چای سیاه و غلظت خون

با صنعتی شدن جوامع، تغذیه افراد داره به سمت مصرف فستفودها و غذاهای کنسروی پیش میره. همین امر زمینه بروز بیماریهای قلبی عروقی و غلظت خون رو مساعد میکنه اما جالبه بدونین دمنوشهایی مثل چای از جمله نوشیدنیهای پرمصرف در طول شبانهروز هستن. بنابراین بررسی ارتباط چای سیاه و غلظت خون کمک زیادی به چیدمان صحیح برنامه غذایی میکنه. آیا مصرف این دمنوش تاثیری بر رقت یا غلظت خون داره؟ گسترش زندگی ماشینی نقش محصولات طبیعی رو در زندگی انسانها کمرنگتر کرده.
در مواقعی اگه از مواد غذایی طبیعی استفاده میشه، میزان و نحوه مصرف به گونهای هست که برای سلامت مضر هستن. به همین دلیل لازمه سبک زندگیمون رو تا حدود زیادی تغییر بدیم و به سمت مصرف غذاها و خوراکیهای سالم پیش بریم. بنابراین در این مقاله پیرامون ارتباط چای سیاه و غلظت خون توضیحاتی رو ارائه میدیم. شگردهای درمان این بیماری رو بسط میدیم و به میزان و نحوه مصرف این نوشیدنی اصیل ایرانی اشاره میکنیم.
مکانیسم اثر چای سیاه و غلظت خون!
زمانی که میزان هموگلوبین خون فرد از حدود 60 درصد بیشتر بشه، اینطور نتیجهگیری میشه که فرد دارای غلظت خونه. اولین پیامد غلظت خون، فشار خون بالاست و مهمترین عاملی که سبب بروز این پدیده میشه، کمبود میزان اکسیژن در بدنه. اما مصرف چه خوراکیهایی وضعیت اینگونه بیماران رو وخیمتر میکنه؟ آیا راهکارهایی وجود داره که به صورت طبیعی از این پدیده جلوگیری کنه؟ با توجه به خواص چای سیاه برای قلب آیا این نوشیدنی برای درمان غلظت خون هم مفیده؟
نوشیدنی که مورد بحث این مقاله هست به یکی از پرطرفدارترین دمنوشهای نسلهای قدیم تبدیل شده. به طوری که در دهه قبل پذیرایی از مهمان بدون این نوشیدنی بیمعنی به نظر میرسید. به همین دلیل این نوشیدنی در سالهای اخیر بسیار مورد توجه محققان قرار گرفت و تحقیقات بسیاری روی اون انجام شد. واقعیت اینه که این دمنوش ویتامینها و مواد ارزشمند غذایی بیشماری داره و در بسیاری موارد فواید زیادی برای بدن خواهد داشت. اما هر کدام از خوراکیها علاوه بر مزیت معایبی هم دارن. بخاطر همین این شبهه وجود داره که ممکنه چای سیاه و غلظت خون به سازگاری کامل نرسن و این نوشیدنی برای درمان غلظت خون مفید نباشه. پس ما در ادامه هر آنچه به این موضوع مربوط میشه رو بررسی میکنیم تا به پاسخ روشنی برسیم.
فواید و مضرات چای سیاه در رابطه با غلظت خون
در بیماری غلظت خون میزان گلبولهای قرمز خون بیش از حد معمول هستن. به طوری که فرد شاهد علائمی مثل ضعف، خستگی، سردرد، درد مفاصل، برافروختگی و قرمزی صورت هست. مصرف خوراکیهای مختلف تاثیر مستقیمی روی کاهش یا افزایش غلظت خون داره. این نوشیدنی گیاهی هم به دلیل وجود مواد مغذی برای سلامت و عملکرد بهتر اعضای مختلف بدن لازمه. بنابراین در صورتی که نحوه مصرف اون ساماندهی بشه هیچگونه اثر منفی روی سلامت خون و فرآوردههای خونی نداره. البته کافئین موجود در این دمنوش ممکنه برای برخی افراد دردسرساز باشه که باید در میزان مصرف احتیاط بشه. از این جهت که چای سیاه کاهنده کلسترول مضر خون هست، میشه نقش اون رو در تنظیم غلظت خون مفید دونست.
همچنین برای تنظیم غلظت خون باید میزان جذب آهن در بدن کنترل بشه. چای سیاه مادهای به نام اگزالات داره که بر میزان آهن و کلسیمی که بدن جذب میکنه تاثیر میذاره. اما باید توجه داشت که اگه زمان و میزان مصرف این چای کنترل نشه میتونه مانع از جذب مواد مفید بشه. پس نیازه که بررسیهای مفصلی روی نحوه مصرف این محصول برای برقراری ارتباط مثبت بین چای سیاه و غلظت خون انجام بشه.
چگونگی استفاده از چای سیاه در راستای بهبود غلظت خون
برای رقیق شدن و پاکسازی خون لازمه میزان گردش خون در بدن افزایش پیدا کنه. در این راستا باید از خوراکیهایی استفاده کنیم که دیواره رگهای خونی رو انعطافپذیر کنه و مسیر جریان خون تسهیل و عروق خونی باز بشه. در طب سنتی برخی گیاهان رو به صورت مستقیم برای رقیق کردن خون مناسب دونستن. هر چند ارتباط مستقیمی بین چای سیاه و غلظت خون وجود نداره اما این نوشیدنی در صورتی که صحیح و اصولی مصرف بشه میتونه فاکتورهای حیاتی بدن رو تنظیم کنه.
این دمنوش ضربان و تپش قلب رو منظم میکنه که همین امر منجر به گردش خون منظم میشه. به طوری که نوشیدن روزانه یه فنجان چای به همراه زنجبیل به صورت غیرمستقیم به تنظیم تعداد گلبولهای قرمز و رقیق شدن خون کمک میکنه. البته به شرط اینکه زمان استفاده از اون بلافاصله قبل و بعد وعده اصلی غذا نباشه و در طول شبانهروز در مصرفش زیادهروی نشه.
اهمیت مصرف چای طبیعی سیاه و اثرات آن بر غلظت خون
هر روز تعدادی از گلبولهای قرمز عمر مفیدشون رو از دست میدن و از گردونه فعالیت خارج میشن. همچنین در مقابل گلبولهای تازه تولید میشن که این وظیفه خطیر به عهده مغز استخوانه. اگه تداخلی در بدن به وجود بیاد و میزان گلبول و هموگلوبین افزایش پیدا کنه، فرد به غلظت خون دچار میشه. اولین وظیفه ما در حفظ سلامت، تهیه مواد طبیعی و سالم هست. تا اینجا به این نتیجه رسیدیم که برخی خوراکیهای سالم به صورت مستقیم بر عناصر خون تاثیر میذارن و خون رو همچون آینه صاف و رقیق میکنن. اما برخی دیگه مانند چای سیاه و غلظت خون شاید به صورت مستقیم با هم مرتبط نباشن اما اگه این دمنوش از نوع طبیعی و خالص باشه فواید بسیاری داره.
منظور از چای طبیعی و خالص چیه؟ یعنی محصولاتی که خریداری میکنین باید کیفیتی بینظیر داشته باشن. در ترکیب این محصولات نباید مواد افزودنی و اسانس به کار رفته باشه. عدم خلوص نوشیدنی نهتنها خواص چای رو منتقل نمیکنه بلکه ضررهای جبرانناپذیری به سلامتی وارد میکنه. بنابراین اگه قصد تهیه محصول باکیفیت دارین، در فصل برداشت برگهای سبز چای که از اواخر اردیبهشت ماه آغاز میشه، با تولیدکنندگان ارتباط بگیرین و برای خرید چای تازه ایرانی در انواع سرگل، قلم و شکسته اقدام کنین.
آیا چای تازهدم سیاه در افزایش یا کاهش غلظت خون تاثیر داره؟
چای ایرانی حدود 5 الی 10 دقیقه زمان میبره تا به خوبی دم بکشه و در ساعات اولیه میزان آنتیاکسیدان بالایی داره که به سلامت بدن کمک میکنه. بنابراین اگه قراره چای بنوشین بهتره از نوع تازهدم باشه. در این رابطه باید بدونین اثرات مضر چای سیاه بر غلظت خون رو با رعایت برخی اطلاعات و دانستهها میتونین به حداقل کاهش بدین. پس از مصرف چای کهنه که اگزالات بیشتری داره، خودداری کنین. به طور کلی افرادی که با این بیماری دست و پنجه نرم میکنن، باید حداقل مصرف رو داشته باشن و در صورت نیاز چای کمرنگ بنوشن.
جلوگیری از تشدید غلظت خون با الگوی صحیح مصرف چای سیاه
نمیشه به صورت قاطع یه خوراکی رو از تغذیه روزانه حذف یا در مصرف اون زیادهروی کرد. پس اولین شرط مصرف اصولی خوراکیها ایجاد تعادل در میزان مصرف اونهاست. در رابطه با چای سیاه و غلظت خون خوبه بدونین که زنان همیشه بیش از مردان با کمبود آهن مواجه هستن و آمار نشون داده مردان بیشتر به غلظت خون مبتلا میشن. بخاطر همین توصیه میشه بانوان بلافاصله پس از صرف غذا از چای سیاه استفاده نکنن. چرا که جذب آهن رو در بدن متوقف میکنه.
در صورتی که مردانی که غلظت خون دارن آهن زیادی در بدنشون انباشته میشه و مشکلی در مصرف چای بلافاصله پس از صرف غذا ندارن. همچنین در برخی موارد شاید شنیدین که مصرف این نوشیدنی برای برخی افراد منع شده. در این شرایط حساسیت به چای و محصولات گیاهی باید مورد بررسی قرار بگیره و به صورت کلی بهتره مصرف این نوشیدنی از سه فنجان در روز بیشتر نشه.
درمان طبیعی غلظت خون به کمک چای
برخی علائمی که نشون میده فرد به غلظت خون مبتلا هست، شامل مواردی همچون سرخی گونه و صورت و تنگی نفس در هنگام فعالیت میشه. همچنین اختلال در هوشیاری یا بینایی، رنگ تیره لبها، خارش بدن پس از استحمام، سردرد بیدلیل، ضعف و بیحالی از دیگر علائم این بیماری به شمار میره. حالا اگه بخواین به درمان در منزل اکتفا کنین و جلوی این معضل و عارضه رو بگیرین، ابتدا باید از غذاهای سالم استفاده کنین. در واقع باید مواد غذایی رو انتخاب کنین که خون رو تصفیه میکنه و غلظت خون رو کاهش میده. باید این نکته رو یادآوری کنیم که مصرف زیاد چای پررنگ در روند بهبود این بیماری تاثیر مثبتی نداره.
بنابراین باید به موارد زیر در رابطه با چای سیاه و غلظت خون توجه کنین:
- بهتره چای تازهدم کمرنگ مصرف کنین.
- برای اینکه این بیماری رو با موفقیت پشت سر بذارین، بهتره به نوشیدنیتون آبلیموی تازه اضافه کنین.
- دمکردن زنجبیل و زیره به همراه این دمنوش سبب پالایش و کاهش غلظت خون میشه.
- در کنار این نوشیدنی از خرما و توت استفاده کنین که خون رو تصفیه و از انسداد عروق و لخته شدن خون جلوگیری میکنه.
بنابراین افرادی که خون غلیظی دارن باید در تغذیه روزانه بکوشن از موادی استفاده کنن که بیماری رو تشدید نکنه.
کلام آخر
در این مقاله گفته شد که چای سیاه به عنوان یه نوشیدنی مفید خواص درمانی بسیاری داره اما در مورد تنظیم گلبولهای قرمز خون باید سیستم تغذیه رو به نحو احسن چیدمان کنین. به طوری که بهترین کار اینه که به مصرف مواد طبیعی رو بیارین و برنامه تغذیه مناسبی برای مصرف این مواد از جمله چای سیاه داشته باشین. حالا باید بدونین برای ارتباط مطلوب خواص چای سیاه و غلظت خون بهتره که محصولاتی درجه یک و ممتاز خریداری کنین.
در این راستا وبسایت واجارو به منظور راحتی و آسایش هموطنان عزیز طراحی شده. واجارو یه فروشگاه بزرگ اینترنتیه که تمامی محصولات کشاورزی با بالاترین کیفیت در اون عرضه میشه. این فروشگاه نقش واسطه رو از میون برداشته و تولیدکننده چای رو به مصرفکننده معرفی میکنه. به طوری که خریدار در این مرکز با اطمینان خاطر محصول دلخواهش رو با نازلترین قیمت خریداری میکنه.