دانشنامه عسل

عسل مرغوب چجوریه؟

عسل طبیعی

همیشه شنیدیم که عسل یکی از مغذی‌ترین و بهترین خوراکی‌هاییه که باید بخوریم. بخاطر همین همه ما سعی می کنیم که همیشه این ماده انرژی بخش رو توی خونمون داشته باشیم، اما هیچوقت براتون سوال پیش اومده که مدل‌های مرغوبش چجوریه؟ یا اصلا این ماده زردرنگ خوشمزه چطوری تولید میشه؟
درسته؛ این خوراکی برخلاف خیلی از خوراکی‌های خوشمزه دیگه به‌دست آدمها ساخته نمیشه.

شاید عجیب به نظر بیاد ولی این ماده زرد‌رنگ رو همون حشرههای کوچیکی که میشناسین، درست میکنن.

بخاطر همین میشه گفت که این ماده کاملا ارگانیکه، چون هیچ دستگاهی یا آدمی توی تولیدش نقشی نداره.
نکته خیلی جالب درباره این خوراکی خوش طعم و رنگ اینه که انواع مختلفی داره و فقط یه مدل نیست.

می‌پرسین چرا؟

شاید هم بپرسین کدوم یکی از انواع عسل مرغوبتره؟

برای اینکه جواب سوالاتون رو بگیرین، در ادامه با ما همراه باشین تا همه مسائل مربوط به عسل و انواعش رو براتون توضیح بدیم.

عسل چجوری تولید میشه؟

همونطور که میدونین، عسل رو زنبورها درست میکنن.

فرایند تولیدش به این شکله که یه کندوی عسل طبیعی، یک ملکه و چندین زنبور کارگر و زنبور نر داره.

این زنبورها گرده گل‌ها و گیاهان اطراف کندو رو میخورن و به کندو برمیگردن.
قبل از ورود به کندو، زنبورهای کارگر و نگهبان، این زنبورها رو بررسی میکنن که گل اشتباهی رو نخورده باشن و بیمار نباشن.

بعد از اینکه وارد شدن، این زنبورها گرده‌های گلی که خوردن رو با دهن به زنبورهای کارگر انتقال میدن.

این کار باعث میشه که این زنبورها هر مشکلی که توی این گرده گل‌ها باشه رو برطرف کنن و به عسل طبیعی تبدیل بشه.

عسل طبیعی

بعد از این مواد زرد‌رنگ رو توی خونه‌های پنج ضلعی کندو میزارن تا کاملا آماده بشه.

حالا میپرسین ملکه چیکار میکنه؟ ملکه بهترین زنبور ماده هست که بهترین مدل عسل رو تولید میکنه.

بخاطر همین قیمت خوراکی تولیدی ملکه خیلی بیشتر از عسلی هست که بقیه زنبورها تولید می‌کنن.

حالا شاید بپرسین که چی باعث میشه این ماده زردرنگ مرغوب باشه یا نباشه؟

چند نوع عسل داریم؟

برای اینکه بدونین عسل طبیعی و مرغوب چیه، اول باید با تفاوت مدل‌های مختلفش آشنا بشین.

بخاطر همین باید بدونین که این خوراکی شیرین و خوشمزه بر اساس اینکه زنبور برای تولیدش گرده چه گیاهی رو خورده، مدل‌هاش فرق می‌کنه.

پس اینجا چند نوع معروف و پرکاربرد عسل طبیعی رو بهتون معرفی می‌کنیم.

عسل طبیعی شبدر

منظور از پسوند شبدر برای عسل، گرده گیاه شبدر هست که زنبورها برای تولید این خوراکی ازش استفاده کردن.

این مدل بیشتر بین آمریکایی‌ها معروفه و توی کشورهایی مثل کانادا و نیوزلند بیشتر پیدا میشه.
اینکه رنگ این مدل چجوری باشه، به عوامل مختلفی بستگی داره.

بخاطر همین دو رنگ کهربایی و سفید داره.

از این ماده زرد رنگ بیشتر برای تولید انواع سس و پخت و پز استفاده میشه.

البته بیاید از خاصیت هاش غافل نشیم، چون که این نوع از عسل آنتی‌اکسیدان و اسید فنولیک خیلی زیادی داره که برای درمان بیماری قلبی و تنظیم سیستم اعصاب خیلی مفیده.

عسل طبیعی گندم سیاه

تو این مدل از عسل طبیعی همونطور که از عنوانش مشخصه، زنبورها گندم سیاه خوردن و اون رو تولید کردن.

این نوع عسل رنگ تیرهای داره و بهترین انتخاب برای خوش طعم کردن گوشت‌ها محسوب میشه.

تازه خوبه بدونین که آنتی‌اکسیدان این مدل نسبت به بقیه مدل‌ها خیلی بیشتره و برای درمان سرفه، گلو درد، مراقبت از پوست و زخم‌ها کاربرد زیادتری داره.


این دو مدل معرفی شده، از پرکاربردترین مدل‌های این ماده زردرنگ تو کشور آمریکا هستن که البته بقیه کشورها هم بخاطر خاصیت‌های درمانی از این دو نوع بیشتر استفاده میکنن.

بخاطر همین این دو نوع رو بیشتر براتون توضیح دادیم.
اما اگه بخواین با مدل‌های مختلف عسل طبیعی تو ایران آشنا بشین؛

باید بگیم که با توجه به گرده گل انواع مختلفی مثل گون، یونجه، اقاقیا، بهارنارنج، آویشن، جعفری، ریحان، وحشی، گشنیز، زرشک و خیلی مدل‌های دیگه داره.

اینکه کدوم یکی از اینها مرغوب‌تر باشه، علاوه بر طعمشون به مسائل دیگه‌ای هم بستگی داره که اگه همراهمون باشین، براتون توضیح میدیم.

مرغوب‌ترین عسل، عسل طبیعیه

مهم‌ترین نکته درباره اینکه مدل‌های مرغوب این ماده زردرنگ چجوری تولید میشه، اینه که حتما طبیعی باشه.

امروزه خیلی از زنبوردارها بخاطر سود بیشتر از ترفندهای مختلفی استفاده میکنن که نه تنها محصولاتشون بی کیفیت میشه؛

بلکه ممکنه حتی ضرر زیادی هم داشته‌ باشه.
یکی از این ترفندها اینه که توی کار زنبورها دخالت میکنن و به جای اینکه زنبورها گیاه و گرده گل بخورن، بهشون شکر، نی شکر، قند و غیره میدن.

یعنی چی؟! یعنی اینکه دیگه زنبورها عسل طبیعی تولید نمی‌کنن، چون گیاه و گل طبیعی نخوردن!
به جاش عسل‌هایی بی‌کیفیت و مصنوعی به بازار میان که حتی خطر بیماری‌هایی مثل دیابت رو با خودشون به همراه دارن.

چون که کل اون محصول پر از شکره و شکر هم که میدونین چه ضررهایی داره. پس همیشه به‌دنبال خرید عسل طبیعی باشین.

عسل شکرکی و رس‌کننده مرغوبه

خیلی از ما باور غلطی داریم که اگه عسل رس کنه یا شکرک بزنه، کیفیت خوبی نداره.

درباره این موضوع باید بدونین که چنین چیزی اصلا درست نیست.

چون که این خوراکی خوشمزه اگه طبیعی باشه توی هوای سرد و فصول زمستان و پاییز باید شکرک بزنه.

عسل طبیعی
اگه این اتفاق نیفتاد، مطمئن باشین که این خوراکی خوشمزه رو قبلا حرارت دادن و این ماده حرارت‌دیده نه‌تنها کیفیتی نداره، تازه خاصیتش هم از بین رفته. پس عسل طبیعی مرغوب طوری درست میشه که بهش حرارت نداده باشن.

اگه از اون افرادی هستین که فکر میکنین نباید شکرک‌ها رو بخورین، باید بدونین که خوردن این شکرک‌ها هیچ ایرادی نداره.

عسل مرغوب خواص درمانی و دارویی داره

وقتی که داشتیم انواع مختلف این ماده خوشمزه رو بهتون معرفی می‌کردیم، دیدین که خیلی از اون‌هاخواص دارویی و درمانی دارن.

بخاطر همین یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های عسل طبیعی مرغوب اینه که به اندازه‌ای طبیعی و بدون دخالت آدم‌ها باشه که از اون برای درمان بیماری‌ها استفاده بشه.
در واقع اگه عسلی که مصرف می‌کنین مرغوب باشه، با خوردنش باید مشکلات قلبی، عروقی، ریوی، فشار خون، سرفه، گلودرد، عفونتها و خیلی از مشکلات دیگه برطرف بشه.

مثلا با خرید اینترنتی عسل طبیعی، باید موقع سرماخوردگی ترکیبی از این ماده خوشمزه و آب‌لیمو رو بخورین تا خیلی زود سرماخوردگیتون خوب بشه.
تازه خیلی از عسل‌ها اگه کیفیت خوبی داشته‌ باشن، برای از بین بردن جای زخم‌ها خیلی موثرن.

چون که وقتی این مواد رو روی زخمتون بزارین، هم زخم رو ضدعفونی میکنه و هم باعث میشه که التهابش از بین بره و جای اون روی پوستتون باقی نمونه.

اشتباهات تشخیص عسل مرغوب

بعضی از معیارها توی ذهن همه ما به اشتباه وجود دارن که فکر می‌کنیم اونها کیفیت یا مرغوبیت این ماده خوش‌رنگ خوشمزه رو تضمین میکنن؛

در صورتی که این‌طور نیست.

بخاطر همین برای کمک به شما اینجا دو مورد از اصلی‌ترین اشتباهات رو توضیح میدیم.


تاثیر رنگ و غلظت عسل در مرغوبیت اون

خیلی وقتا زنبوردارها یا سایت‌های مختلفی که درباره عسل مطلب میزارن معتقدن؛

مثلا اگه عسل غلیظ باشه، مرغوبه یا اگه رنگش تیره‌تر باشه، کیفیت بیشتری داره.

ولی خوبه بدونین که هیچ کدوم از اینا مرغوبیت این ماده مفید رو مشخص نمیکنه.
چون که غلظت و رنگ عسل بر ‌اساس گلی که زنبور با استفاده از اون این ماده خوراکی رو تولید کرده، فرق میکنه.

مثلا عسل آویشن رنگ قرمز داره یا خیلی از مدل‌های عسل اصلا رنگی ندارن.

پس این دو مورد در خرید عسل طبیعی مرغوب هیچ تاثیری نداره و نباید گمراه بشین.

قیمت محصول شما رو گمراه نکنه

همه ما یه عادت خیلی بد داریم که فکر می‌کنیم اگه هر خوراکی یا وسیله‌ای قیمتش زیاد باشه؛

ممکنه کیفیتش هم بیشتر باشه.

در صورتی که این تفکر حداقل درباره عسل طبیعی صدق نمی‌کنه.

یعنی اینکه هیچوقت مرغوبیت عسل رو نمیشه مستقیماً به قیمتش ربط داد.
خیلی وقت‌ها زنبوردارها بر‌ اساس طعم یا گل این ماده زردرنگ قیمتش رو مشخص میکنن.

چون که خواص و غلظت هر طعمی با بقیه فرق داره، اما قطعا با قیمت نمیشه کیفیت این ماده شفابخش رو مشخص کرد.
پس دقت کنین که قیمت به تنهایی معیار درستی برای تشخیص بهترین‌ها نیست؛

بلکه باید تلاش کنین که عسل طبیعی رو از مراکزی بخرین که ضمن اطمینان از اعتبار و کیفیت محصولاتشون، هزینه کمتری هم پرداخت کنین.
البته مطمئنا عسل‌های طبیعی قیمت پایینی ندارن چون مقدار عسلی که با روش‌های کاملاً طبیعی از کندو برداشت میشه، به مراتب کمتر از عسلی هستش که با واسطه شکر و روش‌های غیرطبیعی به وجود اومده.

این مسئله تاثیر خیلی زیادی روی قیمت عسل داره.

در پایان

خیلی از شماها برای اینکه بهترین نوع عسل رو بخرین، به‌دنبال انواع مرغوب اون هستین.

بخاطر همین در این مقاله درباره تولید این ماده خوشمزه و تاثیر نوع اون توی مرغوبیتش توضیح دادیم.

گفتیم که عسل با طعم‌های مختلفی مثل یونجه، شبدر، گون، اقاقیا، بهارنارنج و غیره تولید میشه و هر کدوم خاصیت متفاوتی داره.
بعد هم ویژگی‌های مدل‌های مرغوب این ماده رو مثل طبیعی بودن، خواص دارویی و درمانی و غیره براتون توضیح دادیم .

گفتیم که قیمت، غلظت و رنگ این ماده در مرغوبیت اون تاثیری نداره.

در آخر هم خوبه بدونین که سایت واجارو یکی از بهترین مراکز ارائه دهنده مدل‌های مرغوب انواع مختلف عسل از زنبوردارای کارکشته‌س.

پس با خرید اینترنتی عسل طبیعی از این سایت نسبت به مرغوبیت و کیفیتش هیچ نگرانی نداشته باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *