گردو پلو

گردو پلو، یکی دیگه از غذاهای خوشمزه با گردو، یه غذای سنتیه که عضوی محبوب، مقوی و خوشمزه‌ در خانواده قاطی پلوها به حساب میاد. برای وقت‌هایی که می‌خواین دو مدل غذا درست کنید، گردو پلو قطعا و بدون شک یکی از بهترین گزینه‌هاست؛ به دو دلیل، یکی اینکه درست کردنش برعکس خیلی از خورشت‌ها، وقت زیادی از شما نمی‌گیره و دو اینکه وجود گردو پلو در کنار پلو سفید و ساده‌ای که برای خورشت آماده کردید جذابیت و مجلسی بودن سفره رو چند برابر می‌کنه و خیلی زیباتر و متنوع‌تر از زمانیه که شما از دو مدل خورشت در کنار پلو سفید استفاده می‌کنید.

طرز تهیه گردو پلو

گردو پلو از لحاظ طب سنتی غذای سالمیه، چون گردو که رکن اصلی توی مواد اولیه این غذاست، بسیار مقویه و طبعی گرم داره و در نتیجه مصلح طبع سرد برنجه.

این غذای اصیل ایرانی با مواد اولیه و دستور پخت‌های متفاوتی درست میشه. تفاوتش معمولا در نوع گوشتیه که توش بکار میره. در بعضی از دستور پخت‌ها از گوشت مرغ و در بعضی دیگه‌ از گوشت گاو یا گوسفند استفاده میشه. گردو پلو رو هم با گوشت خرد شده و هم با گوشت قلقلی میشه درست کرد.

واجارو توی این مطلب طرز تهیه گردو پلو با گوشت قلقلی که بیشتر مرسومه رو برای ۴ نفر آموزش داده پس در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه گردو پلو

  • مغز گردو خرد شده: ۱۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • گوشت چرخ کرده گوسفند: ۱۵۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده گوساله: ۱۵۰ گرم
  • کشمش پلویی: ۵ قاشق غذاخوری
  • برنج: ۳ پیمانه
  • روغن: به مقدار لازم
  • زعفران: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم

مرحله اول:آماده سازی مواد اولیه

برای شروع زعفران رو کاملا می‌سابیم که پودر بشه بعد با چند تیکه یخ می‌ذاریم کنار تا تو دمای محیط دم بیاد.

نکته : می‌تونید زعفران رو با آبجوش ‌هم دم بیارید.

بعدش یکی از پیازها رو رنده می‌کنیم،آبش رو می‌گیریم و با گوشت چرخ کرده گوسفند و گوساله خوب ورزش می‌دیم، بعد با مخلوط گوشت چرخ کرده و پیازمون قلقلی‌های هم‌اندازه و کوچیک درست می‌کنیم و می‌ذاریمش کنار و می‌ریم سراغ کار بعدیمون.

بعد از درست کردن قلقلی‌ها نوبت آبکش کردن برنجه. توی قابلمه آب می‌ریزم می‌ذاریم روی گاز، وقتی که آب جوش اومد یه ذره نمک بهش اضافه می‌کنیم و بعد برنج‌ رو که از قبل توی آب خیس کرده بودیم می‌ریزیم توی قابلمه بعد از اینکه سطح بیرونی برنج نرم شد اونو آبکش می‌کنیم.

دقت کنید که برنج رو باید زنده آبکش کنیم چون قراره در آخر با بقیه مواد بذاریم روی حرارت تا دم بیاد.

و آخرین کاری که توی این مرحله باید انجام بدیم اینه که اون یکی پیازمون رو خلالی خرد کنیم.

مرحله دوم: سرخ کردن مواد

گردو پلو هم مثل خیلی از غذاهای دیگه پختش با تفت دادن پیاز شروع میشه. پیاز‌های خلالی شده رو تا طلایی شدنشون تفت می‌دیم. بعد از اینکه رنگ پیازها عوض شد گوشت‌های قلقلی رو به ماهیتابه اضافه می‌کنیم تا گوشت حرارت ببینه و آبش کشیده بشه.

سرخ کردن مواد گردو پلو

زمانی که داریم گوشت‌های قلقلی رو تفت‌ می‌دیم زردچوبه و دارچین رو هم اضافه می‌کنیم تا بوی زهم گوشت رو بگیره. وقتی که گوشت‌های قلقلی خودشون رو گرفتند زمان اضافه کردن گردوی خرد شده‌ست تا گردوها هم کمی حرارت ببینند. بعد از گردو خرد شده نوبت کشمشه. کشمش رو اضافه می‌کنیم، یه تفت کوچیک می‌دیم و شعله رو خاموش می‌کنیم.

مرحله سوم: دم گذاشتن غذا

کف قابلمه مورد نظر یه مقداری روغن می‌ریزم می‌ذاریم روی حرارت، وقتی که به جلز و ولز افتاد یا از روی حرارت برش می‌داریم یا حرارت رو خیلی کم می‌کنیم و بعد موادمون رو لایه لایه توی قابلمه می‌ریزم. به این صورت که لایه اول برنج و بعد برای لایه دوم ترکیب گردو و گوشت قلقلی رو می‌ریزیم.

توی لایه دوم زعفران دم کرده‌مون رو هم اضافه می‌کنیم و بعد در لایه سوم برنج می‌ریزم در نهایت روی لایه سوم بقیه زعفران دم کرده رو می‌ریزم، درب قابلمه رو می‌ذاریم و بعد از اینکه قابلمه رو برگردوندیم روی گاز، میزان شعله رو متوسط رو به بالا قرار می‌دیم. وقتی که غذا بخار کرد، حرارت رو کم میکنیم و اجازه می‌دیم ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بکشه تا آماده نوش جان کردن بشه.

نکاتی که باید در طرز تهیه گردو پلو به آن توجه کنید

توی این غذا میشه گوشت خرد شده هم استفاده کرد. به این صورت که در مرحله دوم به جای گوشت قلقلی، گوشت‌های خرد شده رو با پیاز تفت بدید.

دقت کنید که اگه از گوشت خرد شده استفاده می‌کنید، مثل گوشت قلقلی ترکیب گوشت گوساله و گوسفند نباشه و فقط یا از گوشت گوسفند و یا از گوشت گوساله استفاده کنید.

در هنگام تفت دادن گوشت میشه با اضافه کردن دو حبه سیر رنده شده طعم غذا رو لذیذتر کرد.

برای تزئین گردو پلو در زمان سرو می‌تونید از پیاز خلالی که به صورت کاراملی سرخ شده استفاده کنید.

به جای گوشت گوساله و گوسفند میشه از مرغ هم استفاده کرد و اگه مرغ رو جای‌گزین گوشت گوساله و گوسفند کردید اضافه کردن زرشک به مواد اولیه هم خالی از لطف نیست.
اگه دوست دارید غذا طعم شرینی داشته باشه می‌تونید از کشمش بیشتری استفاده کنید.

از گوشت‌های قلقلی میشه برای تزیین هم استفاده کرد به این صورت که بعد از سرخ شدن یه تعدادی رو نگه دارید و لای پلو قرار ندید. همچنین از مغز گردو هم می‌تونید برای تزئین این غذا استفاده کنید.

برای ته‌دیگ گردو پلو می‌تونید از نون، کاهو و همچنین عزیز قلب‌ها سیب زمینی استفاده کنید.

اینکه گردو رو تا چه اندازه خرد کنید بستگی به سلیقه خودتون داره، فقط دقت کنید که توی گردو پلو از گردو پودر شده استفاده نمیشه. شما هم می‌تونید ریز خردشون کنید و هم می‌تونید چهارپرش کنید.

این هم طرز تهیه گردو پلو یکی از دیگه از غذاهای خوشمزه با گردو. خوبی بیشتر دستور‌ غذاهای ایرانی اینه که با روش‌ها و مواد اولیه متفاوتی میشه درستشون کرد و همه‌شون هم حسابی خوشمزه میشن. امیدواریم که این غذا رو بپزید و از خوردنش لذت ببرید. برای خرید گردو خوب و با کیفیت نیاز نیست خودتون رو به دردسر بندازید، واجارو بهترین گردو‌ها رو مستقیما از کشاورز به دست مشتری‌های عزیزش می‌رسونه.

8 پاسخ به “گردو پلو”

  1. 9378793976 گفت:

    مقاله مفید و خوبی بود

  2. 9164427587 گفت:

    ممنون از مطالب مفیدتون

  3. 9906525261 گفت:

    خیلی غذای خوبی هست فکر کنم ممنون

  4. طاها گفت:

    عالی بود ممنون

  5. احمد محمدپور گفت:

    غذای به این خوشمزگی نخورده بودم. مرسی

  6. 9109203107 گفت:

    خیلی غدای خوشمزه ای بود فک نمیکردم انقدر عالی باشه

  7. 9923923488 گفت:

    عالی ممنون از مقاله مفیدتون

  8. جواد گفت:

    سلیقه ایرانی آشپزی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *