه با غذاهای مختلف می‌خوریم. اما یه نکته خیلی مهم که بیشتر ما ممکنه بهش دقت نکنیم اینه که آیا طبع زیتون با غذایی که داریم می‌خوریم؛ سازگاره یا نه؟ اصلا می‌دونید که زیتون سرد است یا گرم؟ دونستن جواب این سوال بهتون کمک می‌کنه که تعادل مزاج خودتون رو حفظ کنید و بدونید که این خوراکی خوشمزه رو با چه غذاهایی می‌تونید بخورید. پس چند دقیقه از وقتتون رو به ما بدید تا یک بار برای همیشه، جواب این سوال رو بهتون بدیم.

 

طبع زیتون گرم است یا سرد

طبع زیتون گرمه یا سرد

مهم‌ترین سوالی که قبل از خوردن زیتون باید از خودتون بپرسید اینه که زیتون سرد است یا گرم؟ اگه این سوالو از پزشکای طب سنتی بپرسید یا کسی که علم مزاج شناسی رو بلده؛ ازتون می‌پرسه که منظورتون زیتون رسیده است یا کال؟

مزاج زیتونی که هنوز به طور کامل نرسیده، سرد و خشکه؛ اما زیتون رسیده طبع گرم و خشکی داره. البته زیتون کال خیلی تلخه و از بین بردن این تلخی هم کار حضرت فیله؛ به خاطر همین بهتره روی سرد بودنش حساب نکنید و اگه کسی ازتون پرسید که زیتون گرمی است یا سردی، مستقیم بهش بگید که طبیعت زیتون گرمه. گفته میشه که این گرم بودن، از آب و هوایی نشات می‌گیره که زیتون باهاش سازگاری داره؛ به این دلیل که همه درختای زیتون جاهایی رشد میکنن که آب و هوای گرم و خشکی داره.

 

اطلاعات بیشتر: طبع روغن زیتون

آیا طبع انواع زیتون متفاوته؟

اما می‌رسیم به سوال مهم‌تر و اون اینه که آیا طبع زیتون سبز با زیتون سیاه متفاوته؟ سیاه یا سبز بودن زیتون تقریبا هیچ ربطی به مزاجش نداره؛ در نتیجه در جواب این سوال باید بگیم که زیتون به هر رنگی که باشه، همچنان طبع گرم و خشکی داره. همین گرم و خشک بودن طبیعت زیتون در طب سنتی کاربردهای زیادی داره و باعث میشه که بتونیم از اون برای کم کردن کلسترول، دردهای عضلانی، کاهش فشار خون و حتی پیشگیری از سرطان استفاده کنیم.

آیا اضافه کردن مواد دیگر به زیتون، طبع اون رو تغییر میده؟

خیلی از ما زیتون رو به صورت شوری، ترشی یا پرورده مصرف می‌کنیم. به همین خاطر ممکنه این سوال براتون پیش بیاد که آیا اضافه کردن مواد مختلف به زیتون میتونه طبع اون رو عوض کنه یا نه؟ یعنی مثلا می‌تونیم با اضافه کردن سرکه، طبع زیتون رو سرد کنیم؟ برای اینکه بتونیم جواب این سوال رو بدیم، باید بدونیم که هر کدوم از این زیتون‌های خوشمزه با چی درست میشن و چه ترکیباتی دارن؟

 

آیا طبع انواع زیتون متفاوته؟

زیتون پرورده

یکی از خوشمزه‌ترین انواع زیتون، نوع پرورده اونه که معمولا با مغز گردوی آسیاب شده، رب انار، پودر نعنا، گلپر، سیر و سبزی‌های معطر درست میشه. حالا سوال اینجا است که آیا این مواد میتونن مزاج زیتون رو عوض کنن یا نه؟

باید بدونید که توی این ترکیب هم همچنان زیتون مدیر کل محسوب میشه؛ به خاطر همین تو این مورد هم در جواب سوال مزاج زیتون گرم است یا سرد؟ کلمه گرم رو خواهید شنید. البته اضافه کردن این مواد باعث میشه که مقدار گرم بودن طبیعت زیتون یکم کمتر بشه و اصطلاحا طبعش به سمت متعادل تغییر کنه.

تنها تغییری که این ترکیبات میتونن در مزاج زیتون به وجود بیارن؛ اینه که اونو از حالت خشک به تر تبدیل کنن. انار ترش میتونه تا حدی روی گرم بودن زیتون تاثیر بذاره و گردو هم میتونه طبع اون رو متعادل کنه. یه مزیت خیلی خوبی که زیتون پرورده داره؛ اینه که میشه به راحتی با تغییر مقدار هر ماده، گرم بودنش رو کم و زیاد کرد. پس می‌تونید متناسب با غذایی که می‌خورید؛ طبع اون رو تنظیم کنید.

زیتون شور

یکی دیگه از زیتون‌های خوشمزه‌ای که معمولا توی همه سفره‌های ایرانی پیدا میشه؛ زیتون شوره. زیتون شور رو معمولا از زیتون سبز تولید میکنن؛ اما آیا مزاج زیتون سبز یا شور متفاوته؟ یعنی اضافه کردن نمک میتونه طبع رو تغییر بده یا نه؟

اینجا هم دوباره همون جوابی رو به شما میدیم که برای سوال مزاج زیتون گرم است یا سرد؛ به شما داده بودیم. یعنی حتی با وجود اضافه کردن نمک و خوابوندن طولانی مدت زیتون داخل آب نمک، باز هم گرم بودنش تخت تاثیر قرار نمی‌گیره و همچنان طبع زیتون سبز از نوع شور، گرمه. اما درست مثل زیتون پرورده، اینجا هم نمک فقط میتونه به خشک بودن زیتون غلبه کنه و اون رو به تر تغییر بده.

ترشی زیتون سرد یا گرم

حالا می‌رسیم به سومین خوراکی خوشمزه‌ای که از زیتون درست میشه و اون هم ترشی زیتونه! سوال اینجا است که طبع ترشی زیتون سرد است یا گرم؟ همه ما میدونیم که سرکه طبع سردی داره؛ به خاطر همین احتمالا باید بتونه تا یه حدی بر روی طبیعت زیتون تاثیر بذاره و اون رو از حالت گرمی خارج کنه.

اگه می‌خواهید بدونید که ترشی زیتون طبع گرم دارد یا سرد؛ باید بگیم که مقدار گرمی این خوراکی نسبت به دیگر نمونه‌های زیتون کمتره. یعنی اینکه سردی سرکه میتونه تا یه حدی بر روی طبیعت زیتون اثر بذاره و اون رو متعادل‌تر کنه. البته پزشکان طب سنتی توصیه میکنن که تا حد امکان ترشی رو در زمستون مصرف نکنید؛ چون این سرد بودنش میتونه باعث ایجاد درد در استخون‌ها بشه. اما می‌تونید برای ترشی زیتون استثنا قائل بشید؛ چون این خوراکی خوشمزه طبع متعادلی داره و مصرف اون مشکلی رو براتون ایجاد نمی‌کنه.

 

ترشی زیتون سرده یا گرم

با زیتون چی بخوریم؟

تا اینجای مقاله فهمیدیم که اضافه کردن یه سری مواد به زیتون میتونه طبع اون رو تحت تاثیر قرار بده و گرم‌تر یا سردترش کنه. حالا اگه کسی ازمون بپرسه که زیتون طبع گرم دارد یا سرد؟ می‌تونیم با اطمینان کامل جوابش رو بدیم. اما اگه ازتون بپرسن که با زیتون چی بخوریم تا طبعش رو متعادل کنه، احتمالا جوابی براش ندارین.

اگه کسی ازتون همچین سوالی رو پرسید؛ چهار تا ماده غذایی رو بهش معرفی کنین که مزاج زیتون رو به سمت تعادل میبره:

  • گردو
  • بادم شیرین
  • عسل طبیعی
  • سرکه

مثلا می‌تونید بهش پیشنهاد بدید که هسته‌های زیتون رو دربیاره و به جاش گردو یا بادوم بذاره. یا اینکه بعد از خوردن زیتون، یه مقدار عسل بخوره تا مزاجش به هم نریزه. و مهم‌ترین توصیه ای که می‌تونید به شخصی بکنید که ازتون پرسیده زیتون گرمی است یا سردی؛ اینه که حتما زیتون رو با غذاهای سرد بخوره. به خاطر اینکه ارزش غذایی زیتون در کنار این غذاها مشخص میشه و در عین حال میتونه به راحتی سرد بودن این غذاها را خنثی کنه.

جمع بندی

طبع زیتون در کل گرم و خشکه؛ اما تبدیل اون به زیتون پرورده یا شوری میتونه این خشک بودنش رو از بین ببره. سرکه هم میتونه تا یه حدی روی گرم بودنش اثر بذاره و اون رو به سمت سردی سوق بده. خوردن خوراکی‌هایی مث گردو، بادم و عسل هم به همراه زیتون میتونه طبع اون رو متعادل کنه.

10 پاسخ به “طبع زیتون”

  1. سعید گفت:

    سپاس از توضیحاتتون

  2. ستاره گفت:

    احسنت کامل بود

  3. 9145243538 گفت:

    مفید و عالی بود

  4. 9164427587 گفت:

    کامل و مفید بود

  5. 9197360907 گفت:

    مطلب خوبی بود

  6. آرمان .... گفت:

    عالی

  7. 9106813284 گفت:

    خیلی کامل و مفید بود، ممنون

  8. 9365851833 گفت:

    خوب بود امکانش هست طرز درست کردن زیتون هم بگذارین

  9. 9118111619 گفت:

    بسیار مفید بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *