باشگاه مشتریان واجارو 🥳 😍

چای ارگانیک

در پرورش چای ارگانیک، اصل یا آلی از کودهای مصنوعی، علف‌کش‌ها و سموم دفع آفات استفاده نمی‌شه.

مهم‌ترین نکته در رابطه با این محصول اینه که در پرورش چای ارگانیک، اصل یا آلی از کودهای مصنوعی، علف‌کش‌ها و سموم دفع آفات استفاده نمی‌شه. در حقیقت کشاورزی ارگانیک چای، سلامت خاک، اکوسیستم و مردم رو حفظ می‌کنه. در این نوع از کشاورزی از ترکیب سنت، نوآوری و علم کمک می‌گیرن که از محیط مشترک بهره‌مند شده، روابط عادلانه و کیفیت زندگی خوب رو برای همگان ایجاد کنن. روزگاری همه چیز ارگانیک بود؛ درحالی که رفته‌رفته برای پاسخ به افزایش تقاضا، بازار مملو از محصولاتی شد که با استفاده از کودهای مصنوعی و غیره تولید می‌شن.

امروزه استفاده از مواد آلی برای هر کسی که به بدن و سلامتی خودش توجه داره، ضروریه. چرا باید از محصولات ارگانیک و به خصوص چای آلی استفاده کنیم؟ این چای در مقایسه با انواع دیگه فواید بیشتری داره؟در چه شرایطی ممکنه محصولات آلی مضر باشن؟ تشخیص چای آلی با در نظر گرفتن عطر و طعم امکان پذیره؟ بیاین با مطالعه این مقاله به این سوال‌ها پاسخ بدین.

در پرورش چای ارگانیک، اصل یا آلی از کودهای مصنوعی، علف‌کش‌ها و سموم دفع آفات استفاده نمی‌شه.

چای ارگانیک چیست؟

ارگانیک امروزه به واژه معروفی تبدیل شده اما واقعا چه معنایی داره؟ با دیدن این عبارت روی برچسب محصولات اطمینان حاصل می‌کنین که در شرایط محافظت شده سخت به منظور حفظ خلوص، کیفیت و ارزش غذایی، تولید و پس از بسته‌بندی به بازار عرضه شده.

چای ارگانیک طبق اصول چهارگانه کشت محصولات آلی تولید می‌شه که عبارتند از:

  • باید از سلامت خاک، حیوانات، گیاهان و مردم محافظت کنه؛
  • باید بر اساس سیستم‌های زیست محیطی زنده منصفانه باشه؛
  • باید از سلامتی و رفاه نسل و محیط زیست فعلی و آینده محافظت کنه.

زمین محل کشت هم باید به مدت سه سال عاری از سموم دفع آفات، علف‌کش‌ها و مواد شیمیایی باشه. همچنین از ذرات نانو مهندسی و دست‌کاری یا اصلاحات ژنتیکی در کاشت محصولات استفاده نشه.

برخلاف روش‌های غیرارگانیک، تولید محصولات آلی بر نکات زیر تمرکز داره:

  • استفاده از مواد مغذی و معدنی طبیعی برای پرورش و تقویت رشد گیاهان؛
  • بهره‌مندی از مواد استخراج شده و منابع طبیعی برای مقابله با آفات، علف‌های هرز و حشرات مزاحم.

در این راستا چای ارگانیک هم با این اصول و بدون استفاده از گزینه‌های صنعتی مراحل کاشت تا برداشت رو طی می‌کنه. از این رو این نوع چای‌ها فواید بی‌شماری رو برای انسان‌ها به دنبال دارن که در ادامه به اون‌ها می‌پردازیم.

زمین محل کشت چای ارگانیک باید به مدت سه سال عاری از سموم دفع آفات، علف‌کش‌ها و مواد شیمیایی باشه.

فواید چای های ارگانیک

تحقیقات انجام شده در دانشگاه نیوکاسل انگلستان نشان دادن که محصولات غذایی آلی در مقایسه با انواع غیرارگانیک 18 تا 69 درصد آنتی‌اکسیدان بیشتری در بردارن. با این حال درباره چای همه اطلاعات کمی مبهم می‌شه. چون که هر چای حاوی مقدار متفاوتی از آنتی‌اکسیدان هست که به فاکتورهای متعددی از انواع چای گرفته تا روش‌های رشد و فرآوری بستگی داره. در این رابطه باید بدونین از محبوبیت چای ارگانیک زمان زیادی نمی‌گذره و افراد به‌تازگی شروع به جست‌وجوی محصولات سالم‌تر کردن. اما فواید نوشیدن این چای چیست؟

هیدراتاسیون یا آبرسانی بیشتر

احتمالا شنیدین که میگن روزانه باید هشت لیوان آب بخورین که برای آب‌رسانی و رطوبت بدن مفیده. علاوه بر این سایر نوشیدنی‌ها مانند قهوه، نوشابه، شیر، آب میوه و غیره این ویژگی رو ندارن. اما چای غیرشیمیایی به شما در حفظ رطوبت موردنیاز بدن کمک می‌کنه. البته برخی افراد باور دارن که چای روی هیدراتاسیون تاثیر منفی داره؛ چون حاوی مقداری کافئین هست. با این حال محققان در سال 2011 روی 21 مرد این مورد رو بررسی و در مقالات دانشگاه کمبریج منتشر کردن.

نتیجه این بود که چای سیاه همان خاصیت آبرسانی آب رو داره. بنابراین اگه نوشیدن آب براتون سخته؛ بد نیست به سمت چای ارگانیک برین. البته نباید اون رو زیاد مصرف کرد. همچنین برای افرادی که به کافئین حساسیت دارن؛ توصیه نمی‌شه. این افراد بهتره به جای این نوع چای از سایر دمنوش‌های میوه‌ای یا گیاهی استفاده کنن.

چای ارگانیک به آبرسانی و جفظ رطوبت بدن کمک می‌کند.

افزایش آنتی‌اکسیدان

ما در بدنمون برخی رادیکال‌های آزاد یا مولکول داریم که به بافت سلولی آسیب می‌زنن و باعث تنش اکسیداتیو می‌شن. این مشکل پیری زودرس، آلزایمر، بیماری‌های قلبی یا سرطان رو به همراه داره.

اما چای‌های آلی حاوی مقدار خوبی آنتی‌اکسیدان هستن که با این مولکول‌های آسیب‌رسان مقابله می‌کنه. با این حال نوع چای هم مهمه. به عنوان مثال چای سیاه میزان آنتی‌اکسیدان کم‌تری داره؛ دلیلش هم نوع فرآوری، تخمیر و خشک شدن برگ‌های چای هست. بنابراین بهتره به طور دوره‌ای چای سبز اصل رو جایگزین چای سیاه کنین؛ چرا که قدرت آنتی‌اکسیدانی بالاتری داره.

تسکین دهندگی و ایجاد آرامش

عنصر دیگه موجود در برگ‌های چای ارگانیک تئانین، نوعی اسیدآمینه حلال در آب هست که به کاهش استرس و افزایش آرامش کمک می‌کنه. در واقع وقتی دچار استرس می‌شیم، بدن با افزایش ضربان قلب و فشارخون به این احساس ناخوشایند پاسخ می‌ده. اگر چه این مکانسیم برای مقابله با این شرایط هست اما ممکنه منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی بشه. مصرف تئانین پاسخ سیستم عصبی به استرس رو کاهش می‌ده و طبق مطالعات سال 2007 اثر تسکین‌دهندگی داره.

عنصر دیگه موجود در برگ‌های چای ارگانیک تئانین، نوعی اسیدآمینه حلال در آب هست که به کاهش استرس و افزایش آرامش کمک می‌کنه.

تقویت دستگاه گوارش و کنترل وزن

سلامت دستگاه گوارش برای سلامتی افراد ویژگی مهمی محسوب می‌شه؛ بنابراین اگه به دنبال راهی برای تقویت این سیستم بدنتون هستین، با مصرف چای اصل بهبود چشمگیری رو شاهد خواهید بود. چون که چای ارگانیک به بهبود فعالیت باکتری‌های سالم در روده و معده کمک می‌کنه که فعالیت هضم آسان‌تر انجام بشه. علاوه بر این هرچه عملکرد هضم بهتر، کنترل یا حتی کاهش وزن آسون‌تر می‌شه. پس تنها کافیه این ماده پرفایده رو در رژیم غذاییتون بگنجونین.

افزایش ایمنی بدن

چای‌های آلی حاوی برخی ویتامین‌ها هستن که باعث ساخت سیستم دفاعی قوی می‌شن. بیوتین یا ویتامین H با تسهیل متابولیسم بدن، به رشد مو و بازسازی پوست کمک می‌کنه. ویتامین D هم در کاهش افسردگی، ارتقا سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و مبارزه با عفونت‌ها نقش کلیدی داره که در چای اصل به وفور یافت می‌شه. با کمک چای ارگانیک بدن شما قدرت مقابله با باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها رو پیدا می‌کنه. بنابراین اگه روزانه دو فنجان از این نوشیدنی محبوب رو بنوشین، از بسیاری از مزایای سلامتی اون بهره‌مند خواهید شد.

تنظیم قند خون

امروزه یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در جهان دیابت و قند خون بالا هست که مصرف چای آلی در کاهش روند این بیماری موثر عمل کرده. چون که با کنترل سطح گلوکز، ترشح قند از نشاسته رو به تاخیر میندازه و با مهار گرسنگی از خطر دیابت جلوگیری می‌کنه. بهتره بدونین انتخاب سبک زندگی و عادت‌های نامناسب غذایی باعث تشدید شرایط می‌شه. تنظیم قند خون یکی از مزایای مهم چای ارگانیک هست که اگه وارد سبک زندگی سالم بشه، بهبود قابل توجهی رو در سطح قندخون به همراه داره.

امروزه یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در جهان دیابت و قند خون بالا هست که مصرف چای آلی در کاهش روند این بیماری موثر عمل کرده.

آیا انواع ارگانیک چای ممکنه مضر هم باشن؟

متاسفانه پاسخ این سوال مثبته. حتی در صورت عدم وجود خطر آفت‌کش مانند گلیفوزات یا کودهای مصنوعی، ممکنه خطرات دیگه‌ای در چای آلی شما پنهان باشن. چون که:

  • آفت‌کش و علف‌کش‌های آلی و ارگانیک هم گاهی ممکنه مضر باشن؛
  • سطح مجاز فلزات سنگین تحت پوشش دستورالعمل‌های کاشت مواد ارگانیک ذکر نشده؛
  • کودهای آلی غیرمصنوعی هم احتمال داره حاوی باکتری و مایکوتوکسین باشن؛
  • احتمال تقلبی بودن چای ارگانیک بالاست.

الزامات مربوط به محصولات آلی و اصل شامل دستورالعمل‌های میزان فلزات سنگین مانند کادمیوم، سرب، آرسنیک و مس نیست. این فلزات در هوا، آب و خاک وجود دارن و ممکنه هر محصولی رو حتی از انواع ارگانیک آلوده کنن. تحقیقات در بلژیک تایید کرده علاوه بر انواع غذاهای غیرآلی، انواع آلی اون هم با خطراتی همراه هست. در این مطالعات غذاهای ارگانیک سرب، کادمیوم و جیوه بیشتری نسبت به مواد غذایی غیر ارگانیک داشتن.

مزارع آلی به طور پیش فرض ایمن‌تر هستن اما هنوز اطلاعات بسیار محدودی درباره عوارض جانبی استفاده از علف‌کش‌ها، سموم یا کودهای آلی وجود داره. با این حال تمام چای‌های غیرارگانیک ناسالم نیستن. کیفیت خاک، هوا و آب منطقه در مرغوبیت و سلامت اون‌ها تاثیر زیادی داره.

آیا تشخیص چای اصل با عطر و طعم ممکنه؟

برخی از چای‌های ارگانیک طعم کم‌تر و ملایم‌تری نسبت به چای‌‌های غیرآلی دارن. چون که کودهای مختلف بر طعم، رنگ و بو اثرگذار هستن. به عنوان مثال چای تیره ژاپنی غیرارگانیک هست اما طعم بهتری نسبت به چای ارگانیک داره. در حقیقت بهتره بدونین تنها کم‌تر از 5 درصد از کل تولید چای در ژاپن ارگانیک هست. با این حال این یک قاعده کلی نیست و چای اگه طعم و مزه تازگی داشته باشه؛ ممکنه کیفیت، آلی یا غیرآلی بودن رو نشون بده.

کودهای مختلف بر طعم، رنگ و بو اثرگذار هستن به همین دلیل چای آلی طعم کمتر و ملایم‌تری نسبت به چای غیر آلی دارد.

اما و اگرهای چای های ارگانیک!

تا بدین جا متوجه شدین که چای یا حتی محصولات آلی باید بر اصول کشاورزی ارگانیک تایید شده همچون حفاظت از سلامت خاک، حیوانات، گیاهان و انسان‌‌ها تمرکز کنن. علاوه بر این طی فرایندهای کاشت تا بسته‌بندی عاری از مواد غیرآلی باشن. در این صورت بر فواید سلامت اون‌‌ها افزوده می‌شه. چای ارگانیک برای تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از افزایش قند خون، بیماری‌‌های قلبی، سرطان و غیره موثره. چون که حاوی مواد مفید معدنی بسیاری مانند آنتی‌اکسیدان‌ها هست. همچنین خاصیت ضدباکتریایی و ضدویروسی داره.

بخاطر همین خرید چای و دیگر محصولات خوراکی باکیفیت یکی از دغدغه‌‌های انسان‌‌های امروزی محسوب می‌شه. بنابراین واجارو با عرضه انواع چای مرغوب به طور مستقیم از خود چای‌کاران و البته به طور اینترنتی زحمت شما رو کم کرده. به طوری که بدون سفر به روستاها تنها با یک کلیک می‌تونین بهترین چای رو تهیه کنین. در ضمن تمام محصولات واجارو آزمایش شده هستن، کارت اصالت و 48 ساعت ضمانت بازگشت دارن و این یعنی تجربه خریدی مطمئن و باکیفیت.

0
نظرات شما

*
*

×