ما در واجـــارو با محدود کردن حـــق استفاده از اینترنــت مخالفیم

امضا کارزار

حساسیت به فندق

فندق یکی از دانه‌های روغنی موجود در آجیله که در بسیاری از مناطق جهان مورد توجه قرار گرفته. دلیل این توجه دو امر مهم هست که اولین مورد ویتامین‌های مغذی موجود در اون و مورد دوم حساسیت به فندقه که بسیار هست. به نحوی که در برخی کشورها روی بسته‌بندی‌ مواد غذایی حاوی فندق علامت هشدار به آلرژی درج می‌شه. اما این مغز از چه سنی موجب حساسیت می‌شه؟ چه افرادی در معرض ابتلا به حساسیت قرار دارن؟ این عارضه چه علائمی ‌داره و روش‌های پیشگیری و درمانش چگونه هست؟

فندق یکی از مغزهای پرفیبر و سرشار از آنتی‌اکسیدان، فلاونوئیدها، کاتچن و تانن هست که برای سلامتی بسیار مفیده. خواص فندق برای پوست در بحث مراقبت‌های پوستی هم داغه. اما سیستم بدنی برخی افراد پذیرای این خوشمزه شگفت‌انگیز نیست و باید برای مصرف تدابیر ویژه‌ای اندیشید. بنابراین در این مقاله به پرسش‌هایی که در این زمینه مطرح می‌شه، پاسخ می‌دیم و روند ابتلا به حساسیت رو تا پایان بهبودی با هم مرور می‌کنیم.

فندق یکی از مغزهای پرفیبر و سرشار از آنتی‌اکسیدان، فلاونوئیدها، کاتچن و تانن است.

حساسیت به فندق با چه واکنش هایی ظاهر میشه؟

فندوق جزء مغزهای خوراکی درختی هست که حاوی ویتامین‌های‌ A,B,C,D,E، کلسیم، آهن، مس، روی، منیزیم، سدیم، پتاسیم و منگنزه. چربی غیراشباع و وجود مواد نشاسته‌ای در اون سبب شده لاغری با فندق بسیار مورد توجه قرار بگیره. اما نکته مهمی که مطرحه؛ اینه که این مغز بی‌نظیر پس از بادام زمینی، شایع‌ترین و رایج‌ترین نوع حساسیت رو به دنبال داره. به طوری که هر ساله تعداد بی‌شماری از افراد به دلیل مشاهده واکنش‌های آلرژیک روانه مراکز درمانی می‌شن. اما آیا شما این نشانه‌ها رو می‌شناسین؟

افرادی که حساسیت به فندق دارن، به دنبال مصرف اون شاهد علائمی‌ خفیف تا شدید هستن. شدت این واکنش‌ها در افراد مختلف متفاوته. به یاد داشته باشین بروز این علائم حدود یک الی دو ساعت پس از مصرف نشانه وجود حساسیته.

در این رابطه باید بدونین مهم‌ترین علائم و نشانه‌های آلرژی شامل موارد زیر هست:

  • زخم، قرمزی و علائم خارش، سوزش و بثورات پوستی؛
  • نشانه‌های آلرژی در چشم‌ها مثل سوزش، خارش و قرمزی؛
  • اسهال، استفراغ، حالت تهوع و دردهای شکمی؛
  • آبریزش بینی، سرفه، خس‌خس سینه و تنگی نفس؛
  • تورم در ناحیه گلو، صورت، لب و دهان؛
  • شوکی به نام آنافیلاکسی که به نوعی به تشنج شباهت داره و در مواردی منجر به مرگ می‌شه.

در صورتی که اطلاعی از وجود حساسیت به این دانه روغنی ندارین، توجه داشته باشین که هر کدوم از این موارد ساعاتی پس از مصرف رخ می‌ده. به طوری که باید بیمار تحت مراقبت‌های پزشکی سریع و اورژانسی قرار بگیره.

مغز فندق پس از بادام زمینی، شایع‌ترین و رایج‌ترین نوع حساسیت را به وجود می‌آورد.

حساسیت به این دانه روغنی از کجا نشات می گیره؟

با توجه به خواص فندق اگه فردی در طول زندگی خود به یکی از خوراکی‌ها، دانه‌های روغنی و غیره حساسیت داشته باشه و علائم اون رو مشاهده کنه، باید با دقت بیشتری عمل کنه. این افراد باید اطمینان حاصل کنن که نشانه‌های آلرژی با مصرف چه غذاهایی می‌تونه بروز پیدا کنه. سوال مهمی‌ که وجود داره، اینه که چه افرادی با پدیده آلرژی و حساسیت به فندق روبه‌رو می‌شن؟ آیا دلیل خاصی برای این عارضه وجود داره؟ برای پاسخ به این سوالات باید بدونین امروزه ثابت شده برخی عوامل سبب بروز این مشکل می‌شن که عبارت هستن از:

  • بحث ژنتیک و سابقه وراثت می‌تونه زمینه‌ساز ابتلا به آلرژی باشه. پس افرادی که در اطرافیان و وابستگان این عارضه رو داشتن، برای اطمینان خاطر باید تست بدن.
  • بروز حساسیت به خوراکی‌ها از دوران گذشته و در کودکی باید هوشیاری افراد رو به این سمت هدایت کنه که در مقابل مصرف مواد غذایی آلرژی‌زا احتیاط کنن.
  • شیرخواران و کودکان به دلیل عدم تکامل سیستم گوارش در موارد بسیاری واکنش‌های آلرژیک به برخی خوراکی‌ها نشون می‌دن. با رشد و تکامل سیستم جسمی برخی از اون‌ها ‌شاهد این عارضه نخواهند بود.
  • افرادی که حساسیت‌های فصلی به گل‌ها و گیاهان دارن، بیشتر مستعد حساسیت به دانه‌های روغنی هستن.

البته با وجود این موارد باید بدونین آلرژی به مواد ‌غذایی مسئله حاد و پیچیده‌ای نیست. چون تنها کافیه با اتخاذ چند راهکار ساده روند پیشگیری و درمان رو کامل کنین.

افرادی که حساسیت‌های فصلی به گل‌ها و گیاهان دارند، بیشتر مستعد حساسیت به دانه‌های روغنی هستند.

متدهای تشخیص، پیشگیری و درمان آلرژی به فندق

به صورت طبیعی بدن برخی افراد پروتئین موجود در خوراکی‌ها رو به‌عنوان عامل مضر در بدن شناسایی می‌کنه. اینجاست که سیستم بدن با اعزام نیروهای دفاعی به مقابله با اون می‌پردازه. از این رو هست که اولین نقطه‌ای که علائمی ‌رو بروز می‌ده، پوست بدنه. چجوری می‌شه این مدل از حساسیت به فندق رو تشخیص داد؟ در صورتی که از وجود این آلرژی در سیستم دفاعی خودتون آگاه نیستین، نگران نباشین. مراجعه به پزشک اولین راه برای شناسایی هست.

متخصص، تست اولیه حساسیت رو تجویز می‌کنه و با آزمایشی که روی مواد غذایی مختلف انجام می‌ده، می‌تونه نوع، شدت آلرژی و فرآیند درمان رو پیش روی بیمار قرار بده. در موارد بعدی برای قطعیت تشخیص، نتیجه آزمایش خون می‌تونه نشان‌دهنده علل و عوامل آلرژی باشه.  امروزه با پیشرفت علم درمان‌های متعددی برای موارد این‌چنینی در نظر گرفته شده. از قرص‌های ساده خانواده هیستامین گرفته تا آمپول‌هایی که در موارد پیشرفته می‌شه به اون روی آورد. برخی افراد که شدت آلرژی در اون‌ها بالاست، آمپول‌های اورژانسی ضدحساسیت رو همراه خودشون دارن که در صورت نیاز استفاده کنن. خلاصه اینکه اگه کمی‌ درایت و هوشیاری وجود داشته باشه، هیچ‌وقت در مواجهه با پدیده حساسیت با مشکل جدی روبه‌رو نمی‌شین.

حساسیت و آلرژی‌ غذایی درمان قطعی ندارد.

چگونه حساسیت به فندق رو به حداقل برسونیم؟

حساسیت و آلرژی‌ غذایی درمان قطعی نداره اما می‌شه از دوران کودکی دوز بسیار کمی ‌از فرآورده‌های فندق رو به کودک داد. به این شکل به مرور زمان بدن کودک با پروتئین فندق آشتی می‌کنه. روغن، پودر یا کره فندق فرآورده‌های مفیدی هستن که در تهیه کیک، شیرینی، شکلات و انواع میان وعده‌ها می‌شه از اون‌ها در این راستا استفاده کرد. درسته که دانه‌های روغنی سبب بروز حساسیت می‌شن اما ویتامین‌ها و مواد ارزشمند بسیاری دارن که برای سلامتی جسم لازم و ضروری هستن. در بسیاری موارد به دلیل ازرش تغذیه‌ای بالا، نمی‌تونین مغزها رو از برنامه غذایی حذف کنین.

روش استفاده بسیار کم از این دانه‌های روغنی سبب می‌شه بدن افراد به مرور زمان به ماده‌غذایی عادت کنه. در صورتی که این دستورالعمل پاسخگو نبود و شاهد التهابات و بثورات پوستی هستین، مصرف رو برای مدتی متوقف کنین.  اگه به دلیل حساسیت به فندق پزشک دستور منع مصرف داده، باید جوانب احتیاط رو رعایت کنین. این دانه روغنی در خوراکی‌های بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیره و لازمه قبل از مصرف برچسب‌های روی بسته‌بندی  رو چک کنین و از محتویات اون آگاه بشین.

اگه در جمعی به محتویات یه ماده غذایی شک دارین، از مصرف اجتناب کنین یا قبل از مصرف از محتویات خوراکی‌ها اطلاع حاصل کنین. اگه با این دقت پیش برین، هیچ‌گاه در صورت ابتلا به انواع حساسیت و آلرژی غافلگیر نمی‌شین.

مصرف فندق برای برخی از افراد حساسیت ایجاد می‌کند.

کلام آخر

در این مقاله گفتیم که فندق یکی از دانه‌های روغنی پرخاصیت و ارزشمنده و در جدول مواد غذایی جایگاه ویژه‌ای در بین خوراکی‌های مفید داره. اما یکی از دغدغه‌های افراد مسئله حساسیت به فندق هست که باید با اطلاع از چگونگی وضعیت جسمی ‌اقدام به مصرف کرد. البته نوع و مرغوبیت این مغز هم در بروز آلرژی می‌تونه حائز اهمیت باشه. بنابراین برای خرید فندق باید همیشه به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنین. در این رابطه باید بدونین که واجارو مرکز فروش تخصصی محصولات کشاورزی هست. همچنین فروش آنلاین داره و می‌تونین محصول تازه، باکیفیت و مرغوب رو از خود تولیدکننده خریداری کنین.

مزیت اصلی خرید از وب‌سایت واجارو اینه که می‌تونین به دور از واسطه و دلال، خریدی مقرون به صرفه و مطمئن داشته باشین. پس برای خرید وقت رو غنیمت بدونین و برای تهیه محصول درجه یک اقدام کنین. در نهایت باید بدونین امروزه این امکان فراهم شده که محصول رو در اسرع وقت درب منزل تحویل بگیرین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *