پسته پلو

شما تو مواد اولیه هر غذایی کلمه پسته رو دیدید بدونید که یه رگ و ریشهای تو ایران داره ، پسته پلو که یکی دیگه از غذاهای خوشمزه با پسته به حساب میاد هم یه غذای اصیل ایرانیه. پسته یه مغز خوشمزه و البته فوقالعاده مقویه که شاید خیلی از ما ترجیح بدیم اونو به صورت خام بخوریم تا اینکه باهاش غذا درست کنیم.
اما اگه تا الان پسته پلو نخوردید پیشنهاد ما اینه که حداقل یه بار این غذا رو امتحان کنید. چون هم درست کردنش آسونه و هم مزه دلچسبی داره. در هر صورت چه شما پسته دوست داشته باشید چه نداشته باشید مطمئنا خوردن این غذا براتون تجربه جالبی خواهد بود.
البته نا گفته نماند که پسته پلو یه غذای مجلسیه و شما میتونید توی مهمونیهاتون هم این غذای خوشمزه رو درست کنید و رنگ و لعاب سفرهتون رو با رنگ سبز پسته چند برابر کنید.
پسته پلو رو میشه با مرغ، فیله مرغ، ماهیچه،گوشت چرخ کرده،گوشت قلقلی و در کل هر گونه و مدل گوشتی که دم دستتون پیدا میشه درست کنید اگر هم که گیاه خوارید میتونید گوشت رو حذف کنید و شک نداشته باشید که پسته پلو حتی بدون گوشت هم یه غذای مقوی و البته خوشمزهست.
واجارو توی این مطلب طرز تهیه پسته پلو با مرغ رو به شما آموزش میده، ما سعی کردیم تمام مراحل رو با جزئیات کامل براتون بنویسیم که مشکل برای درست کردن این غذای خوشمزه نداشته باشید.
مواد لازم برای تهیه پسته پلو
- برنج: 3 پیمانه
- مرغ: 5 تیکه
- پسته: 500 گرم
- فلفل و نمک: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده و گلاب: به میزان لازم
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- شوید تازه خرد شده: 150 گرم
- روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
- هویج: 1 عدد متوسط
- سیب زمینی: به دلخواه برای تهدیگه
مرحله اول: آماده کردن برنج، مرغ، پسته و پیاز
برنج رو در یک ظرف بزرگ میریزیم و 3 الی 4 بار با آب میشوریم و اجازه میدیم به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در آب و مقداری نمک خیس بخوره بعد آبکشی میکنیم. در قدم دوم باید مغز پستهها رو پوست بکنیم. مغز پسته رو برای ۳-۴ دقیقه داخل آب داغ قرار میدیم و بعد آبکشی میکنیم، با این کار پوست خشکی که روی مغز پسته وجود داره راحتتر کنده میشه.
بعد میریم سراغ پیاز و پیاز رو به صورت خلالهای درشت خرد میکنیم. مرغ رو با زعفران، آبلیمو، زردچوبه، نمک، فلفل و نصف پیاز خلالی شده مزه دار میکنیم. حداقل 1 ساعت بهش زمان میدیم تا به مواد به خورد مرغ بره. و هویج رو هم به صورت نگینی خرد میکنیم.
مرحله دوم: سرخ کردن مرغ
در یک ماهیتابه مقدار کمی روغن میریزیم و مرغ مزهدار شده رو روی حرارت تفت می دیم تا رنگش عوض بشه، وقتی که رنگ مرغها طلایی شد از روی حرارت برش میداریم. در یک ماهیتابه دیگه نصف بقیه پیاز رو با روغن سرخ کردنی تفت میدیم، بعد از اینکه خامی پیاز گرفته شد بهش هویج و بعد از اون رب رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا حرارت ببینه و خامی رب هم گرفته بشه در این مرحله ادویهها رو هم اضافه میکنیم.
بعد از اینکه رب خودش رو وا کرد مرغها رو به ماهیتابه حاوی رب اضافه میکنیم، یک لیوان آب میریزیم، درب ماهیتابه رو میذاریم و اجازه میدیم مرغ با حرارت ملایم مغز پخت بشه و سسمون که حاوی رب و پیاز و هویجه حسابی غلیظ بشه.
مرحله سوم: آب کش کردن برنج
یه قابلمه مناسب انتخاب می کنیم، توش آب میریزیم و میذاریم روی حرارت، وقتی که جوش اومد بهش نمک و مقدار کمی روغن اضافه میکنیم و بعد برنج رو به قابلمه آب اضافه میکنیم.
وقتی سطح بیرونی دونههای برنج نرم شدن در حالی که سطح داخلیش هنوز زنده و سفت هستند یعنی زمانش رسیده که برنجمون رو آبکش کنیم، اما دقیقا قبل از آبکش کردن برنج پسته رو به قابلمه اضافه میکنیم یه هم میزنیم و بعد خیلی سریع مخلوط برنج و پسته رو آبکش میکنیم.
مرحله چهارم: دم گذاشتن پسته پلو
مقدار کمی روغن کف یه قابلمه مناسب میریزیم، تهدیگ مدنظرمون رو که میتونه سیب زمینی یا نون باشه رو کف قابلمه قرار میدیم. لایه اول رو برنج و پسته میریزیم و بعد نصف شوید رو اضافه میکنیم و دوباره اینکار رو تکرار میکنیم در آخر به برنج زعفران دم کرده و گلاب اضافه می کنیم و درب قابلمه رو میذاریم.بعدش قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار میدیم تا دم بکشه.
مرحله پنجم: سرو غذا
یک دیس بزرگ انتخاب میکنیم پسته پلو رو توش میریزم و دورش مرغها رو قرار میدیم.
نکاتی که در طرز تهیه پسته پلو باید به آنها توجه کنید
اگه شوید دوست ندارید میتونید از پسته پلو حذفش کنید. اگر هم به شوید تازه دسترسی ندارید میتونید از شوید خشک شده استفاده کنید.
اگر شوید رو حذف کردید میتونید هویج رنده شده رو به ترکیبات پسته پلو اضافه کنید. رنگ نارنجی هویج و رنگ سبز پسته در کنار هم غذا رو خیلی جذاب می کنه.
به ترکیبات پسته پلو میتونید زرشک رو هم اضافه کنید.
یک روش دیگه برای درست کردن پسته پلو به این صورته که مرغ رو هم داخل قابلمه و لای برنج قرار بدیم. برای اینکار باید مرغ رو به قسمت های کوچک خرد کرد و تفت داد و بعد به همراه شوید در لای برنج قرار داد.
همونطور که متوجه شدید طرز تهیه پسته پلو خیلی آسونه و درست کردنش به زمان زیادی نیاز نداره. برای درست کردن یه پسته پلوی خوب باید از برنج و پسته با کیفیت استفاده کنید. خرید پسته خوب ممکنه کار سختی باشه، اما واجارو این کار رو برای شما خیلی راحت کرده. شما با خرید و پسته از واجارو دیگه لازم نیست نگران چیزی باشید، چون واجارو بهتون اطمینان میده که با کیفیتترین و بهترین محصولات رو مستقیم از کشاورز به دستتون میرسونه.
بخدا این غذاها ب صدتا پیتزا میارزه
بسیار. عالی
جالبه!
عالی بنظرم میرسه
تا حالا اسمش رو نشدیده بودم.
یکی از بهترین پلو هاست. آموزش هم عالی بود
ممنون از زحماتی که برای این مقالات کشیدید همگی بسیار خوب
خوب و خوشمزه بود قبلاً ازش خوردم
خیلی عالی بود سپاس از واجار خیلی مفید بود این مطلب
خیلی خوشمزه ست. ازغذاهای مفید و پرمحتوا
شکلش که خیلی خوشمزس
تا حالا اسمشو نشنیدم ولی معلوم خوشمزس
غذای خوشمزه و مقوی و به خصوص خانگی بودن آن
عالیه من که خوشم اومد
خوشمزه و عالی عجب مطلبی بود