خواص کره بادام زمینی

بادام زمینی از جمله دونههای خوراکی و روغنیه که بخاطر طعم دلپذیر و قیمت مناسب، بسیار مورد علاقه و توجه مردم قرار گرفته. غیر از مصارف گوناگونی که از اون میشه، محصولات غذایی دیگهای هم ازش تهیه میکنن. این تولیدات پرانرژی و خوشمزه هستن و طرفدارای خاص خودشون رو دارن. یکی از محبوبترین فرآوردههای بادام زمینی، کره بادام زمینیه که هم بهعنوان بخشی از میز صبحانه و هم یه میانوعده فوقالعاده مصرف میشه. خواص بادام زمینی باعث شده تا از اون بهمنزله یه تقویتکننده عالی هم استفاده بشه. خصوصا اونجا که حرف از رشد بچهها در میون باشه، کمتر ترکیبی با این کره استثنایی رقابت میکنه.
اما این نوع کره فقط بخاطر طعم عالی و خواص غذایی بینظیرش مورد علاقه نیست. استفاده از اون توی صنایع غذایی مختلف از قبیل قنادی، تهیه انواع سس و چاشنیها، سالادها، اسموتی، پای و غیره، محبوبیت اون رو بین مردم دوچندان کرده. کلوچههای حاوی بادام زمینی و قهوههای مخلوط با این کره فوقالعاده هم از متداولترین میانوعدههای رایج بین جوانهاست و توی مدارس برای تغذیه دانشآموزان هم ازش استفاده میشه. از همه اینها گذشته، کره بادام زمینی این روزها به یکی از محبوبترین انواع کره بین مردم همه جای دنیا تبدیل شده و روزبهروز هم به طرفداراش اضافه میشه.
از خواص کره بادام زمینی چی میدونین؟
استفاده از یه ماده غذایی مفید و مغذی و البته خوشطعم بدون داشتن اطلاعاتی در مورد اون، ما رو از بهره بردن از تمام مزایایی که داره، محروم میکنه. وقتی که از فواید و ضررهای یه خوراکی باخبر باشیم، اون رو با تمام نکاتی که باید رعایت بشه، تهیه میکنیم و بهترین استفاده رو هم ازش میبریم. در مورد این کره هم این موضوع مصداق داره. این روزها کمتر کسی هست که لااقل یه بار طعم این کره خوشمزه رو نچشیده باشه.
اما در مورد خواص کره بادام زمینی باید گفت که تعداد اونا اونقدر زیاده که توی یکی دو صفحه نمیشه توضیحش داد و به همشون اشاره کرد. این در حالیه که امروزه برای پیشگیری از بیماریهای مختلف هم استفاده از این کره پیشنهاد میشه. پس بهتره اطلاعاتمون رو دربارهش بیشتر کنیم تا در موارد ضروری و مفید بجای دارو با مصرف این خوراکی سالم از بدنمون دفاع کنیم. از طرفی مصرف بیرویه و بدون ملاحظه اون هم ضررهایی داره که بعضیاش قابل جبران هم نیستن.
کره بادام زمینی هم چاق کننده، هم لاغر کننده!
لابد میپرسین که چطور همچین چیزی ممکنه؟! بنا بر بررسیهای علمی، استفاده از چربی بهتنهایی دلیل چاقی نیست. درست برخلاف تصور غلطی که تا بهحال وجود داشت، چربیها همه باعث اضافه وزن نمیشن و حتی بعضی از اونها در شرایط خاصی لاغرکننده هم هستن. اما داستان چاقی و لاغری چیه؟ در ادامه با ما همراه باشین تا بیشتر براتون توضیح بدیم.
چربی خوب و چربی بد
چربیهای مصرفی به دو دسته بزرگ تقسیم میشن که توی خیلی از موارد درست متضاد هم عمل میکنن. نوع اول به چربیهای بد یا کلسترول LDL معروفن. هرچند که بعضی از اونها برای اینکه بدن به فعالیتهاش ادامه بده، لازمن، ولی مصرف بیش از حد اونها بدن رو درگیر میکنه و کبد رو در اثر کار زیاد و خستگی از پا میندازه! کار زیادی که بیشترش برای دفع این مواد زائد انجام میشه. نوع دوم چربی که به اسم اختصاریHDL یا لیپوپروتئین با چگالی بالا معروفن، درست برعکس نوع اول بیشتر از پروتئین تشکیل شدن و کارشون کاهش کار بدن برای دفع چربی اضافهست! البته لازمه گفته بشه که تعادل همیشه بهترین راهه. میانهروی توی مصرف چربیها حتی از نوع خوب اون بدن رو در بهترین حالتش نگه میداره و سلامتی رو حفظ میکنه.
کره بادام زمینی و پیشگیری از دیابت
این کره از جمله مواد خوراکیه که از دیابت نوع 2 یا غیر ارثی جلوگیری میکنه. میپرسین چرا؟ چون کالریهای بدن رو میسوزونه و به اونها اجازه نمیده تا دیواره سلولها و گیرندهها رو تخریب کنن. از طرفی این ماده خوشمزه همونطور که گفتیم، مسیر عبور چربیهای بد رو هموار میکنه تا زودتر از بدن خارج بشن. درست قبل از این که این مواد به قند خون بالا برای بدن منجر بشن! در واقع این نوع کره روند مصرف قند رو توی بدن کنترل میکنه و به این شکل جلوی ورود قند اضافه به خون و افزایش عدد قند خون رو میگیره. این نوع بادام با داشتن مقدار زیادی منیزیم که ماده موثری توی ثبات قند خون هست، به دیابتیها کمک خوبی میکنه.
کره بادام زمینی و افراد دیابتی
با تمام فوایدی که در مورد مصرف این کره گفتیم، لازمه تا در مصرف اون هم مثل هر مورد دیگهای جانب احتیاط رو نگه داریم. مثلا در افراد دیابتی مصرف بیش از حد کره به افزایش وزن منجر میشه که التهاب و مشکلات کلیوی و کبدی رو به همراه داره.
کره بادام زمینی و ناراحتیهای قلبی
تحقیقات زیادی که روی انواع چربیهای مصرفی صورت گرفته، نشون میده که انواع کرههای گیاهی و حیوانی اغلب تاثیرات متفاوتی روی عملکرد قلب دارن. بعضیها عضله قلب رو تقویت کرده و از بروز تصلب شرایین یا همون گرفتگی رگها جلوگیری میکنن. مصرف این نوع کرهها علاوه بر پاکسازی عروق، بازده و کارایی قلب رو هم تقویت میکنه. کره بادام زمینی خوشبختانه جزء دسته دوم قرار داره. از اونجایی که این خوراکی طعم دلنشین و طرفدارای زیادی داره، معلوم نیست اگه چربیش از نوع مضر بود، مردم چطوری میتونستن مصرف این کره رو از رژیم غذاییشون حذف کنن!
کره بادام زمینی و افزایش بهرهوری مغز
آیا خبر دارین که خواص کره بادام زمینی عملکرد مغز رو بهتر میکنه و توی افزایش بهره هوشی یا همون IQ موثره؟ این کار با کمک چربیهای غیر اشباع تک زنجیرهای که توی اونه، صورت میگیره. کاهش استرس یا التهاب مغز بخاطر وجود آنتیاکسیدان با حضور این چربیها انجام میشه. این مورد به مغز فرصت و توانایی زیادی برای واکنشهای محاسباتی و عملکرد بالا میده که در حالت عادی کمتر اتفاق میافته. قرار دادن این دونه روغنی پر انرژی و خوشمزه توی وعده صبحانه یا میان روز به افرادی که به کارهای ذهنی مشغولن، کمک زیادی میکنه. شما هم اگه دانشآموز یا دانشجو توی خونهتون دارین، حتما از این خوشمزه باهوش برای افزایش بهره هوشی اون کمک بگیرین!
مضرات کره بادام زمینی و ایجاد آلرژی
یه موردی که باید در موردش خیلی دقت کنین، بروز آلرژی توی زمان مصرف کره این بادامه. بعضی افراد نسبت به خوردن این کره حساسیت دارن و ممکنه از خودشون علائم التهابی، سرگیجه، سردرد یا انواع علائم آلرژیک رو نشون بدن. در این صورت بهتره احتیاط کنن و کره تهیه شده از انواع دیگه آجیل رو جایگزین این گزینه کنن. همینطور هم کرههای گیاهی متفاوت، انتخاب خوبی هستن.
طرز تهیه کره بادام زمینی در منزل
برای این کار تجهیزات یا وسایل خاصی نیاز نیست. تنها با داشتن یه آسیاب قوی و مقداری بادام خوب و تازه توی مدت کوتاهی میتونین کره بادام زمینی درست کنین. ابتدا بادامها رو پوست کنده و کاملا برشته کنین. دقت داشته باشین که منظور ما تفت دادن بدون روغن و نمکه. بعد از اون صبر کنین تا کاملا خنک بشن. حالا نوبت به آسیاب اونها میرسه که باید توی چندین مرحله انجام بشه. در فواصل بین خرد شدن بادامها، طعم یا اسانس دلخواه رو هم به اونها اضافه کنین. بعضی افراد نمک و بعضی شکر به کره خودشون اضافه میکنن. گروهی اون رو با عسل، شربت افرا، دارچین، کاکائو یا وانیل دوست دارن و موقع تهیه این مواد رو به اون اضافه میکنن.
بعضی افراد هم برای اینکه کره کاملا قوام پیدا کنه و یکدست بشه، چند قطره روغن بهش اضافه میکنن که روغن بادام یا زیتون گزینه مناسبیه. البته به شرط اینکه طعمش رو عوض نکنه. بعد هم کار آسیاب رو ادامه بدین تا زمانی که کاملا خمیری و کرهای بشه. اون وقته که همه چی حاضره و میتونین از خواص کره بادام زمینی بهرهمند بشین.
نتیجه گیری
توی این مقاله گفته شد که کره بادام زمینی کاملا مفید، مقوی و انرژیزاست. بدن رو در برابر بیماریها مقاوم میکنه و حتی به افراد دیابتی یا کسایی که سابقه بیماری قلبی دارن، کمک میکنه. باعث میشه رگها از وجود چربی زائد پاک بشن و چربی خودش هم کاملا مفیده. با این وجود مصرف هر ماده غذایی اگه با افراط و زیادهروی همراه بشه، ضرر داره. چون که فرد رو چاق میکنه و به قلب هم آسیب میرسونه. پس این کره خوشمزه رو تهیه و نوش جان کنین، ولی مراقب سلامتی خودتون هم باشین.
تهیه این کره خیلی راحته و خودتون هم میتونین اون رو تو خونه تهیه کنین. کافیه از طریق سایت واجارو اقدام به خرید بادام زمینی تازه کنین تا براتون ارسال بشه. از این فروشگاه میشه انواع محصولات طبیعی و با کیفیت دیگه رو هم سفارش داد و از تازگی و طراوت اونها لذت برد. برای این کار ورود به سایت و ثبت سفارش تنها کاریه که باید انجام بدین.