عسل خام برای بدن بسیار مفید می‌باشد.
۲۴ مرداد

عسل خام چیست؟

زنبورهای ریزجثه و فعال از ابتدای تاریخ در این کره خاکی به کاروفعالیت مشغول هستن و یکی از بهترین خوراکی‌های طبیعی رو به انسان‌ها هدیه می‌کنن. بخاطر همین ما در این مجال قصد داریم بررسی کنیم که عسل خام چیه؟ چه فوایدی برای سلامتی داره و با سایر انواع این محصول مثل عسل سفید و غیره چه تفاوت‌هایی داره؟ این محصول بی‌شمار ماده مغذی در خودش جای داده و با وجود انواع قندهای طبیعی و املاح معدنی یه خوراکی سالم و مفیده که علم پزشکی و طب نوین ساعت‌ها تحقیق علمی ‌پیرامون اون انجام داده. به طوری که به دلیل ارزش غذایی بالا، استفاده دارویی داره.

در حال حاضر بیش از ۳۰۰ نوع انگبین در سراسر دنیا شناسایی شده و در بین تمامی اون محصولات نوع خام یا Raw honey به نوعی ماده غذایی متفاوتی به شمار می‌ره. آیا ویژگی های این انگبین رو می‌دونین؟ برای پاسخ به این سوال به بررسی خواص، محتویات و مزایای عسل خام می‌پردازیم. با ما همراه باشین.

استفاده از عسل خام برای بدن فواید زیادی دارد.

شیوه تهیه عسل خام چطوریه؟

در هر منطقه‌ای که کندو برپا می‌شه، به طور قطع شرایط مناسبی برای تغذیه زنبورها فراهمه. زنبورهای کارگر به سمت گل‌ها و گیاهان موجود در منطقه پرواز می‌کنن و شهد اون‌ها رو می‌نوشن. این شهد در سیستم پیچیده و شگفت‌انگیز بدن این موجودات جالب با آنزیم‌های بدن زنبور و گرده گل‌ها ترکیب می‌شه. ضمن اینکه با بازگشت زنبور به کندو در حفره‌های شش ضلعی تخلیه و عسل خام تولید می‌شه.

مراقبت از زنبور و تغذیه مناسب این کلونی قوانین ویژه‌ای داره. زنبوردار نقش یه مربی توانمند رو داره که می‌تونه در تولید محصول حداکثری و مرغوب نقش مهمی‌ داشته باشه. دو تا وظیفه مهم زنبوردار در مراحل تولید انگبین خام موارد زیر هستن:

  1. انتخاب منطقه استقرار کندو در منطقه‌ای مملو از گل و گیاه رکن مهمیه که در حیطه وظایف زنبورداره.
  2. انتخاب گل‌هایی که قدرت ماندگاری و شکوفایی بیشتری داشته باشن و همچنین زنبور به اون‌ها علاقه داشته باشه. چون که در این صورت حجم و کیفیت نهایی محصول ارتقا پیدا می‌کنه.

اما پس از انجام این دو مرحله مهم برای تهیه محصول خام دیگه نیازی به دخل و تصرف زنبوردار در تولید نیست. همون محصولی که از کندو خارج می‌شه بدون اینکه فرایندی روش انجام بشه، در ظروف مختلفی بسته‌بندی می‌شه و به دست مصرف‌کننده می‌رسه. در واقع منظور از خواص عسل خام و خالص که در طب بهش پرداخته شده، فواید و مزایای همین نوع هست.

فرق عسل خام با عسل پاستوریزه در فرایند عرضه آن به بازار است.

وجه تمایز عسل خام با سایر انواع عسل چیه؟

بر اساس نتایج پژوهش‌های علمی ‌انگبین خام خواص بیشتری در پیشگیری و درمان بیماری‌ها داره و در بسیاری مواقع مصرف نوع خام اون برای ارتقاء سلامتی توصیه شده. سوال مهم اینه که عسل خام چیه؟ انگبین به طور کلی به دو نوع خام و حرارت‌دیده تقسیم می‌شه. محصولاتی که از کندوها به کارخانه‌جات و مراکز تولیدی انتقال پیدا می‌کنه و در بسته‌بندی‌ها‌ی شیک و منحصربه‌فرد به بازار عرضه می‌شه، حرارت‌دیده‌ست. اما نوع اول محصول یعنی انگبین خام در بسته‌بندی و تولید، حرارت‌ندیده و مواد مغذی اون در این حین تغییری پیدا نمی‌کنه.

محصولی که خام هست یعنی مستقیم از کندو با فرم طبیعی خودش به مشتری عرضه می‌شه. فقط یه نکته می‌مونه و اونم اینه که در هنگام خرید عسل باید به خلوص و کیفیت اون توجه بشه. چرا که تنها نقطه ضعف این محصول اینه که زنبورها از تغذیه مصنوعی بهره‌مند شده باشن، یعنی به جای استفاده از شهد تازه گل‌ها از آب و شکر تغذیه بشن.

همچنین باید بدونین نوع خام و طبیعی در مقایسه با نوع گرمادیده، ویتامین‌ها و مواد مغذی بیشتری داره. در انواع پاستوریزه‌شده و گرمادیده،کلیه آنزیم‌های مفید عسل و بخش زیادی از ارزش غذایی اون از بین رفته. بخاطر همین پزشکان در درمان بسیاری از بیماری‌ها توصیه می‌کنن که از انواع محصولات پاستوریزه نشده، گرماندیده و فرآوری‌نشده استفاده بشه که منظور همون نوع خام هست.

چرا باید از نوع خام عسل استفاده کنیم؟

این انگبین خیلی بیشتر از سایر نمونه‌های تولید شده مواد مغذی خالص و خاصیت‌های بی‌نظیر داره. کلر، کروم، فسفر، منگنز، سلنیوم، سیلیس، روی، مس، گوگرد، آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، فسفات و منیزیم از مهم‌ترین املاح و ترکیبات تشکیل دهنده عسل خام هستن. قندهایی مفید مانند گلوکز، ساکاروز، فروکتوز و دکسترین بدن رو از وجود قندهای مصنوعی بی‌نیاز می‌کنن و انواع مختلفی از آنتی‌اکسیدان و پلی‌فنول‌ها در راستای سلامتی بدن لازم هستن. علاوه بر این موارد ویتامین‌ها‌ی خانواده A,B,C,E, H, K هم از جمله مواردی هستن که بدن در طول شبانه‌روز به اون‌ها نیازمنده و همه این مواد در نوع خانم عسل یافت می‌شن.

به طوری که فرایند طبیعی تولید از این انگبین دارویی ساخته که دست بشر در اون دخیل نیست بلکه از صفر تا صد امور توسط زنبورهای خلاق طراحی و تولید شده. طبق نتایج به‌دست‌اومده از آزمایشات با وجود گرده‌های گل در نوع خام این ماده صددرصد ویتامین‌ها رو در خودش جای داده. استفاده از ویتامین‌های موجود در عسل، املاح معدنی و ترکیبات آلی در رژیم غذایی سالم توصیه شده. به طوری که اغلب پزشکان در طب جدید و سنتی برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها توصیه می‌کنن از عسل خام استفاده بشه؛ چرا که ویژگی‌های شگفت‌انگیزی داره.

مشخصه‌های نوع خام عسل چیه؟

در حال حاضر تولید انگبین خام محدودتر از سایر انواع اون هست. بخاطر همین با توجه به مضرات عسل غیرطبیعی باید به بارز‌ترین مشخصه‌های این محصول دقت کنین که شامل موارد زیر می‌شه:

  1. حرارت ندیده‌ست؛ به این معنا که در فرآیند تولید تا بسته‌بندی به هیچ عنوان به انگبین گرما نمیدن و حتی از چاقوهای مخصوص برش شانه هم در نظم‌دهی و سایزکردن اون استفاده نمی‌شه. این چاقوها الکتریکی هستن و به اصطلاح با برش گرمایی لایه موم رو برش می‌دن.
  2. تصفیه نشده‌ست؛ وقتی محصولات کندو رو به کارخانه‌جات می‌برن به اون حرارت می‌دن تا مایعی نرم به‌دست بیاد و بتونن از صافی و فیلترها رد کنن. در جریان تصفیه این محصول گرده گل و بسیاری از ذرات، حباب‌ها و مواد طبیعی که در اون وجود داره ازش جدا می‌شه.
  3. هیچ‌گونه مواد افزودنی نداره؛ عسل خام همون محصولیه که از درون کندو به دست خریدار می‌رسه. محصولی که در فرایند تولید قرار می‌گیره، باید برخی مواد شیمیایی بهش افزوده بشه تا مدت زمان نگهداری اون افزایش پیدا کنه.

در این رابطه باید بدونین خواه ناخواه وقتی محصولی به مراکز تولیدی و صنایع غذایی انتقال داده می‌شه، از روش‌های مکانیکی و شیمیایی استفاده می‌کنن. به طوری که به اون عطر و طعم اضافه و ترکیباتی جدید خلق می‌شه که برای مصرف عموم دلنشین‌تر و جذاب‌تر باشه.

عسل خام برای درمانی بیماری‌ها استفاده می‌شود.

فواید عسل خام برای سلامتی

حالا که ویژگی‌های تولید هر کدوم از انواع این محصول رو می‌دونین، بهتر می‌شه اون رو مقایسه کرد و می‌تونین تشخیص بدین که از چه محصولی استفاده کنین. در واقع در درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند درمان سرماخوردگی با عسل منظور استفاده از نوع خام اون هست. محصولاتی که به اصطلاح با استفاده از حرارت پاستوریزه شده، اون کارایی و عملکرد درمانی رو ندارن. چراکه کل ترکیبات محصول دگرگون شده و با توری‌های فولادی مخصوصی موم و ذرات گرده از اون جدا می‌شه.

در صورتی که این موضوع در رابطه با نوع خام صادق نیست و باعث می‌شه که خواص بیش‌تری داشته باشه. به طوری که برخی از فواید محصول خام و طبیعی عبارت هستن از:

  1. عسل خام یه آنتی‌بیوتیک طبیعیه و اثرات ضدقارچی و ضدویروسی داره؛
  2. کلیه فاکتورهای حیاتی بدن رو تنظیم می‌کنه؛
  3. آنتی‌اکسیدان طبیعی داره و در درمان سرطان موثره؛
  4. عارضه‌های پوستی رو درمان می‌کنه و برای تقویت پیاز و رشد موها توصیه می‌شه؛
  5. نقص سیستم ایمنی بدن رو برطرف می‌کنه؛
  6. به دلیل داشتن قند طبیعی با ترشح منظم انسولین در بدن از بروز دیابت در بدن جلوگیری می‌کنه؛
  7. خاصیت ضدمیکروبی و ضدعفونی‌کنندگی این محصول به اثبات رسیده؛
  8. التیام درد ناشی از سوختگی‌ها، زخم‌ها و بهبود آثار ناشی از اون‌ها؛
  9. درصد PH عسل به حالت اسیدی نزدیکه و اثرات ضدباکتریایی داره؛
  10. فاقد فیبر، چربی و قند مضره و از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کنه.

عسل خام برای درمان تب نیز استفاده می‌شود.

کلام آخر

همون‌طوری که مطالعه کردین عسل خام نوعی اصیل و خالصه که بسیاری از آنزیم‌ها و ذرات گرده گل رو در خودش حفظ کرده. به طوری که منظور از عسل در درمان تب با عسل یا بهبود هرگونه عارضه‌ای با این محصول، انگبین خام هست. متاسفانه کاربردها و سوددهی نوع خام برای صنایع غذایی بسیار محدوده و ترجیح می‌دن اون رو به نوع تصفیه‌شده تبدیل کنن. پس محصول طبیعی رو باید از زنبورداران کاربلد و توانمند تهیه کنین. دسترسی به زنبورداران چطوریه؟

اینجاست که به یه بازار محلی نیاز دارین که مثل زمان‌های گذشته برین سراغ تولیدکننده و محصول تولیدیش رو به چالش بکشین و در مورد قیمت باهاش چونه بزنین. جالبه بدونین همه این شرایط هنوز هم در بازار محلی واجارو امکان‌پذیره. پس به وب‌سایت واجارو مراجعه کنین و بدون واسطه محصولات اصل و طبیعی رو از دست زنبورداران سراسر کشور خریداری کنین. فروشگاه واجارو بازاری به وسعت ایرانه و کلیه محصولات کشاورزی رو از تولید به مصرف با قیمتی مقرون‌به‌صرفه عرضه می‌کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *