باشگاه مشتریان واجارو 🥳 😍

مضرات پسته

مصرف زیاد پسته مشکلات متعددی را برای بدن به وجود می‌آورد.

مغزها اگر به مقدار محدود و مجاز مصرف بشن، به طور طبیعی برای سلامتی مفید خواهند بود. اغلب مضرات پسته زمانی بروز پیدا می‌کنن که به دلیل محبوبیت، زیاد خورده می‌شه. با این حال عواملی مثل حساسیت هم جزئی از عوارض این دانه مغذی هستن.این محصول ارزشمند منبع بزرگی از انواع مواد مفیده که برای بدن ضروریه. همین ویژگی به سلامت قلب، روده‌ها، افزایش آهن خون و غیره کمک می‌کنه. با اطلاع از مزایای بسیار این دانه طبیعی، ممکنه فکر کنین که هر چه بیشتر بخورین، سریع‌تر از خواصش بهره‌مند می‌شین.با این حال باید بدونین میزان زیادی از این ماده نباید مصرف بشه، چراکه در این صورت عوارض خاص خودش رو داره. اما آیا از با این عوارض آشنایی دارین؟به حساسیت به پسته فکر کردین؟ اطلاعات بیشتر در این زمینه مسیر شما رو در بهره‌مندی بهتر از این دانه مغذی روشن می‌کنه. پس با دانشنامه واجارو همراه باشین.

مصرف پسته برای برخی از افراد مضر است.

چرا مضرات پسته ظاهر میشن؟

این دانه از خوراکی‌های سالمه که از میوه درختی به همین نام گرفته می‌شه. این درخت از گیاهان بومی مناطق آسیایی و خاورمیانه هست. با این حال امروزه در بسیاری از نقاط جهان کشت و تولید اون رواج یافته. ویتامین‌ها، پروتئین، اسید‌های چرب ضروری و آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیبات مفید این محصول رو تشکیل می‌دن. این دانه‌ها از نظر بالینی حتی برای استفاده در هایپر کلسترولمی مورد ارزیابی قرار گرفتن. نتیجه این تحقیق فعالیت ضدویروسی، ضدقارچی و ضدالتهابی در آزمایشگاه مشاهده شد.

این محصول انواع متنوعی داره که در شیرینی‌پزی و آشپزی استفاده می‌شه اما در عین سلامتی در برخی شرایط خطرات و عوارضی رو هم برای افراد داره. مضرات پسته به طور عمده مربوط به پرخوری این محصول هستن. اگرچه حساسیت هم ممکنه باعث بروز علائم خفیف تا تهدیدکننده برای انسان بشه. علاوه بر این پسته خام و با پوست در مقایسه با انواع طعم‌دار و نمکی سالم‌تر هست. چراکه افزودنی مصنوعی شاید در محصول مضراتی رو ایجاد کنه.

این نکته حتی ممکنه باعث خنثی شدن فواید طبیعی این دانه ارزشمند برای سلامتی بشه. با این حال بهتره بدونین افراد بالغ روزانه مجاز به مصرف 1 تا 2 مشت از این محصول پرانرژی هستن نه بیشتر! در غیر این صورت مواجهه با مضرات پسته امری اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. بنابراین در ادامه به طور جزئی به عوارض جانبی این دانه‌ها در شرایط عدم توجه به میزان مصرف اشاره می‌کنیم که شما با اطلاع از آن‌ها سلامت خودتون رو حفظ کنین.

مصرف زیاد پسته چه عوارضی رو به همراه داره؟

مثل هر ماده غذایی مصرف بیش از اندازه این مغز افراد رو ناگزیر به درگیری با شرایط دشوار می‌کنه. زمانی که به‌جای بهره‌مندی از فواید این محصول ارزشمند باید به دنبال راه برطرف‌سازی شرایط پیش‌آمده بود. شاید اگه بدونین در صورت عدم رعایت توصیه متخصصان در مصرف این ماده ممکنه با کدوم مضرات پسته روبه‌رو بشین، با توجه بیشتری به خوردنش ادامه بدین.

پسته می‌تواند سبب اضافه وزن در افراد شود.

اضافه وزن

این نوع آجیل از جمله میان‌وعده‌های غذایی آسان هست؛ به همین دلیل افراد زیادی به سمت خوردنش کشیده می‌شن. با این حال توجه به این نکته مهمه که عادات روزانه شما در مصرف این دانه ممکنه منجر به افزایش وزن بشه. اگه در طول روز مقدار زیادی از اون رو مصرف کنین، به‌طورقطع برای سلامتی شما نتیجه معکوس داره. این ابر غذا منبع عظیمی از اسیدهای چرب هست. با وجود مفید بودن این چربی‌ها، مصرف بیش از حد هر نوع چربی برای سلامتی مضر خواهد بود.

از طرف دیگه جالبه بدونین 100 گرم از این محصول حدود 564 کالری رو در خودش جای داده. بنابراین کسانی که به دنبال کاهش وزن هستن، برای جلوگیری از این مضرات پسته باید در مصرف اون مدیریت داشته باشن. به‌راحتی می‌شه تخمین زد که اگه در روز نیم گرم از اون رو بخورین، چه مقدار کالری دریافت می‌کنین.

فیبر اضافی و مشکلات معده

درحالی‌که مصرف فیبر برای اطمینان از سلامت دفع در انسان ضروریه، این واقعیت هم وجود داره که فیبر زیاد اختلالاتی رو در سلامتی ایجاد می‌کنه. علاوه بر این فیبر باعث روان ماندن حرکت روده و رهایی از مشکلات یبوست می‌شه. به‌این‌ترتیب به ما در هضم بهتر غذاها کمک می کنه.

با این حال عدم مدیریت در مصرف به مضرات پسته برای دستگاه گوارش منتهی خواهد که عبارت هستن از:

  • سندرم روده تحریک‌پذیر
  • گرفتگی معده
  • نفخ
  • درد شکم.

از این رو بهتره با توجه به میزان مصرف از بروز چنین مشکلات سختی جلوگیری کنین.

درگیری با عفونت سالمونلا

مطالعات نشون داده که این محصول ممکنه به سالمونلا آلوده بشه که اغلب در میوه‌های خشک دیده می‌شه و برای انسان مضر هست. این باکتری بر نوزادان و افراد سالمند اثرات نامطلوبی خواهد داشت؛ چون سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارن.

در بیشتر موارد دمای بالای بدن، اسهال و مشکلات دستگاه گوارش حاکی از این نوع مضرات پسته هستن. البته مشخص شده که در انواع بوداده این باکتری از بین می‌ره. در غیر این صورت در تماس با محصول آلوده، دانه‌های سالم هم آلوده می‌شن.

سرطان و افزایش خطر اکریل آمید

از جمله بقیه مضرات پسته احتمال وجود اکریل‌آمید هست. درسته که بو دادن این آجیل راهی برای از بین بردن سالمونلا هست؛ با این حال این کار شاید باعث تولید اکریل‌آمیدها می‌شه. این نام ماده‌ای سرطان‌زا هست که خطر ابتلا به این بیماری رو در انسان‌ها افزایش می‌ده؛ اگرچه هنوز شواهد کافی از رابطه قطعی بین مصرف پسته بوداده و سرطان پیدا نشده.

یکی از مضرات پسته افزایش فشار خون است.

بالا رفتن فشار خون

به طور طبیعی پسته خام مقادیر کمی از نمک رو در بر داره؛ برای همین برای بدن خطری نداره اما انواع محصول نمکی و بوداده حاوی سدیم زیادی هستن. اگه به نتایج تحقیقات در این زمینه نگاه کنین، گفته شده که در هر 28 گرم از این محصول بوداده، حدود 121 میلی‌گرم نمک وجود داره. شاید این میزان بالایی به نظر نرسه؛ چراکه بدن ما در روز به 1500 تا 2400 میلی‌گرم از این ماده نیاز داره. نمک نقش حیاتی در حفظ تعادل الکترولیتی بدن مثل انتقال تکانه‌های عصبی، انقباضات، فشار خون و غیره برعهده داره.

با این حال مصرف بیش از حد سدیم در نوع نمکی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی رو افزایش می‌ده. همچنین فشار خون رو بالا می‌بره که در طولانی‌مدت مضر خواهد بود. بنابراین توجه به دستورالعمل‌های مصرف در عدم مواجهه با این نوع از مضرات پسته کارساز هست.

مشکلات کلیوی

مهمه که بدونیم مصرف این محصول ارزشمند به‌تنهایی باعث مشکلات کلیوی نمی‌شه. با این حال برای افرادی که از بیماری‌های کلیوی رنج می‌برن، مضرات پسته ممکنه بروز پیدا کنن. چراکه این ماده طبیعی سرشار از پتاسیم هست. این عنصر در کاهش اضطراب، استرس و حفظ تعادل الکترولیتی موثره. در این بین کلیه افراد با بیماری کلیوی توانایی کافی در حذف پتاسیم اضافی بدن رو نداره. به همین دلیل میزان باقی مونده ممکنه برای سلامت بدن مشکلاتی رو ایجاد کنه. ظاهرشدن علائمی مثل تهوع، ضعف، کندی نبض، نارسایی قلبی، کم‌آبی، دیابت نوع 1 و غیره دلیل بر جمع‌شدن پتاسیم بیش از حد در بدن هست.

احتمال افزایش ریسک سنگ سازی کلیه

خطر سنگ کلیه حتی در افراد سالم در صورت مصرف زیاد این محصول ممکنه اتفاق بیفته؛ چون زیادی این دانه‌ها تعادل پتاسیم در بدن رو بر هم می‌زنه. اگزالات و متیونین موجود در این میوه باعث تشکیل اگزالات کلسیم می‌شه که یکی از اجزای اصلی در تولید سنگ‌های کریستالی کلیه هست. بنابراین مصرف اون به مقدار زیاد ممکنه به ایجاد سنگ کلیه در بزرگسالان منجر بشه. اما راه‌حل رفع این مشکل و حذف این مضرات پسته در الگوی مصرف صحیح خلاصه شده.

افزایش سطح منگنز

منگنز عنصری است که در ایجاد بافت‌های پیوندی، جذب کلسیم، تنظیم سطح قند خون، متابولیسم چربی‌ها، عملکرد صحیح غدد و غیره موثره. اما سطح بالا و اضافی اون در بدن منجر به سردرد، لرزش، بی‌اشتهایی، گرفتگی عضلات پا، توهم و اختلالات عصبی می‌شه.

به دلیل خطر سلامتی در پرخوری منگنز مهمه که به مقدار مجاز مصرف پسته اطمینان داشته باشیم. علاوه بر این افرادی که از پارکینسون، هیپر منیزمی، پلی سیتمی و بیماری کبدی رنج می‌برن، باید از مصرف این عنصر موجود در تمامی غذاها اجتناب کنن. بنابراین توجه به این نکته شما رو از درگیری با مضرات پسته در امان نگه می‌داره.

مضرف بی رویه پسته برای افراد توصیه نمی‌شود.

سایر عوارض و احتمال حساسیت به پسته

از جمله مضرات پسته که به شکل خیلی کمی رخ می‌ده، عبارت هستن از:

  • آلودگی به آفلاتوکسین
  • آلودگی به کرم پرتقالی بین دانه و پوسته
  • خطر استفاده از آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها

اما حساسیت هم جنبه دیگه‌ای از عوارض جانبی این محصوله که افراد خیلی کمی با اون مواجه می‌شن. خارش پوست و دانه‌های قرمز از شایع‌ترین علائم آلرژی به اون هستن. البته آبریزش چشم، عطسه، سرفه، آنفیلاکسی هم ممکنه اتفاق بیفته.

بسته به شدت علائم باید مراجعه به پزشک و درمان سریع انجام بشه. از دیگر مضرات پسته آلرژی به فروکتان هست. برای همین پزشکان و متخصصان تغذیه به افرادی که نسبت به این ترکیب حساسیت دارن، توصیه می‌کنن که از مصرف پسته خودداری کنن. اگرچه فروکتان‌ها خطرناک نیستن، با این حال سیستم هضم رو تحریک و مشکلاتی رو برای دستگاه گوارش ایجاد می‌کنن. این شرایط با علائمی مثل نفخ شکم، درد در این ناحیه، اسهال و یبوست ظاهر می‌شه. البته میزان ناراحتی به فروکتان به تعداد دانه‌های مصرف شده هم بستگی داره. برای همین هرچه بیشتر خورده باشین، احساس ناخوشایندتری خواهید داشت.

مصرف زیاد پسته می‌تواند منجر به سنگ سازی کلیه ها شود.

کلام آخر

در نهایت باید گفت مضرات پسته اگه میزان مناسبی از اون مصرف بشه، به‌ندرت افراد رو دچار مشکل می‌کنه. البته حساسیت به این محصول امری احتمالی است و انسان‌های محدودی با اون درگیر هستن که ناگزیر به عدم بهره‌مندی از فواید بی‌شمارش خواهند بود. افزایش وزن، بالا رفتن فشارخون، دریافت فیبر اضافی و مشکلات دستگاه گوارش برخی از عوارض جانبی هستن که در صورت مصرف بیش از حد مجاز اتفاق میفتن. با این حال خرید پسته باکیفیت شما رو از مواجهه با آلودگی‌های ناشی از روند تولید در امان نگه می‌داره.

اما از کجا میشه این محصول ارزشمند رو تهیه کرد و از مرغوبیتش مطمئن شد؟ چطوره یک ‌بار خرید از واجارو رو امتحان کنین و برای مدت طولانی مشتری دائمی این مجموعه بشین؟ واجارو شما رو به باغداران روستایی متصل می‌کنه و بدون واسطه محصول مورد نظر رو به‌صورت اینترنتی خریداری می‌کنین. از طرف دیگه تمامی محصولات این مجموعه آزمایش شده هستن و کارت اصالت دارن که خیالتون رو از بابت کیفیت راحت می‌کنه.

0
نظرات شما

*
*

×