تشخیص عسل طبیعی

عسل طبیعی یکی از معجزههای طبیعته که بیشتر از اون چیزی که فکر میکنین خاصیت داره. تازه فقط عسل نیست! خود کندو، بره موم، دوشاب عسل و چیزایی مثل گرده گل میتونن کلی از مشکلات و بیماریها رو به راحتی حل کنن.
اما همه این خواص مجانی به دست نمیان. یعنی شما باید برای بهدست آوردنش هزینهای رو پرداخت کنین. اشتباه نکنین؛
منظور ما قیمت عسل طبیعی نیست! باید راههایی رو بلد باشین که خیلی راحت بتونین فرق عسل طبیعی با غیرطبیعی رو تشخیص بدین.
اما چجوری میشه به راحتی تفاوت عسل طبیعی و مصنوعی رو فهمید؟! پس ما چکارهایم؟ اینجاییم که به شما راههای تشخیص عسل طبیعی رو یاد بدیم. پس مارو تنها نذارین و بقیه مقاله رو بخونین.

یه راه خیلی آسون برای تشخیص عسل طبیعی
روی قوطی عسل و نگاه بندازین و افزودنیهایی که روش نوشته شده رو بخونین. اما قبلش باید طعمدهندههایی که به عسل اضافه میشه رو بشناسین تا تشخیص عسل اصل راحت بشه.
حتما میدونین که روی صد در صد شیشههای عسل، آرم طبیعی خورده.
منظور ما اطلاعاتیه که پشت شیشه و خیلی ریز نوشته شده. دو حالت وجود داره:
• عسل ارگانیکه؛ پس هیچ افزودنی غیر طبیعی نباید داشته باشه.
• عسل غیر طبیعیه؛ پس حتما یه سری طعمدهنده که همون شیرینکننده هستن، بهش اضافه شدن.
معیارهای تشخیص عسل طبیعی
یکی از راههای شناخت عسل طبیعی اینه که شرایط عسل طبیعی رو بدونین و اونو با عسلی که میخواین آزمایش کنین، مقایسه کنین.
بعضی از معیارها رو بهتون معرفی میکنیم و توضیح میدیم.
• چسبندگی
• مزه
• عطر
• ناخالصی
• روش حل شدن
• غلظت
تشخیص عسل طبیعی به چند چیز بستگی داره. اول از همه به زنبوردار!!
باید مطمین باشین که زنبوردار کندوها رو تو محیطهای مناسب و غیرآلوده نگهداری میکنه و آدم مطمئنیه.
دومین راه تشخیص عسل با روشهای خونگیه و آخرین روش هم، آزمایش عسل تو آزمایشگاه معتبره.
چند روش تست عسل طبیعی تو خونه
اگه مقالههای دیگه رو خونده باشین، حتما درباره رنگ عسل و این جور چیزا نوشتن.
اما ما میخوایم چند تا تست خیلی جالب رو بهتون پیشنهاد کنیم که حتما ازشون جواب میگیرین.
بهتره چندتاشو همزمان انجام بدین و به یک تست اکتفا نکنین.
عسل تون و به آتیش بکشین!!
جالبه بدونین که واسه تشخیص عسل طبیعی، باید آتیش به جون عسل بندازین. چجوری؟ مدلش به خودتون بستگی داره. ولی میتونین یک کمی از عسل رو سر یه چوب بریزین و بعد شعلهورش کنین. اگه عسل تقلبی باشه نورش کم میشه و خاموش میشه.
اما اگه بعد چند لحظه هنوز عسل در حال سوختن بود، مطمئن باشین که عسل طبیعی و ارگانیک خریدین. یکی از مشخصات عسل اصل اینه که ناخالصی مثل آب و رطوبت نداره و تا موقعی که تمومش سوخته نشه، روشن میمونه.
آب، راز عسل تقلبی رو برملا میکنه!
یکمی آب توی لیوان بریزین و یک قاشق عسل بهش اضافه کنین.
حالا به مدل حل شدن عسل تو آب دقت کنین.
اگه عسل بعد از آب شدن، ته ظرف جمع بشه، شناسایی عسل طبیعی قطعیه!
اما عسلهای تقلبی موقع حل شدن تو آب به اطراف پخش میشن.
ایجاد شش ضلعی عسلی در آب
یکی از روش های تشخیص عسل تقلبی از اصل، اینه که یه قاشق غذاخوری عسل رو تو یه بشقاب بریزین و بعدش یه مقدار آب سرد بهش اضافه کنین و بشقاب رو بصورت دورانی تو سطح افقی حدود 2 دقیقه آروم تکون بدین.
اگه عسل طبیعی باشه، بعد مدتی میبینین که شش ضلعی های نامرتبی ساخته میشن که با تکون دادن بیشتر، مرتبتر میشن.
سرکه، راه شناسایی عسل طبیعی
سرکه هم از اون موادیه که دست عسل غیر طبیعی و برای همه رو میکنه. چند تا قطره سرکه رو توی آب بریزین و یکمی هم بزنین.
بعدش یه قاشق عسل رو توی آب بریزین.
اگه مخلوط عسل و سرکه شکل عجیب و غریبی پیدا کردن، میتونین تشخیص عسل طبیعی رو به اسم خودتون ثبت کنین.
چسبندگی
وقتی یه مقدار عسل طبیعی رو بین دو انگشتتون قرار میدین، بین انگشتاتون احساس چسبندگی نمیکنین ولی عسل تقلبی اینجوری نیست و مدلای تقلبی خیلی راحت میچسبن که فرق بین عسل اصل و تقلبی همینجا معلوم میشه.
معمولا یه اصطلاحی وجود داره درباره مواد غذایی مثل عسل که میگن گرانروی بالا یا پایینی داره.
طعم و بوی عسل
برخلاف چیزی که فکر میکنین، طعم شیرین و خاص عسل طبیعی موندگار نیست و بعد از مدتی از بین میره ولی طعمدهندههایی که به عسل تقلبی اضافه شدن، طعم شیرینی اون رو همیشه حفظ میکنن.
عسلهای غیر طبیعی، بوی خاصی ندارن ولی اگه نزدیک یک ظرف پر از عسل گون یا آویشن بشین، عطر گیاهای وحشی شما رو دیوونه میکنه!!
همونطوری که دیدین، حتی اگه امکانات زیادی نداشته باشین، راههای زیادی وجود داره که عسل طبیعی رو میتونین از تقلبی تشخیص بدین.
پس اگه یه کمی مطالعه کنین و روشهایی که یاد گرفتین و امتحان کنین، حتما میتونین به طرز شناخت عسل طبیعی پی ببرین.
با وجود همه راههایی که گفتیم، مطمینترین راه شناخت عسل تستهای آزمایشگاهی هستش که دیگه از اون طریق کاملاً از کیفیت عسلی که میل میکنین میتونین مطمین باشین
اما این سوال ممکنه برای خیلیا پیش بیاد که عسل طبیعی باید چجوری باشه و چه مشخصاتی داره که ما نمیدونیم؟
شاید فقط نگاه کردن به ظاهر عسل هم یک راه تشخیص عسل اصل باشه.
عسل طبیعی یا ارگانیک چجوریه؟
عسلهای طبیعی تفاوتهای زیادی با عسل تقلبی دارن.
از غذایی که زنبورها میخورن تا محلهایی که رفتوآمد میکنن، خیلی مهمه!
بیشتر مردم تصور میکنن که عسل طبیعی فقط به عسلی میگن که زنبورها از گیاهان تغذیه کرده باشن!
اما اگه زنبورا غذای طبیعی بخورن ولی زنبورداری جوری باشه که زنبور عسل به محیطهای آلوده دسترسی داشته باشه، ممکنه عسلهایی هم که تولید میکنن پر از آلودگی باشه!
کارشناسای واجارو برای اینکه خیالتون رو راحت کنین، هم به صورت دورهای به مناطقی که کندوها نگهداری میشن سر میزنن و هم فیلم و عکسهایی که از محیط نگهداری زنبورها و کندوها گرفته میشه رو تو سایت و اینستاگرام واجارو قرار میدن.
با این کار دیگه از هر نظر خیالتون تخت باشه.
اگه تو تشخیص عسل طبیعی موفق باشین، میتونین مطمئن باشین که خاصیتهای زیر نصیبتون میشه:
• یه عسل سالم و بدون آلودگیهای محیطی و نوشجان میکنین
• حتی موم همچین عسلهایی هم سالمن و خوردنشون خیلی مغذیه
• عسل بیماری نداره! نمیدونستین که عسل ممکنه مریض باشه؟ اگه زنبورهایی که عسل تولید میکنن بیمار باشن و درمان نشن.
پس عسل تولیدی هم بهنوعی بیمار میشه و ممکنه آلودگیهاشو به شما به شکلهای مختلفی نشون بده
• هیچ نوع ماده شیمیایی تو روند فراوری عسل شما وجود نداره؛ پس با خیال راحت اونو میل کنین.
سوالات متداول
اگه عسل ناخالصی داشته باشه چی میشه؟
قطعا ناخالصیها فقط تو عسلهایی که طبیعی نیستن، دیده میشن. حتی بعضی مدلها رو میتونین ببینین که ذرات کثیفی توشون وجود داره.
حتی آبی که قاطی عسل طبیعی میشه هم نوعی ناخالصیه.
طبیعیه که بیشتر ناخالصیها، کیفیت عسل رو پایین میارن و خواصی که عسل طبیعی داره رو کم میکنن.
اما بعضی از ناخالصیها ممکنه که باعث آلودگیهای شدیدی باشن. پس حتما به واجارو سری بزنین و از عسل طبیعیش خریداری کنین.
تو عسل تقلبی از چه افزودنیهایی استفاده میشه؟
عسل تقلبی هم ناخالصی داره و هم اینکه توی کارخونهها کلی طعمدهنده و شیرینکننده بهش اضافه میکنن تا طعم نامناسب اونو بپوشونن.
شیرینکنندههایی مثل شربت قند، دسکتروز، ملاس و گلوگز معمولا به همه مدلهای شهد عسل اضافه میشن.
این بازارها رو با برند عسل طبیعی پر میکنه!!
آیا بدون انجام تست میشه تو تشخیص عسل طبیعی موفق بود؟
واقعا انجام ندادن تست و نگاه کردن به ظاهر عسل واسه تشخیص طبیعی بودن سخته!
یعنی اینکه شما بتونین از قیافه عسل بفهمین که تقلبیه کاریه که هرکسی از پسش برنمیاد.
پس از تستها استفاده کنین و کار خودتون رو برای تشخیص راحت کنین.
البته یکی از روشها و تستها هم کفایت نمیکنه و بهتره چند تا رو با هم امتحان کنین.
البته ما برای اینکه خیالتون رو راحت کنیم، عسلها رو تو آزمایشگاههای معتبر و بر اساس استانداردها تست میکنیم تا خدای نکرده عسل تقلبی به دست مشتریامون نرسه.
واقعا عالی بود از این مقالات خیلی بزارید ممنون که مفید باشه
الان هم عسل گرون هست هم تقلبی ،این مقاله خیلی کمک کننده هست ممنونم
مطالب مفیدی بود مرسی
ممنون از توضیح کامل و خوب