مضرات فندق

آیا با مضرات فندق آشنایی دارین؟ فندق بیشتر بهعنوان دانهای مغذی شناخته میشه که سرشار از مواد معدنی و طبیعی مفید برای بدن هست. با این حال مصرف بیرویه شاید اولین دلیل بروز مضرات این محصول مغذی باشه. اما چه شرایط دیگهای ممکن هست بر بروز عوارض جانبی این دانه مغذی دامن بزنه؟ آیا حالت جسمانی افراد مثل حساسیت، بارداری یا مصرف داروهای شیمیایی با خوردن همزمان اون تداخل ناخوشایند ایجاد میکنه؟
این دانه ارزشمند طعم شیرینی داره که به صورتهای خام، بوداده، آسیاب شده یا خمیر مصرف میشه. چربیهای سالم، پروتئین، ویتامین E، فیبر و منیزیم برخی از ترکیبات پرفایده فندق هستن. نکتهای که ذهن افراد رو در ابتدای استفاده به خودش متوجه میکنه، وجود مضرات در کنار این مزایا هست. به همین دلیل باید بدونین آگاهی از عوارض احتمالی و تناسب این ماده با شرایط جسمانی، شما رو به سمت بهرهمندی کامل از خواصش سوق میده. بنابراین بیاین با اطلاع از این نکته مسیر رو روشن کنیم.
مضرات فندق رو بشناسین
فندق میانوعده خوشمزهای هست که میشه به بسیاری از غذاها هم اضافه کرد. زمانی که افراد اون رو در رژیم غذایی متعادل و کنترل شده در کالری استفاده میکنن، شاهد مزایای سلامتش خواهند بود. حتی تحقیقات در قرن 21 نشان داده که خوردن روزانه این دانه مغذی مثل سایر آجیلها میتونه خطر مرگ زودرس رو تا یک پنجم کاهش بده. همچنین حدود 20 گرم از این محصول به میزان قابل توجهی از بروز بیماریهای قلبی، تنفسی، دیابت، سرطان و سکته مغزی جلوگیری میکنه.
ویتامین E و گروه B، منگنز، پروتئین، فولات و فسفر تنها تعدادی از مواد مفید این محصول محسوب میشن. با وجود این فواید بیشمار آیا مضرات فندق هم ممکنه وجود داشته باشه؟ افراط در مصرف هر خوراکی روی دیگه سکه هست و تمام مزایای یک نعمت رو به معایب تبدیل میکنه. بنابراین اگه به میزان توصیه شده از این دانه مغذی استفاده بشه، احتمال ایجاد شرایط نامطلوب به حداقل یا حتی صفر میرسه. اما عوامل دیگهای هم مانند سن شروع استفاده از این محصول، بارداری و آلرژی به ترکیبات خاص ممکنه در شکلگیری عوارض جانبی نقش داشته باشن. اگه میخواین بیشتر در مورد مضرات فندق بدونین، بهتره همچنان مطالعه این مقاله رو ادامه بدین.
آیا می دونستین ویتامین E در فندق ممکنه برای بدن سم باشه؟
گفتیم مصرف بیرویه یکی از دلایل ظاهر شدن مضرات فندق هست. اما چرا؟ آیا دلیلی برای ایجاد خطر در صورت عدم توجه به میزان مصرف مجاز وجود داره؟ در این رابطه باید بدونین بهعنوان مثال یکی از ترکیباتی که در عبور از حد مجاز خوردن این دانه به بدن آسیب میزنه، همین ویتامین E هست. این ماده مفید نهتنها در این محصول بلکه در انواع مغزها، روغنهای گیاهی، میوه و سبزیجات یافت میشه.
زمانی این ویتامین چهره سمی پیدا میکنه که مقدار بیش از حد اون در بدن شما جمع بشه و سلامتی رو به خطر بندازه. ویتامین E در چربی حل میشه و یکی از وظایفش جلوگیری از تشکیل لخته و کمک به گشادی مناسب رگهای خونی هست. بنابراین اگه در بدن مقدار اون از میزان کافی بیشتر بشه، خون رو خیلی رقیق میکنه و ممکنه خونریزیهای شدیدی به وجود بیاره.
همچنین با آسیب به فرایند لختگی خون که نوعی حالت دفاعی طبیعی بدن در این شرایط هست، وضعیت رو بحرانیتر میکنه. با توجه به این موضوع بهتره در خوردن این دانه و دیگر موادی که حاوی ویتامین هستن، مصرف مقدار تعیین شده در روز توسط پزشکان رعایت بشه. در این صورت بدون رویارویی با مضرات فندق همچنان از فواید بیشمارش بهرهمند خواهید شد.
فندق و ایجاد حساسیت
این دانه از نظر ارزش غذایی برای اکثر مردم ایمن هست اما برخی از افراد هستن که به فندق حساسیت دارن و واکنشهای آلرژیک جدی نشان میدن. برخی از علائم حساسیت به این ماده به شکل مشکلات تنفسی تهدیدکننده زندگی یا همان آنافیلاکسی، قرمزی و التهاب پوست و خارش ظاهر میشن. اما چه افرادی ممکنه دچار مضرات فندق بهصورت حساسیت بشن؟ دیده شده اغلب افرادی که به بادام زمینی، بادام هندی، گردو و دیگر آجیلها آلرژی دارن، ممکنه به ترکیبات موجود در این دانه ارزشمند واکنش نشان بدن.
برای تشخیص حساسیت به این ماده باید قبل از مصرف و مواجهه با شرایط ناخوشایند، با پزشک متخصص مشورت کنین. همچنین افرادی که هر دو یا یکی از والدین به این محصول آلرژی داشته باشن، مستعدتر هستن. از راههای دیگه پیبردن به آلرژی شروع مصرف با مقادیر کمه. بعد از 24 ساعت اگه هیچ یک از علائم آلرژی به سراغتون نیومد، میشه با اطمینان بیشتری به سمت مصرف این دانه ارزشمند برین. با این حال بهترین و مطمئنترین راه مشورت با متخصصان در این زمینه هست.
امکان تداخل فندق با داروهای شیمیایی
یکی از نگرانیهای دیگه در استفاده از این دانه برگرفته از طبیعت، تداخل اون با داروهای شیمیاییه که برخی افراد ناگزیر به مصرف اونها هستن. در این شرایط شک ظهور مضرات فندق، مصرف اون رو با تردید روبهرو میکنه. اما بد نیست بدونین تا به امروز تحقیقات کافی در مورد امکان تاثیر استفاده از این دانهها با داروهای شیمیایی انجام نشده. برای همین گزارشاتی در این زمینه وجود نداره.
از طرف دیگه به نظر میرسه خطر تعامل ویتامین E موجود در این دانه با داروها، در صورت مصرف طبیعی کم باشه. با این حال اگه میزان ویتامین E مجاز مصرفی که 300 میلیگرم در روز هست، ناشی از استفاده این دانه بیشتر بشه، ممکنه با رقیق کنندههای خون مثل آسپرین و وارفارین تداخل ایجاد کنه. همیشه شنیدیم که گفته میشه احتیاط شرط عقل هست؛ بنابراین اگه یکی از این داروها رو پزشک برای شما تجویز کرده، موقع مصرف فندق بهتره مقدار متعادل رو رعایت کنین.
آیا فندق برای کودکان مضر است؟
کودکان هم از گروههای حساس هستن که شرایط جسمانی و فیزیکی خاص اونها باعث میشه در بدو رشد قادر به مصرف برخی مواد خوراکی نباشن. چرا که برخی از اندامهای داخلی اونها مانند دندان، معده، رودهها و در کل سیستم گوارش هنوز رشد و توانایی کافی برای دریافت این دانه رو ارزشمند ندارن. هضم تکههای سخت این محصول برای نوزادان دشوار هست و یکی از مضرات فندق در این دوران محسوب میشه. با این حال برخی از آجیلها بعد از 6 ماهگی و بعضی دیگه بعد از یکسالگی بهتره به این گروه سنی داده بشه. برای همین برای بهرهمندی از این دانه برای این گروه سنی نباید عجله کنین. همچنین حتما باید قبل از مصرف هر خوراکی برای بچهها با پزشک تغذیه کودکان در این زمینه مشورت بشه.
البته شرایط استفاده از اونها هم مقادیر بسیار کم و آسیاب شده دانههای مغذی هست که در ماست یا کره برای ایجاد بافت نرم ترکیب بشن. بهتره بدونین آجیلهایی که تکههای بزرگی دارن، از دلایل اصلی خفگی کودکان تا پنج سالگی محسوب میشن. از طرف دیگه یکی از مضرات فندق احتمال حساسیتزا بودنش هست. پس باید برای مشاهده واکنشهای جانبی آلرژیک به مقدار کم مثلا یکهشتم قاشق چایخوری از پودر اون رو به ماست یا غلات گرم اضافه کنین. اگه کودک هیچ عکسالعمل نامطلوبی نسبت به اون نشون نداد، بهتدریج مقدارش رو بهاندازه یک قاشق چایخوری از آسیاب شده این دانه، افزایش بدین.

مضرات مغز فندق برای بانوان باردار و شیرده
استفاده مقدار مجاز این محصول مفید در دوران بارداری و شیردهی بهاحتمال زیاد خطرناک نیست. با این حال هنوز اطلاعات قابل اعتماد و کافی برای دانستن مضرات فندق در صورت مصرف بیشتر در این دوران وجود نداره. به همین منظور بهتره قبل از مصرف این دانههای مغذی حتما با پزشک صحبت کنین. همچنین برای سلامت خود و نوزاد باید از مصرف انواع نمکی این محصول اجتناب بشه. چون که فشارخون رو افزایش میده و در دوران بارداری برای مادر و بچه بسیار خطرناک هست.
در این رابطه باید بدونین میزان توصیه شده برای خوردن انواع آجیل و فندق در زمان بارداری و در صورت نداشتن حساسیت، در سه ماهه اول 60 گرم، در سه ماهه دوم 90 گرم و در سه ماهه آخر حدود 100 تا 120 گرم هست. جالبه بدونین حتی مصرف این دانه مغذی به رشد مغزی و جسمی جنین کمک بسیاری میکنه، چرا که حاوی همچنین ویتامینهای مفیده. مواد طبیعی موجود در این محصول به طور فعال با متابولیسم استخوان ارتباط برقرار میکنه. برای همین در شکلگیری بهتر سیستم اسکلتی، عضلانی و دندانهای نوزاد نقش موثری داره.
از فواید فندق بهرهمند بشین و از مضراتش دور بمونین
در این مقاله گفتیم که این موهبت طبیعی حاوی ویتامینهای متنوع، چربیهای مفید، منگنز و مواد معدنی دیگه هست که باعث سلامت بدن میشن. با این حال مضرات فندق هم در صورت عدم رعایت میزان مجاز مصرف، حساسیت یا شرایط جسمانی خاص ممکنه ظاهر بشه. بنابراین اگه به این دانه ارزشمند آلرژی نداشته باشین، بعد از سن 1 سالگی به شکل صحیح به کودکان داده بشه و بیش از اندازه در خوردنش پرخوری نشه، فواید بسیاری برای شما خواهد داشت؛ حتی اگه بانویی باردار باشین.
اما خرید فندق باکیفیت و تازه شما رو به این مهم نزدیکتر میکنه. بهخصوص اگه از انواع روستایی و نابش باشه. واجارو همه اینها رو در نظر گرفته و بین شما و باغداران این محصول ارتباط برقرار میکنه. بنابراین با خیالی آسوده در کیفیت میشه به طور اینترنتی از هر جای ایران از امکانات واجارو بدون وجود واسطهها بهرهمند بشین. چرا که تمامی محصولات این مجموعه آزمایش شده و کارت اصالت یا همان شناسنامه دارن.
سلام وقتتون بخیر ، ببخشید من حدود یک ساعت پیش مقدار خیلی زیادی فندق بو داده خوردم و الان نفس کشیدن ی خرده برام سخت شده و قفسه سینم درد میکنه ، میتونه از فندق باشه؟
عرض ادب
بهتره در صورت حساسیت به پزشک مراجعه کنید