طرز تهیه خورش فسنجان

خورش فسنجان یکی از محبوبترین غذاهای ایرانیه که طرفدارهای زیادی داره. این خورشت خوشمزه که از غذاهای خوشمزه با گردو بهشمار میاد در جاهای مختلف ایران به شیوههای مختلف طبخ میشه. بعضیها خورشت فسنجون رو ترش دوست دارند،بعضیها ملس، بعضیها شیرین و بعضیها نمکی.
خورشت فسنجان رو با گردو که اسیدهای چرب امگا۳ و پروتئین زیادی داره درست میکنن و مصرف این مغز خوشمزه برای به دست آوردن مواد مغذی به شدت پیشنهاد میشه. برای عدهای که دوست ندارند گردو رو با صبحونه میل کنند، خوردن خورش فسنجون خوشمزه میتونه باعث بشه تا از خواص و فواید گردو استفاده کنند.
در این مطلب میخوایم طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ برای ۴ نفر رو بهتون آموزش بدیم، پس در ادامه با واجارو همراه باشید، امیدواریم که در انتها بتونید یه غذای خوشمزه و لذیذ بپزید و در کنار خانواده از خوردنش لذت ببرید.
مواد مورد نیاز برای درست کردن فسنجان
- گردو ساییده شده : ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم
- مرغ : ۴ تکه شامل ران یا سینه مرغ (به دلخواه میتونید از مرغ کمتر یا بیشتری استفاده کنید)
- رب انار: ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
- رب گوجه: 1قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- آب: به مقدار لازم
- پیاز: ۱ عدد بزرگ یا ۲ عدد متوسط
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار دلخواه
- روغن: به مقدار دلخواه (هرچه کمتر بهتر)
مرحله اول: پختن مرغ
در مرحله اول از طرز تهیه خورشت فسنجون باید مرغها رو بپزیم. مرغها رو با آب توی یک قابلمه میریزیم. یکی از پیازهای متوسط رو به چهار قسمت تقسیم میکنیم و با فلفل و زردچوبه و مقداری نمک به مرغ اضافه میکنیم و اجازه میدیم که خوب بپزه. استفاده از پیاز و ادویه باعث میشه تا بوی زُهم مرغ از بین بره و مرغ کمی طعم بگیره.
مرحله دوم: پیاز داغ درست کنید
این مرحله رو میتونید همزمان با پختن مرغ انجام بدین تا زمان کمتری پای اجاق گاز سرپا بایستید. یک پیاز متوسط یا نصف یک پیاز بزرگ رو به صورت ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت بدین تا کاملا طلایی بشه. برای درست کردن پیاز داغ از قابلمه مناسب استفاده کنید، چون قراره خورشت فسنجون توی همین قابلمه طبخ بشه. بعد از آماده شدن پیاز داغ رو به حال خودش بذارید و برید سراغ گردوها.
مرحله سوم: ساییدن گردو
در این مرحله باید گردو رو برای خورش فسنجون آماده کنیم. بسته به امکانات خودتون میتونید از روشهای مختلفی برای ساییدن گردو استفاده کنید. بعضیها از خرد کن برقی استفاده میکنند و بعضیها از چرخ گوشت و گوشتکوب برقی کمک میگیرند، اینکه چطوری گردوها رو میسابید مهم نیست، مهم اینه که گردو به حدی سابیده بشه که تقریبا روغن پس بده.
مرحله چهارم: اضافه کردن گردوهای ساییده شده به پیاز داغ
بعد از ساییدن گردوها اونا روی توی قابلمهای که پیاز داغ رو توش درست کردیم میریزیم، کمی نمک و فلفل و زردچوبه اضافه میکنیم و ۳ الی ۴ دقیقه تفت میدیم. این تفت دادن مواد باعث میشه که گردو روغن بیشتری پس بده و فسنجون در نهایت هم لذیذتر بشه و هم ظاهر جذابتری پیدا کنه.
مرحله پنجم: اضافه کردن رب انار
نوع رب انار در طعم و مزه نهایی فسنجون خیلی تاثیر داره. اگر رب انار ترش باشه فسنجون ترش میشه و اگر شیرین و ملس باشه فسنجون هم همون طعم رو به خودش میگیره. تو این مرحله ۳ الی ۴ قاشق رب انار رو داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم تا رب خوب سرخ شه و خودش رو باز کنه. البته یادتون باشه اگر رب انارتون ترشه ۱ الی ۲ قاشق کافیه. اگر میخواید رب انار طعم خوبی به غذاتون بده این مرحله رو با حوصله انجام بدین. در این مرحله میتونید یک قاشق رب گوجه هم به دلخواه به غذاتون اضافه کنید.
مرحله ششم: اضافه کردن آب
بعد از تفت دادن گردوهای سابیده شده و سرخ کردن رب انار در قابلمه، ۴ لیوان آب سرد توی قابلمه میریزیم تا یک مخلوط کاملا رقیق شده داشته باشیم. محتویات داخل قابلمه رو کمی هم میزنیم و اجازه میدیم که روی شعله ملایم غذامون خوب جا بیوفته. برای این کار حدود ۲ ساعت زمان لازمه.
مرحله هشتم: اضافه کردن یخ
یه تکنیک ساده برای اینکه خورش فسنجون روغن خوبی داشته باشه و لذیذتر بشه اینه که بعد از حدود دو ساعت که گردوها پخته شدن و خورشتمون تغییر رنگ داد یک تکه یخ رو درون قابلمه بندازیم. سرمای یخ باعث میشه که به گردو شوک وارد بشه و روغن قابل ملاحظهای پس بده.
مرحله نهم: تفت دادن مرغ
مرغهای پخته شده رو از آبش جدا میکنیم و با مقداری روغن تفت میدیم. عدهای مرغ رو به همون صورت پخته شده با فسنجون سرو میکنند و عدهای بعد از پخته شدن تفت میدن و عدهای مرغها رو نمیپزند به جاش اونا رو کمی سرخ میکنند. شما بسته به سلیقه خودتون میتونید از روشهای متفاوتی استفاده کنید.
مرحله دهم: اضافه کردن مرغ به خورشت
در مرحله آخر باید مرغهای تفت داده شده رو به خورش فسنجون اضافه کنیم تا طعم مرغ و گردو به خورد هم برن و یه خورشت لذیذ داشته باشیم. برای اینکه خورشت فسنجون کاملا جا بیوفته باید اجازه بدین حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم دیگه روی گاز بمونه. برای اینکه خورشت ته نگیره باید هر نیم ساعت اون کمی هم بزنید.
یک تکنیک گیلانی برای خوش رنگ شدن خورش فسنجان
در گیلان یه تکنیک جالب برای خوش رنگ شدن فسنجون استفاده میکنند که ممکنه براتون جالب باشه. یک کفگیر آهنی رو روی شعله گاز به خوبی داغ کنید و داخل خورشت قرار بدین و درب قابلمه رو سریع ببنیدن و اجازه بدین داخل قابلمه بمونه تا خورشت کاملا جا بیوفته. ترکیب کفگیر آهنی و رب انار باعث میشه که خورش فسنجان رنگ تیرهای پیدا کنه و جذابتر بشه.
یک تکنیک ساده برا روغن پس دادن خورشت فسنجان
یکی دیگه از تکنیکهایی که باعث میشه فسنجونتون روغن بیشتری پس بده اینه که بعد از جا افتادن خورشت و خاموش کردن گاز بلافاصله درب قابلمه و کفگیر آهنی رو بردارین و به مدت یک ساعت خورشت رو به حال خودش بذارید و اونو هم نزنید. این کار باعث میشه خورش فسنجون به خوبی روغن پس بده و ظاهر جذابی پیدا کنه. برای سرو کردن خورشت هم اگر خواستید داغش کنید فقط درب قابلمه رو بذارید و اونو بدون اینکه هم بزنید روی اجاق گاز قرار بدین. بسیار خب خورش فسنجان آماده است و میتونید اونو با برنج میل کنید. نوش جونتون.
در پایان طرز تهیه خورش فسنجون جا داره به این موضوع اشاره کنیم که خورش فسنجان با روشهای دیگری هم طبخ میشه، ممکنه به دلخواه خودتون تغییراتی روی این غذا ایجاد کنید و روش خودتون رو ایجاد کنید. مهمترین اصل اینه که نترسید و تجربه کنید. امیدواریم که این دستور غذای خورش فسنجون براتون مفید بوده باشه. برای خرید گردو درجه یک و با کیفیت هم میتونید روی واجارو حساب کنید.
باید هفته ای یکبار خورد
واقعا عالیه حرفی برای گفتن نمیمونه
عالیه این غذا
به به عاشق خورش فسنجان هستم عالیه این غذا
اطلاعات مفید و کامل ممنون
عاشق مرغ و فسنجونم با ماست دلار
اگه همه روز بخورم بازم سیر نمیشم
خیلی خوب توضیح دادین،تشکر
خوشمزه هست
فسنجان عالیه اونم از نوع ترش
غذای مورد علاقمه
سلام خسته نباشین مطلب مفیدی بود