باشگاه مشتریان واجارو 🥳 😍

چای کله مورچه ای را بیشتر بشناسید

در مصرف چای کله مورچه ای نباید زیاده روی شود.

امروزه بسیاری از مردم جهان در بین نوشیدنی‌های گرم، علاقه ویژه‌ای به چای دارن. به دلیل تنوع سلایق، نمونه‌های زیادی از این محصول به مرحله تولید و فرآوری رسیده که از جمله اون‌ها می‌تونیم به چای کله مورچه اشاره کنیم. این دمنوش با نام چای CTC هم شناخته شده و زیرمجموعه‌ای از نوع سیاه هست.

 کله مورچه عطر، طعم و مزه نوع سیاه رو تا حدود زیادی به یدک می‌کشه و به نوشیدنی محبوب و دوست‌داشتنی ایرانی‌ها در بین انواع چای تبدیل شده. کله مورچه ای اصطلاحی هست که به دلیل رنگ سیاه، شکل پیچ‌خورده و سایز ریز این محصول برای اون انتخاب شده. ما در ادامه قصد داریم برای آشنایی بیشتر شما به فواید نوشیدن این دمنوش گرم، مراحل تهیه و سرمنشا پیدایش اون اشاره می‌کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه ما رو همراهی کنین.

چای کله مورچه ای یکی از نوشیدنی های محبوب در ایران محسوب می‌شود.

مراحل تولید و فرآوری چای کله مورچه  ای

بیشتر از یک قرنه که چای در ایران به عنوان اصلی‌ترین نوشیدنی، مهمان دورهمی‌های ایرانی‌هاست. آیا در این بین می‌تونیم جایی برای محصول معروف کله مورچه باز کنیم؟ این محصول چجوری به دست میاد و چرا به این نام معروف شده؟ منشا پیدایش نوع کله مورچه ای منطقه‌ای در هندوستان به نام آسام بوده. مزارع این منطقه محل کشت بوته‌های سبز چای مرغوبی بوده که در رقابت با بسیاری از کشورها برگ برنده رو از آن خودش کرده. اما سوال اینه که این برگ‌ها چجوری به مرحله تولید چای کله مورچه‌ای می‌رسن؟

مزارع سرسبز، بوته‌های به هم پیوسته چای رو در خودش جای داده. برگ‌های سبز این گیاه پس از چیده شدن به کارخانه‌های تولید، انتقال پیدا می‌کنن. همین برگ‌های سبز پس از فرآوری به شکل‌های مختلفی درمیان. فرآیندهای فشردن، خرد کردن، خشک شدن و پیچیدن در تولید این محصول رخ می‌ده و به دلیل فردادن برگ‌های سبز، این چای منحصربه‌فرد به کله مورچه ای معروفه. در واقع در این مراحل با حرارت زیاد و تحت فشار دستگاه، برگ‌ها به شکل گلوله‌های بسیار ریزی در میان که شباهت بسیار زیادی به سر مورچه داره و به همین نام هم معروف شده. این محصول همانند بسیاری از محصولات طبیعی خواص و فواید به‌خصوصی داره و اگه با ما همراه باشین با خواص چای کله مورچه ای در ادامه آشنا می‌شین.

خواص چای بی نظیر کله مورچه ای 

چای کله مورچه ای همچون سایر انواع نمونه‌های سیاه حاوی کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کافئینه. ترکیباتی مثل تانن، کلروفیل، فلاونوئید، پوریک، ساکارید و تئوفیلین هم سایر محتویات اون رو تشکیل می‌دن. این دمنوش مدت زمان بسیار کوتاهی رو برای دم کشیدن به خودش اختصاص می‌ده. همچنین بسیار غلیظه و مقدار بسیار کم‌تری رو نسبت به انواع دیگه باید دم کرد. به لحاظ رنگ‌دهی و کیفیت چیزی از خواص نوع سیاه کم نداره و در مواردی بسیار پرطرفداره. در تولید این محصول اکسیداسیون اتفاق می‌افته و عطر و طعم قوی‌تری داره.

عطر و طعم تند، گس و تلخ از ویژگی‌های فوق‌العاده این محصوله. خوش‌رنگی چای کله مورچه‌ای هم در صورتی که تازه‌دم باشه، بسیار مورد توجهه. علاوه بر این‌ها قطعات بسیار ریز، کیفیت این محصول رو بسیار بالا برده. کله مورچه ای وارداتی در ابتدا طرفداران چندانی نداشت اما هم‌اکنون به دلیل مزیت‌ها و مشخصه‌هایی که ذکر شد، همانند اقسام دیگه چای در ایران مصرف می‌شه. این محصول هم به صورت فله و هم در بسته‌بندی‌های چند کیلویی قابل تهیه هست. ضمن اینکه از کله مورچه انواع مرغوبی از چای کیسه‌ای هم تهیه و عرضه شده.

چای کله مورچه ای خواص متعددی برای بدن دارد.

چرا باید چای با کیفیت کله مورچه ای بنوشیم؟

صحبت در مورد فواید نوشیدن و مضرات چای بسیار زیاده. اما طب سنتی مصرف کله مورچه رو به شرط عدم وجود مواد افزودنی و اسانس‌های شیمیایی مفید دونسته. بر اساس پژوهش‌های بسیار ثابت شده که استفاده منظم و اصولی این دمنوش مزیت‌های بسیاری برای بدن داره. درسته که شکل ظاهری این محصول با سایر نمونه‌های سیاه متفاوته اما قانون نوشیدن چای فرقی نمی‌کنه. اگه اصول مصرف رو رعایت کنین، می‌تونین اطمینان داشته باشین که از فایده‌های چای کله مورچه در راستای سلامتی جسم بهره می‌برین.

چای اضطراب و تنش‌های روحی رو از بین می‌بره و یه آرام‌بخش طبیعی محسوب می‌شه و با تقویت سیستم ایمنی، قدرت دفاعی بدن رو ارتقا می‌ده. همچنین جالبه بدونین مواد سمی‌‌‌ و مضر موجود در بدن با نوشیدن مداوم و به‌اندازه این دمنوش از بدن دفع می‌شن. در این شرایط کارکرد بهتری رو از کلیه و کبد شاهد خواهید بود. هنگامی‌ که در بین وعده‌های غذایی از محصول شگفت‌انگیز کله مورچه ای استفاده کنین، کلسترول و قندخونتون تنظیم می‌شه و قلب عملکرد بهتری داره. چون که نوشیدن این دمنوش جذب گلوکز در بدن رو کاهش می‌ده. بنابراین افراد دیابتی به‌راحتی می‌تونن برای پیشگیری و درمان بیماری قند، این دمنوش رو مصرف کنن.

هشدارهایی در مورد خرید و مصرف چای کله مورچه ای

برخی محققان در مورد سودجویی‌هایی که در بسته‌بندی اون می‌شه، این‌طور نتیجه‌گیری کردن که برخی افراد خاکه‌های چای و ضایعات پس از تولید و فرآوری رو در بسته‌هایی با نام کله مورچه ای و باروتی به فروش می‌رسونن. همچنین این دو نوع دمنوش به دلیل ریز بودن در پکیج‌های چای کیسه‌ای هم ارائه می‌شه. این مطلب صحیحه که در هر عرصه‌ای از تولید، افراد متقلب و محصولات تقلبی خودنمایی می‌کنن اما کم نیستن تولیدکنندگانی که با سخت‌کوشی بسیار، محصولاتی ارزنده و مرغوب به متقاضیان عرضه می‌کنن. وظیفه خریداران این‌گونه محصولات، توجه بیش از پیش به نشانه‌های ظاهری و کیفیت هست.

پس از خرید بهترین محصول، بهتره به چند توصیه در مورد شیوه صحیح مصرف این محصول توجه کنین:

  • مصرف چای پررنگ رو تا حد امکان ترک کنین. چای با رنگ متعادل میزان استانداردی از کافئین رو به بدن می‌رسونه.
  • استفاده از چای کهنه‌دم مواد مضری به بدن انتقال می‌ده. بهتره تنها چند دقیقه قبل از نوشیدن، محصولتون رو دم کنین.
  • میزان مصرف این دمنوش باید در حد اعتدال باشه و بیش از سه فنجان در روز توصیه نمی‌شه.

نحوه مصرف چای کله مورچه ای مطابق استانداردهای مصرف دمنوش‌ها تعریف شده. پس بهتره در برنامه غذایی روزانه زمان درستی رو به نوشیدن این دمنوش گرم و مفید اختصاص بدین.

در هنگام خرید چای کله مورچه ای باید از اصالت محصول مطمئن شوید.

شیوه مصرف چای در نوع کله مورچه ای

طبخ این نوع مانند سایر محصولات چای هست؛ با این تفاوت که مقدار بسیار کم‌تری از این محصول رو باید در قوری بریزین. به طور معمول دو قاشق چای‌خوری برای یه دورهمی‌خانوادگی کفایت می‌کنه. ابتدا قوری و کتری رو خوب شستشو بدین و آبکشی کنین. آب رو بذارین به نقطه جوش برسه و مقداری چای خشک رو در قوری بریزین. این محصول رو با آب جوش دم کنین. توجه داشته باشین که برای طبخ کله مورچه به 3 الی 5 دقیقه زمان نیاز دارین.

برای عطر بیشتر و طعم‌دار کردن این دمنوش، می‌تونین از برگ لیمو، هل، دارچین یا مواد معطر دیگه استفاده کنین. توصیه می‌کنیم حتما لذت نوشیدن یک دمنوش خوش‌رنگ و لعاب رو در کنار دوستان و خانواده تجربه کنین. البته لازمه این کار خرید چای باکیفیت هست!

کلام آخر

در این مقاله گفتیم که چای در نوع کله مورچه ای مانند همه خوراکی‌ها و مواد غذایی یه سری مزیت‌ها برای سلامتی ما داره. همچنین عدم استفاده صحیح اون گاهی خطراتی هم برای ما به وجود میاره. اگه بخواین یه چای کله مورچه ای مرغوب و درجه یک خریداری کنین، باید به چند مشخصه مهم توجه کنین. اول اینکه با خود تولیدکننده ارتباط بگیرین یا به محل تولید محصول برین. دوم انتخاب فروشگاهی معتبر در این زمینه هست که به صورت تخصصی عمل می‌کنه و خریدار با خیالی آسوده محصول ایده‌آل خودش رو تهیه می‌کنه.

چای شگفت‌انگیز کله مورچه ای طعم‌دهنده غیرمجاز نباید داشته باشه. برای رنگ دادن به اون از رنگ‌های مصنوعی استفاده نشه و کاملا بهداشتی و مدرن بسته‌بندی و ارائه شده باشه. در این رابطه باید بدونین واجارو فروشگاه آنلاینی هست که به صورت تمام‌وقت فعالیت می‌کنه و کلیه محصولات کشاورزی رو با قیمتی مناسب به سراسر ایران ارسال می‌کنه. بهتره برای مشاهده محصولات به صفحات اختصاصی وب‌سایت واجارو سری بزنین و بدون واسطه محصولاتی ارزشمند خریداری کنین.

2
نظرات شما

*
*

    احمد نخعی 29 تیر 1402 پاسخ

    نویسنده این مقاله اگر مامور امنیتی نبوده باشد قطعا آدمی وسواسی بوده.
    این شیوه نظرنویسی هم معمول نیست اما جنبه طنز رو در نظر بگیریم،از شوخی گذشته از هشدار غنی بود و از محتوا تهی.اشتباه هم داشت که نمونش به جای تئین ،مخدره چای رو کافئین نوشته بودندو تقریبا هیچ اشاره ای به اهمیت فرآوری که روی برگ چای صورت میگیرد که خوش طعم و خوش رنگ و سریع التحضیرمیشود ،نشده است.
    مقصر هم ما بزرگترها هستیم که در هزاره سوم هنوز اینترنت رو مضر میدانیم واولویت رو به بهم ریختنش میدهیم تا آباد کردنش.انتقادم وارد است چون همین سایت بغلی مقاله بلند بالایی نوشته که هرچه کوشیدم نشد ایرادی پیدا کنم و مجبور به تحسین شدم.انصافا قوی نوشته بود،هم فنی هم تجاری ،اطلاع رسانی،ایجاد سوال در ذهن مخاطب درپاراگراف قبلی،همه رو لحاظ کرده بود.یاد بگیریم.

      مژگان 21 مرداد 1402 پاسخ

      سلام دوست عزیز
      ممنون توجهتون
      کامنتتون اینجا میمونه،نظرات متفاوتٍ و برای ما محترم...

×