سالاد پسته و گندم
3 اسفند

طرز تهیه سالاد پسته و گندم

سالاد پسته و گندم یه سالاد خوشمزه و خوش قیافه و از همه مهمتر مقویه. این غذا یکی دیگه از غذاهای خوشمزه با پسته به حساب میاد و شاید خیلی‌ها تا حالا اسم این سالاد رو نشنیده باشن، اما این سالاد از اون غذاهای خوشمزه است که با ایجاد تنوع در رژیم غذایی، هم لذت تجربه مزه‌های جدید رو با خودش داره و هم باعث میشه بدن ویتامین‌ها و مواد مغذی بیشتری رو با خوردنش جذب کنه.

سالاد پسته و گندم دقیقا همون غذاییه که جاش توی رژیم‌های غذایی ما خالیه. پسته و گندم که از مواد اصلی این سالاد خوشمزه‌ هستند مملو از خواص مثبت و مفید برای سلامتی‌اند. هم پسته و هم گندم برای خیلی از بیماری‌ها و مشکلاتی که امروزه ما به خاطر سبک زندگی و رژیم غذایی فست فودی باهاشون درگیریم مفیدند. برای مثال پسته با وجود اینکه کم کالریه سرشار از پروتئینه،‌ به کاهش وزن کمک می‌کنه، در رشد باکتری‌های سالم روده موثره و کلسترول و فشار خون رو کاهش میده.

همچنین توی این سالاد مقوی از گندم استفاده میشه که مفید بودنش بر هیچ کسی پوشیده نیست. اما معلوم نیست چر این ماده غذایی سالم و کامل مثل برنج، نقش پررنگی در رژیم غذایی ما نداره و با اینکه حتی نسبت به برنج ارزش غذایی بالاتری داره، فقط توی سوپ‌ها و چند غذای محدود معمولا ازش استفاده میشه. ما با مصرف نکردن گندم خودمون رو از فواید او مثل کاهش خطر بیماری‌های قلبی محروم می‌کنیم.

سالاد گندم و پسته بهترین گزینه برای اضافه کردن پسته و گندم به رژیم غذایی‌مونه چون هم خوشمزه است هم آماده کردنش زمان زیادی احتیاج نداره و ظاهر جذابی داره.

ما توی این مطلب دو روش برای طرز تهیه سالاد پسته و گندم رو براتون آماده کردیم ، توی روش اول از کدوی سبز و پیاز و سیر استفاده شده که نیازه مقداری با روغن تفتشون بدیم و در روش دوم که توش از انار استفاده میشه هیچ کدوم از موادش نیاز به سرخ شدن ندارند و میشه گفت از این لحاظ سالاد سالم‌تریه.

پیشنهاد ما اینه که هر دو رسپی رو حداقل یک بار امتحان کنید، چون هر دوی اون‌ها مزه و طعم خاص خودشون رو دارن. ازتون دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب با واجارو همراه باشید.

طرزتهیه سالاد پسته و گندم

روش اول

مواد لازم برای تهیه سالاد پسته و گندم

  • گندم: ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
  • پسته: ۵۰ گرم
  • گوجه فرنگی خشک شده: ۱۰۰گرم
  • زیتون: ۵۰ گرم
  • لیمو: ۱ عدد
  • روغن زیتون: ۱۰۰ میلی‌لیتر
  • کدو سبز: ۲ عدد
  • سیر:۱ حبه
  • پیاز قرمز: ۱عدد کوچک
  • برگ تازه نعناع: به اندازه یک مشت
  • نمک: به مقدار لازم

مرحله اول: آماده سازی مواد

بهتره که گندم‌هامون رو چند ساعت قبل از آماده کردن سالاد بذاریم توی آب تا خیس بخوره، این کار به بهتر هضم شدن گندم کمک میکنه.

بعد از اینکه گندم‌ها چند ساعت در آب خیس خوردن اون‌ها رو آبکشی می‌کنیم و به همراه آب و مقدار کمی نمک می‌ذاریم روی حرارت و تا زمانی که نرم بشه صبر می‌کنیم تا با آب بجوشه.

زمانی که گندم رو حرارته میریم سراغ بقیه مواد، به این صورت که اول گوجه فرنگی‌های خشک شده، زیتون و برگ‌های نعناع رو خرد می کنیم. بعد سیر رو له می‌کنیم و بعد پیاز رو برای زیبایی سالاد به صورت خلالی خرد می‌کنیم. کدو‌ها رو هم یا به صورت مارپیجی می‌بریم یا با استفاده از پوست کن سبزیجات، اون‌ها رو به صورت نواری برش می‌زنیم.

آماده سازی مواد سالاد پسته و گندم

مرحله دوم: سرخ کردن مواد

توی ماهیتابه پیاز و سیر رو در مقدار کمی روغن زیتون تفت میدیم، وقتی که سیر طلایی شد و عطرش توی فضا پیچید پیاز و سیر رو از تابه خارج می‌کنیم. بعد کدوها رو داخل همون ماهیتابه می‌ریزیم و اجازه می‌دیم تا حرارت ببینه و خامیش گرفته بشه.

مرحله آخر: مخلوط کردن مواد

گندم‌ها رو بعد از اینکه نرم شدند از روی حرارت برمی‌داریم، آبکشیش می‌کنیم و توی یک کاسه بزرگ می‌ریزیم و بعد گوجه فرنگی خشک شده که خردش کردیم، زیتون، آب لیمو، روغن زیتون، کدو،‌ سیر و پیاز رو بهش اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا مخلوط بشن.

در آخر پسته و نعناع رو روی مواد می‌ریزیم و دوباره یه هم کوچیک می‌زنیم و سالاد رو مزه می‌کنیم و اگه نمک، آبلیمو یا روغن زیتون بیشتری نیاز داره بهش اضافه می‌کنیم. خب کارمون تموم شد سالادمون آماده نوش جان کردنه.

سالاد پسته و گندم

روش دوم

مواد لازم برای تهیه سالاد پسته و گندم با انار

  • گندم: ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
  • پسته: ۵۰ گرم
  • انار: ۱عدد
  • آب انار : ۳ الی ۵ قاشق غذا خوری
  • لیمه: ۱ عدد
  • برگ ریحون: به اندازه یک مشت
  • برگ چغندر: به اندازه یک مشت
  • نمک: به میزان لازم
  • روغن زیتون: به میزان لازم

مرحله اول: آماده کردن مواد

توی این مرحله مثل روش قبلی اول میریم سراغ گندم که از قبل توی آب خیسوندیمش. به مدت زمان ۴۵ دقیقه یا تا وقتی که نرم بشه اجازه می‌دیم تا با آب و مقداری نمک بپزه. بعد برگ ریحان، برگ چغندر و پسته رو خرد می‌کنیم. انار رو دونه می‌کنیم و آب لیمو رو هم می‌گیرم.

مرحله آخر: مخلوط کردن مواد

گندم رو بعد از آبکشی توی ظرف بزرگ می‌ریزیم و انار، آب انار، روغن زیتون، آب لیمو، برگ ریحون، برگ چغندر و در اخر پسته رو اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم و تمام. به همین راحتی سالادمون آماده است.

نکاتی که باید در تهیه غذا به آن توجه کنید

اینکه پسته رو خرد کنید یا نه بستگی به نظر خودتون داره و هر دو حالتش جذابیت‌های ظاهری ویژه خودش رو داره.

تو طرز تهیه سالاد پسته و گندم می‌تونید از کیپر یا کاپاریس (capers) هم استفاده کنید. پیشنهاد ما اینه که اگه در دسترس‌تونه حتما ازش استفاه کنید، چون خواص فوق العاده‌ای داره و همچنین این سالاد رو خوشمزه‌تر میکنه. استفاده از کیپر به میزان یک قاشق غذاخوری برای سالاد کافیه، فقط اگه از کیپر استفاده می‌کنید در اضافه کردن نمک دقت کنید چون کیپر خودش طعم شوری داره. همچنین می‌تونید توی مواد این سالاد مارچوبه رو هم اضافه کنید.

برای تهیه گوجه فرنگی خشک شده که در دستور سالاد اول اومده، اگه میوه خشک‌کن ندارید می‌تونید از فر یا سولاردام هم استفاده کنید. ترش یا شیرین بودن آب اناری که استفاده می‌کنید بستگی به ذائقه خودتون داره، در کل بعد از اینکه مواد رو باهم مخلوط کردید ترشی و نمک سالاد رو می‌تونید با آب لیمو و آب انار و نمک مطابق با ‌ذائقه‌تون تغییر بدین.

با کم یا زیاد کردن مواد توی سالاد پسته و گندم، میشه تنوع لازم رو برای تکراری نشدن طعمش ایجاد کرد همچنین این سالاد مقوی رو میشه هم تنهایی و هم در کنار غذاهای دیگه به عنوان دسر نوش جان کرد.

حرف آخر

سالاد پسته و گندم به خاطر ترکیباتش یه وعده غذایی کامل به حساب ‌میاد. از اونجایی که پسته دارای فیبر و پروتئینه بعد از خوردنش احساس سیری پیدا می‌کنید و اشتهاتون کاهش پیدا می‌کنه. همچنین پسته سرشار از مواد معدنی و چربی غیراشباعه که می‌تونه به کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول کمک کنه.

درسته که این سالاد، سالاد پسته و گندمه ولی حالا اگه شما گندم نداشتین یا اصلا گندم دوست ندارید می‌تونید به جای گندم از کینوا یا جو هم استفاده کنید که خواصشون بیشتر از گندم نباشه کمتر نیست، ولی پسته رکن ‌اصلی و بی برو برگشت این سالاده، پس هیچ رقمه نمیشه از طرز تهیه این سالاد حذف یا جایگزینش کرد. اگه قصد دارید این سالاد رو درست کنید ولی پسته ندارید می‌تونید با خیال راحت به واجارو اطمینان کنید و با خرید پسته از این بازار محلی آنلاین پسته درجه یک و با کیفیت رو به راحتی درب منزل تحویل بگیرید.

12 پاسخ به “طرز تهیه سالاد پسته و گندم”

  1. 9378793976 گفت:

    چقدر خوشمزه ممنون

  2. 9356747517 گفت:

    بسیار عالی ممنون از شما

  3. 9385565023 گفت:

    یک سالاد منحصر به فرد و دوست داشتنی

  4. 9109203107 گفت:

    عالی بود خیلی کمک کرد بهم در درست کردن سالاد مرسی از واجارو

  5. 9197360907 گفت:

    میتونیم بدون پسته هم درست کنیم

  6. 9906525261 گفت:

    خوب و خوشمزه بود قبلاً ازش خوردم

  7. محدثه گفت:

    یادگیری سالادهای مختلف جذابه

  8. 9118111619 گفت:

    این همه غذا میشد با پسته و ما نمیدونستیم؟

  9. 9028294953 گفت:

    اگه پسته دارین این رو امتحان کنین. سالاد مقوی و خوش طعمی هست

  10. 9365851833 گفت:

    پسته گرون نمیشه باهاش سالاد درست کرد

  11. 9037411998 گفت:

    برای کسانی که وگان هستند مناسب هست خیلی مقویه

  12. 9927962791 گفت:

    چرا همه مقالات آشپزی ان من سر رشته ای توی آشپزی ندارم اخهععههه
    آ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *